ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Μακάριος Δρουσιώτης: «Εξευτελισμός των θεσμών η καταφυγή στο FBI – Ο Πρόεδρος αναζητά δεκανίκια αξιοπιστίας»

21/04/2026

«Μόνο μια διέξοδος υπάρχει: Ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές από την Κύπρο υπεράνω υποψίας. Οτιδήποτε άλλο είναι προσπάθεια συγκάλυψης», ανέφερε ο Δρουσιώτης

 

Σε μια μετωπική επίθεση κατά των χειρισμών του Προέδρου Χριστοδουλίδη προχώρησε ο συγγραφέας και ερευνητής Μακάριος Δρουσιώτης, χαρακτηρίζοντας την εμπλοκή αμερικανικών κλιμακίων ως μια προσπάθεια συγκάλυψης που υποσκάπτει το ίδιο το Κράτος Δικαίου στην Κύπρο.

Με μια ανάρτηση που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, ο κ. Δρουσιώτης θέτει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προ των ευθυνών του, υποστηρίζοντας ότι η διαρκής επίκληση ξένων οργανισμών, όπως το FBI, αποτελεί ομολογία αδυναμίας λήψης γενναίων αποφάσεων.

«Το να καταφεύγει ο Πρόεδρος στο FBI κάθε φορά που δεν τολμά να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει, και να αναζητεί δεκανίκια αξιοπιστίας από εύηχους ξένους οργανισμούς, εξευτελίζει το ίδιο το κράτος και τους θεσμούς του», αναφέρει χαρακτηριστικά, δίνοντας τον τόνο της έντονης διαμαρτυρίας του.

Αυτούσια η ανάρτηση του Μακάριου Δρουσιώτη

«Το να καταφεύγει ο Πρόεδρος στο FBI κάθε φορά που δεν τολμά να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει, και να αναζητεί δεκανίκια αξιοπιστίας από εύηχους ξένους οργανισμούς, εξευτελίζει το ίδιο το κράτος και τους θεσμούς του.

Δεν έχουμε στην Κύπρο 2-3 ανθρώπους υπεράνω υποψίας, οι οποίοι έχουν γνώση της κυπριακής πραγματικότητας, για να αναλάβουν αυτή την ευθύνη και θα κάνουμε εισαγωγή από την Αμερική;

Δεν είμαστε αποικία των ΗΠΑ, είναι δική μας η ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα Κράτος Δικαίου.

Γιατί ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης αρνείται να διορίσει ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές; Αν επιβάλλεται να έρθει το FBI, γιατί δεν επιβάλλεται ο διορισμός ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών από την Κύπρο;

Φέραμε ξανά το FBI με αφορμή το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Έμειναν στην Κύπρο κάποια χρόνια. Έφυγαν και δεν ακούσαμε τίποτα.

Κάλεσε ξανά το FBI για τις πυρκαγιές. Τι μας είπε και τι μάθαμε που δεν γνωρίζαμε;

Το κλιμάκιο που θα έρθει στην Κύπρο που θα υπάγεται; Από που θα πάρει την πληροφόρηση και ποιος θα τους δίνει κατεύθυνση; Πώς θα αξιολογήσει το FBI τον όγκο του υλικού, χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα, χωρίς να έχουν παραστάσεις της κυπριακής πραγματικότητας;

Το FBI δεν θα έχει καμιά ανακριτική εξουσία. Θα εξαρτάται από το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Μόνο μια διέξοδος υπάρχει: Ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές από την Κύπρο υπεράνω υποψίας. Οτιδήποτε άλλο είναι προσπάθεια συγκάλυψης.»

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

04/06/2026

Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

02/06/2026

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

02/06/2026

Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ