ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίθεση σε 22χρονο κατάδικο στις Κεντρικές Φυλακές – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας
Περιστατικό βίας με θύμα νεαρό κατάδικο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις Κεντρικές Φυλακές, κινητοποιώντας άμεσα το προσωπικό του σωφρονιστικού ιδρύματος, την Αστυνομία και τις ιατρικές υπηρεσίες.
Νέο περιστατικό τραυματισμού καταδίκου καταγράφηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις Κεντρικές Φυλακές, με τις αρμόδιες αρχές να διερευνούν τα ακριβή δεδομένα της υπόθεσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, γύρω στις 7.25 μ.μ. της Παρασκευής, κατάδικος ηλικίας 22 ετών, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, δέχθηκε επίθεση από άλλους δυο συγκρατούμενούς του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Όπως αναφέρεται, το προσωπικό των Φυλακών αντέδρασε άμεσα, παρεμβαίνοντας για να ελέγξει την κατάσταση και να αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση του επεισοδίου.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε χωρίς καθυστέρηση με ασθενοφόρο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου, αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, κρατήθηκε για προληπτικούς λόγους.
Παράλληλα, η Διεύθυνση των Φυλακών ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στις Κεντρικές Φυλακές για σκοπούς διερεύνησης του περιστατικού και λήψης καταθέσεων.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι το Τμήμα Φυλακών συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Σε εφιάλτη κατέληξε γαμήλια δεξίωση - Στο νοσοκομείο 70 άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης
Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια του περιστατικού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου
Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης
Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών
Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών
Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI
Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο μικροσκόπιο του Al Jazeera η αγορά ακινήτων της Κύπρου: Οι ξένες επενδύσεις και η πίεση στις τιμές
«Πολλοί Κύπριοι ανησυχούν για τις τιμές των ακινήτων στη χώρα τους».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»
Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.