ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

08/04/2026

Αλλαγές παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού από απόψε και μέσα στην αυριανή ημέρα, με τις νεφώσεις να πυκνώνουν κατά τόπους και τα φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως παράλιες, ορεινές, εσωτερικές αλλά και ανατολικές περιοχές.

 

Απόψε, ο καιρός στο δυτικό μισό του νησιού θα παρουσιάζει περισσότερη συννεφιά, με το ενδεχόμενο αργότερα να σημειωθεί τοπικά μια μεμονωμένη βροχή. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι συνθήκες θα διατηρηθούν κυρίως αίθριες, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές έως δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ παροδικά στα προσήνεμα παράλια θα φτάνουν τα 4 έως 5 μποφόρ. Σταδιακά, κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναμένεται εξασθένηση των ανέμων, με αποτέλεσμα τοπικά να καταστούν μεταβλητοί και ασθενείς, γύρω στα 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη.

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα υποχωρήσει αισθητά, φτάνοντας περίπου στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα δυτικά παράλια, κοντά στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σχηματιστεί τοπικά παγετός.

Αύριο, η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή σε παράλιες περιοχές, ενώ στα βόρεια δεν αποκλείεται ακόμη και μεμονωμένη καταιγίδα. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά, η αστάθεια θα γίνει πιο αισθητή, με κατά τόπους βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες να επηρεάζουν κυρίως τις ορεινές περιοχές, το εσωτερικό και ανατολικές περιοχές. Σε περίπτωση καταιγίδας, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί και χαλάζι.

Οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα είναι μεταβλητοί και κατά τόπους νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς, διατηρώντας την ίδια ένταση, αν και παροδικά στα νότια και ανατολικά παράλια αναμένεται να ενισχύονται στα 4 έως 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη, ενώ στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία αύριο θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, αλλά και στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια. Στα υπόλοιπα παράλια ο υδράργυρος θα αγγίξει περίπου τους 22 βαθμούς, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα φτάσει γύρω στους 13 βαθμούς.

Κατά τις βραδινές ώρες της αυριανής ημέρας, οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες κυρίως στα δυτικά, όπου αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές έως δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια θα φτάνουν τα 4 μποφόρ. Η θάλασσα δεν θα παρουσιάσει ουσιαστική μεταβολή, παραμένοντας λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη, με τα ανατολικά να διατηρούνται λίγο ταραγμένα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται γενικά κυρίως αίθριος καιρός, παρότι δεν αποκλείεται το πρωί να παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, οι οποίες πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρχουν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, με μικρό ενδεχόμενο για λίγες μεμονωμένες βροχές. Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αν και το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν ενδέχεται να φέρουν μεμονωμένες βροχές σε νότιες και νοτιοανατολικές περιοχές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν κατά διαστήματα ενισχυμένοι, με κατεύθυνση κυρίως από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση μέχρι το Μ. Σάββατο, παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα την Κυριακή του Πάσχα, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόκληση από τον επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων για την επέτειο της τουρκικής εισβολής

22/07/2026

Με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ülkü Ocakları (Γκρίζοι Λύκοι), Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, πραγματοποίησε συμβολική δράση στη Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για το ψευδοκράτος και την τουρκική παρουσία στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σίγησε η «μούσα» του Χιώτη: Το τελευταίο αντίο στην εμβληματική Μαίρη Λίντα

22/07/2026

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Μαίρη Λίντα. Η σπουδαία ερμηνεύτρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο ελληνικό τραγούδι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σειρά παρατυπιών στη διαχείριση προσωπικού του Δήμου Λεμεσού – Στο επίκεντρο υπερωρίες, μετατάξεις και προσλήψεις

22/07/2026

Διαχρονικές αποκλίσεις από το νομοθετικό πλαίσιο εντόπισε ο Γ. Ελεγκτής στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεωπολιτικά παιχνίδια στην Ουάσιγκτον: Η πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ - Ριάντ και ο εμπλουτισμός ουρανίου

22/07/2026

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοινώνει ευρεία πυρηνική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, επιτρέποντας τον εγχώριο εμπλουτισμό ουρανίου. Η απόφαση προκαλεί αντιδράσεις στο Κογκρέσο, αναδιατάσσοντας τις περιφερειακές ισορροπίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για ακραία ζέστη – Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία στο εσωτερικό

22/07/2026

Πορτοκαλί προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία τίθεται σε ισχύ σήμερα από το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2026 – Πάνω από 3.100 θέσεις σε ΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας

22/07/2026

Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2026 έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ