ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Κύπρος: Πέρασε 1,5 χρόνο στη φυλακή λόγω πλεκτάνης της συζύγου του για τον «βιασμό» της κουνιάδας του

15/05/2026

Η δικαίωση του Ντάβιντσον ήρθε 18 μήνες αργότερα

 

Η υπόθεση ενός επιχειρηματία που έκανε 1,5 χρόνο φυλακή στην Κύπρο για «βιασμό» της κουνιάδας του θυμίζει σειρά του Netflix, καθώς πρόκειται για οικογενειακή πλεκτάνη της μέχρι πρότινος συζύγου του, ώστε να κλέψει την περιουσία που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 53χρονος Νοτιοαφρικανός, Τζόζεφ Ντάβιντσον, προπονητής του bodybuilding και επιχειρηματίας, κρατείτο ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για 1,5 χρόνο, αντιμέτωπος με κατηγορίες για έναν βιασμό που, όπως αποφάσισε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας την περασμένη Δευτέρα, δεν διέπραξε ποτέ.

H δικαίωση του Ντάβιντσον ήρθε 18 μήνες αργότερα, αλλά όπως δηλώνει, υπήρξε μεγάλο συναισθηματικό και ηθικό κόστος για τον ίδιο και τις δύο κόρες του.

Η υπόθεση

Ο Ντάβιντσον παντρεύτηκε με την 40χρονη σήμερα Α.Κ. το 2016 στη Νότιο Αφρική, όπου διέμεναν μόνιμα και γνωρίστηκαν. Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας αποφάσισαν να μετοικήσουν στην Κύπρο μαζί με τα μέλη της οικογένειας της Α.Κ., ενώ μέχρι το 2022 εγκαταστάθηκαν σε τριώροφη οικία στην Καλαβασό, που έχει τέσσερα ξεχωριστά διαμερίσματα. Στο ένα διέμενε ο Ντάβιντσον με την Α.Κ., στο άλλο η μία εκ των δύο θυγατέρων του από τον πρώτο του γάμο και η γιαγιά της Α.Κ., στο τρίτο η αδερφή της συζύγου του και στο εναπομείναν οι πεθεροί του.

Ο Ντάβιντσον και η σύζυγός του διατηρούσαν επιχείρηση στη Λεμεσό με προϊόντα υγιεινής διατροφής.

Η υπόθεση έχει ως αφετηρία ταξίδι που έκαναν για σκοπούς αναψυχής στο Τέξας των ΗΠΑ ο κατηγορούμενος μαζί με τη σύζυγό του και την αδερφή της. Κατά την παραμονή τους στις ΗΠΑ, οι δύο γυναίκες, κι ενόσω ο Ντάβιντσον απουσίαζε από τον τόπο όπου διέμεναν, πήραν το αεροπλάνο εν αγνοία του και ταξίδεψαν πίσω στην Κύπρο. Στις 10/11/2024 έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία της Κύπρου και τον κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, για βιασμό που έγινε και δύο κατ’ ισχυρισμό επεισοδιακά περιστατικά κατά τα οποία υποστήριξαν πως άσκησε βία εναντίον των ιδίων και της μητέρας τους.

Όταν ο Ντάβιντσον επέστρεψε και ο ίδιος στην Κύπρο, συνελήφθη στη βάση της καταγγελίας και έκτοτε κρατείτο. Από την πρώτη στιγμή ο 53χρονος είχε αναφέρει στους ανακριτές ότι ο λόγος που τον κατήγγειλαν ήταν για να οικειοποιηθεί η σύζυγός του τα χρυσά νομίσματα που είχε σε τραπεζική θυρίδα και στην οικία στην Καλαβασό.

Μάλιστα, υπήρξε και επικοινωνία μεταξύ του ίδιου του Ντάβιντσον με την κόρη του όταν αυτός βρισκόταν στις ΗΠΑ κι αντιλήφθηκε ότι τον εγκατέλειψαν η σύζυγος και η αδερφή της. Ο Ντάβιντσον, σύμφωνα με ακλόνητη μαρτυρία που παρουσίασε στο δικαστήριο, είχε αναφέρει στην κόρη του να ελέγξει την κατάσταση γιατί φοβόταν ότι σκόπευαν να του αποσπάσουν τα νομίσματα.

Ο 53χρονος από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη από την αστυνομία είχε δώσει τις θέσεις του για τα κίνητρα της σε βάρος του καταγγελίας, ωστόσο, οι ανακριτές παρέλειψαν να εξετάσουν την εκδοχή του.

Οι αντιφάσεις

Κατά την αντεξέταση που έκανε ο Ηλίας Στεφάνου, δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, αναδείχθηκε σωρεία αντιφάσεων. Υπήρχαν περιπτώσεις που στο αφήγημα, το οποίο επιχειρήθηκε να προωθηθεί από τις γυναίκες, προστέθηκαν νέα σημαντικά στοιχεία που δεν είχαν προηγουμένως κατατεθεί στην αστυνομία, ενώ υπήρχαν και αντικρουόμενες θέσεις μεταξύ των τριών μαρτυριών. Με απλά λόγια, άλλα έλεγε η μία για ένα γεγονός και άλλα η άλλη. Υπήρξε ακόμη και μαρτυρία για φερόμενη επίθεση που έκανε ο Ντάβιντσον στην κουνιάδα του ενόσω ήταν σε θέση οδηγού στο αυτοκίνητο και η οποία επίθεση πρακτικά είναι αδύνατο να γίνει.

Το δικαστήριο, στην αθωωτική απόφαση που εξέδωσε, παρέθεσε απόσπασμα από την αντεξέταση που έγινε στις δύο αδερφές ο κ. Στεφάνου (σημ. ακριβής στιχομυθία) για να υποδείξει τις χτυπητές αντιφάσεις.

Πιο χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώην σύζυγος του Ντάβιντσον είπε ότι δεν γνώριζε πως στη θυρίδα υπήρχαν χρυσά νομίσματα, ενώ βίντεο την έδειχνε να είναι στο χώρο της θυρίδας μαζί με τον Τζόζεφ τη στιγμή που ο τελευταίος τοποθετούσε εκεί χρυσά νομίσματα.

Για την αδερφή της πρώην συζύγου του Ντάβιντσον, την Μ.Κ., και τον φερόμενο βιασμό της προκύπτει αντιφατική μαρτυρία ως προς τον χρόνο που τελέστηκε το κακούργημα. Αρχικά είπε στην Αστυνομία ότι βιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και μετά, σε συμπληρωματική κατάθεση, είπε ότι το αδίκημα έγινε τον Φεβρουάριο του 2023. Επιπλέον, ενώ έλεγε ότι ο Ντάβιντσον παραβίαζε τον προσωπικό χώρο της και είχε παρενοχλητική συμπεριφορά, εντούτοις στην αντεξέταση παραδέχθηκε ότι ήταν πρακτικά αδύνατο να προσεγγίσει ο κατηγορούμενος τον προσωπικό της χώρο.

Ακόμη, όταν της υπεδείχθη ότι λόγω λήψης στεροειδών και σωματικών παρενεργειών ο Ντάβιντσον δεν θα μπορούσε για πρακτικούς λόγους να την βιάσει, απάντησε με τρόπο που κλονίστηκε συθέμελα η μαρτυρία της, δείχνοντας άγνοια και απαντώντας με τρόπο εκτός λογικής.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους

05/09/2026

Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών

05/09/2026

Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών

04/09/2026

Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών

04/09/2026

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»

04/09/2026

Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»

04/09/2026

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό

03/09/2026

Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

03/09/2026

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο

03/09/2026

Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου

03/09/2026

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ