ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Συνεχίζεται η αφρικανική σκόνη στην Κύπρο – Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας στο σκηνικό του καιρού

05/04/2026

Σοβαρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή με συγκεντρώσεις πολύ υψηλές κατά διαστήματα, αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο του Τμήματος Μετεωρολογίας που εκδόθηκε στις 3.45 τα ξημερώματα του Σαββάτου και τέθηκε σε ισχύ λίγο αργότερα.

 

Με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης συνεχίζει να επηρεάζεται η περιοχή, σύμφωνα με επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο του Τμήματος Μετεωρολογίας, την ώρα που το καιρικό σκηνικό μεταβάλλεται με νεφώσεις, τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και αισθητά χαμηλότερες θερμοκρασίες για την εποχή.

Σε ισχύ τέθηκε λίγο μετά τις 3:45 τα ξημερώματα του Σαββάτου το νέο έκτακτο δελτίο του Τμήματος Μετεωρολογίας για την αφρικανική σκόνη, το οποίο προειδοποιεί ότι το σοβαρό επεισόδιο παραμένει ενεργό, με τις συγκεντρώσεις να είναι κατά διαστήματα πολύ αυξημένες.

Σύμφωνα με το Τμήμα, η ισχύς του επικαιροποιημένου δελτίου λήγει στις 11:00 το πρωί, ενώ η σταδιακή υποχώρηση του φαινομένου αναμένεται μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Παράλληλα με τη σκόνη, ο καιρός παρουσιάζει μεταβολή. Για σήμερα, το σκηνικό θα ξεκινήσει με μερική συννεφιά, όμως σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένο, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, για να ενισχυθούν αργότερα στα 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια, ενώ στα υψηλότερα ορεινά θα φτάσει περίπου στους 8 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα εμφανιστούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα παραμείνουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, και τοπικά μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, υποχωρώντας στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 12 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Για την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, το Τμήμα Μετεωρολογίας προβλέπει τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημβρινές ώρες και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένεται να καταγράψει αξιόλογη μεταβολή κατά το επόμενο τριήμερο, παραμένοντας λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Η εικόνα του καιρού, επομένως, συνδυάζει δύο στοιχεία που απαιτούν προσοχή: από τη μία τις αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και από την άλλη την αστάθεια με βροχές και καταιγίδες, σε ένα σκηνικό που θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους

05/09/2026

Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών

05/09/2026

Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών

04/09/2026

Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών

04/09/2026

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»

04/09/2026

Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»

04/09/2026

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό

03/09/2026

Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

03/09/2026

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο

03/09/2026

Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου

03/09/2026

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ