ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ν. Χριστοδουλίδης προς κτηνοτρόφους: «Συνεργασία για να έχουμε αποτελέσματα»

27/04/2026

Σαφές μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάγκη τήρησης των πρωτοκόλλων – «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον κλάδο και να αναπληρώσουμε τα χαμένα εισοδήματα».

 

Χείρα φιλίας αλλά και αυστηρή υπόμνηση για την τήρηση των διεθνών κανόνων απηύθυνε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προς τον κτηνοτροφικό κόσμο. Κατά την άφιξή του στα εγκαίνια του νέου κτηρίου Ιατρικών και Βιολογικών Επιστημών «Δρ Αρτέμης Χατζηπαναγής», ο Πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στην κρίση που μαστίζει τον κλάδο, υπογραμμίζοντας πως η επιτυχία της προσπάθειας εξαρτάται αποκλειστικά από το πνεύμα συνεργασίας όλων των πλευρών.

Η σημασία των πρωτοκόλλων και η ευρωπαϊκή επαφή

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε πως η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπενθύμισε και την πρόσφατη κάθοδο του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου στο νησί. Ωστόσο, εξέφρασε το παράπονο ότι η έλλειψη συντονισμού δυσχεραίνει την κατάσταση.

«Από την πρώτη στιγμή είμαι σε επαφή με όλα τα οργανωμένα σύνολα των κτηνοτρόφων. Ήρθε ο ίδιος ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος, συμπληρώνοντας με νόημα: «Αν υπήρχε η αναγκαία μέχρι σήμερα συνεργασία, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν σαφώς καλύτερα. Όσο δεν υπάρχει συνεργασία από όλους, δυστυχώς δεν θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Ανοικτή πόρτα για διάλογο

Παρά τις πρόσφατες εντάσεις και τις εικόνες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίστηκε έτοιμος για διάλογο, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση την ασφάλεια του ζωικού κεφαλαίου.

«Δεν έχω πρόβλημα να συναντηθώ με οποιονδήποτε ζητήσει να συναντηθεί μαζί μου. Αυτό που έχει πρωτίστως σημασία είναι να τηρήσουμε, να ακολουθήσουμε αυτά τα πρωτόκολλα, που ακολουθούνται σε όλες τις χώρες, να αντιμετωπίσουμε τον μεγάλο κίνδυνο και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις, τα προβλήματα που προκύπτουν».

Στήριξη και αναπλήρωση εισοδημάτων

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος θέλησε να καθησυχάσει τους παραγωγούς για το οικονομικό σκέλος της κρίσης, διαβεβαιώνοντας πως υπάρχει ήδη πλάνο για την κάλυψη των ζημιών.

«Έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό και σε σχέση με την απώλεια εισοδημάτων και την αναπλήρωση. Για μας ο κτηνοτροφικός τομέας είναι πολύ σημαντικός και είμαστε εδώ να στηρίξουμε όλους τους κτηνοτρόφους, τους οποίους αντιμετωπίζουμε ως συνεργάτες και ως συνοδοιπόρους, παρόλο που βλέπουμε και εξελίξεις που δεν ήταν θετικές, όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «κόκκινο» ο αφθώδης πυρετός: Εσωτερική σύσκεψη και νέα έκκληση Χριστοδουλίδη για πειθαρχία

28/04/2026

Προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αναχαίτιση της νόσου – «Το πρόβλημα επιμένει γιατί κάποιοι δεν τηρούν τα πρωτόκολλα» – Δεσμεύσεις για οικονομική στήριξη των πληγέντων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οικονομικό «θρίλερ» στον Δήμο Πάφου: Στον Γενικό Ελεγκτή η «τρύπα» των €400.000 για τον ΧΥΤΑ

28/04/2026

Στο φως παλαιές οφειλές δεκαετίας που συνδέονται με δικαστικές διαμάχες και την εταιρεία Helector – Χωρίς πρόβλεψη στον προϋπολογισμό το ποσό, την ώρα που η Ελεγκτική Υπηρεσία «ξεσκονίζει» τα ταμεία του Δήμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σκηνές ακραίας βίας μεταξύ ανηλίκων σοκάρουν – Βίντεο ξυλοδαρμών και επικίνδυνων πράξεων σε κοινή θέα

27/04/2026

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως, αναδεικνύοντας μια ανησυχητική πραγματικότητα γύρω από τη βία μεταξύ ανηλίκων, με περιστατικά που καταγράφονται σε βίντεο και διακινούνται ανεξέλεγκτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ν. Χριστοδουλίδης προς κτηνοτρόφους: «Συνεργασία για να έχουμε αποτελέσματα»

27/04/2026

Σαφές μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάγκη τήρησης των πρωτοκόλλων – «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον κλάδο και να αναπληρώσουμε τα χαμένα εισοδήματα».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέοι Πρέσβεις στις Εξωτερικές Υπηρεσίες: Προαγωγή για τέσσερις διπλωμάτες, ανάμεσά τους η Φιλίππα Καρσερά

27/04/2026

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας – Με ισχύ από τα μέσα Μαΐου οι διορισμοί στο ανώτατο διπλωματικό επίπεδο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο τιμόνι της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

27/04/2026

Σημαντική διεθνής διάκριση για τον Κύπριο Πρέσβη επί τιμή, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος του κορυφαίου νομικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη – Η θητεία του θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο του 2027.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Κραυγή αγωνίας, όχι σόου»: Ο κτηνοτρόφος Κώστας Νικολάου απαντά για το παιδί και τον Υπουργό

27/04/2026

Σε μια φορτισμένη παρέμβαση στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο παραγωγός που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τη συμβολική του κίνηση – «Καταστρεφόμαστε και δίπλα μας δεν είναι κανείς».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καμπανάκι από την Αρχιεπισκοπή για το επεισόδιο στην Πάφο: «Όχι στον φανατισμό, η Εκκλησία θέλει γαλήνη»

27/04/2026

Θλίψη για τη συμπλοκή μεταξύ ιερωμένων εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χριστάκης Ευσταθίου – Στο «περίμενε» η Ιερά Σύνοδος λόγω της αστυνομικής έρευνας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Πυρά» Ουστέλ κατά ΕΕ και Λευκωσίας: «Μεροληπτική η στάση της Ευρώπης στο Κυπριακό»

27/04/2026

Σκληρή ρητορική από τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους με φόντο την άτυπη Σύνοδο Κορυφής – Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για προσπάθεια δημιουργίας στρατιωτικού μπλοκ κατά της Τουρκίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ