ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Υπόθεση «Κράτος Μαφία»: Σε τροχιά διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή – Άμεση προώθηση των διαδικασιών

19/06/2026

Η Κυβέρνηση στοχεύει στο διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή το συντομότερο δυνατό, λέει ο Γιάννης Αντωνίου για «Κράτος Μαφία»

 

Έντονο παραμένει το δημόσιο ενδιαφέρον γύρω από την υπόθεση του βιβλίου «Κράτος Μαφία», με την Κυβέρνηση να δηλώνει ότι προτεραιότητά της είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη προώθηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, διασφαλίζοντας παράλληλα τη νομιμότητα, την αμεροληψία και τη θεσμική αξιοπιστία της διαδικασίας.

Η υπόθεση του βιβλίου «Κράτος Μαφία» εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν από το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση εμφανίζεται προσηλωμένη στην προώθηση των απαραίτητων ενεργειών για τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό και συνταγματικό πλαίσιο.

Το ζήτημα αναφέρθηκε από τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Αντωνίου, ο οποίος, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, περιέγραψε τα επόμενα βήματα που αναμένονται πριν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα πρέπει πρώτα να γίνει η παράδοση του πορίσματος στη Νομική Υπηρεσία – και ακολούθως η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι επιτρέπει το Σύνταγμα, ώστε να διασφαλιστούν η αμεροληψία και η αξιοπιστία της διαδικασίας».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση καταδεικνύει την πρόθεση της Κυβέρνησης να κινηθεί εντός των ορίων που θέτει το Σύνταγμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαφάνεια και στην ανεξαρτησία των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνίου αναγνώρισε τη μεγάλη απήχηση που έχει η υπόθεση στην κοινή γνώμη, υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία αντιλαμβάνεται πλήρως το ενδιαφέρον των πολιτών και την ανάγκη για έγκαιρες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το έντονο δημόσιο ενδιαφέρον για την υπόθεση και επιδιώκει την ταχύτερη δυνατή προώθηση των διαδικασιών, χωρίς όμως να παραβιαστούν οι θεσμικές και νομικές απαιτήσεις».

Με τα βλέμματα πλέον στραμμένα στην παράδοση του πορίσματος στη Νομική Υπηρεσία, η επόμενη περίοδος αναμένεται να είναι καθοριστική για τις εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς από τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν θα εξαρτηθεί και η πορεία προς τον ενδεχόμενο διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους

05/09/2026

Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών

05/09/2026

Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών

04/09/2026

Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών

04/09/2026

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»

04/09/2026

Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»

04/09/2026

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό

03/09/2026

Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

03/09/2026

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο

03/09/2026

Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου

03/09/2026

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ