ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα παρέμβαση Δρουσιώτη: «Θα εκπλαγούν από τα στοιχεία» – Ανοιχτό μέτωπο για τον τρόπο διερεύνησης των καταγγελιών
Επανέρχεται ο Μακάριος Δρουσιώτης, μετά τον σάλο που ξέσπασε έπειτα από τους ισχυρισμούς του, πως έχει στην κατοχή του υλικό που αποκαλύπτει σοβαρές καταγγελίες για πολιτικά πρόσωπα, σημαντικούς ανθρώπους του συστήματος δικαιοσύνης αλλά και επιχειρηματίες.
Με νέα δημόσια τοποθέτηση επανέρχεται ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης, εν μέσω της έντονης πολιτικής και θεσμικής αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί από τις καταγγελίες του, προειδοποιώντας για το περιεχόμενο των στοιχείων που, όπως υποστηρίζει, διαθέτει και θέτοντας εκ νέου ζήτημα αξιοπιστίας της διαδικασίας διερεύνησης.
Η υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει ευρύ δημόσιο διάλογο, αφορά ισχυρισμούς του κ. Δρουσιώτη για ύπαρξη υλικού που σχετίζεται με πολιτικά πρόσωπα, πρόσωπα του χώρου της δικαιοσύνης αλλά και επιχειρηματίες.
Στο μεταξύ, σε επίπεδο Αστυνομίας έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες, καθώς ο Αρχηγός της Δύναμης, Θεμιστός Αρναούτης, έδωσε οδηγίες σε Ανώτερο Αξιωματικό να επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο, προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία στο πλαίσιο της διερεύνησης των όσων έχει δημοσιοποιήσει.
Ωστόσο, με νέα του ανάρτηση, ο Μακάριος Δρουσιώτης ανεβάζει τους τόνους, επιμένοντας στη σοβαρότητα των αποκαλύψεων και αφήνοντας αιχμές για τη διαχείριση της υπόθεσης.
Όπως αναφέρει: «θα εκπλαγούν από τα στοιχεία».
Παράλληλα, θέτει ευθέως το ζήτημα της μορφής που θα λάβει η έρευνα, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί ως προς το αν θα προχωρήσει σε ανεξάρτητη διερεύνηση ή αν θα παραμείνει στο πλαίσιο της αστυνομικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα δηλώνει ότι αναμένει την αντίδραση του Προέδρου για το κατά πόσο θα «υιοθετήσει τις εισηγήσεις για ανεξάρτητη έρευνα, υπεράνω υποψίας συγκάλυψης, ή θα επιμείνει να γίνει έρευνα από την Αστυνομία».
Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζει ότι προτίθεται να συνεργαστεί με τις Αρχές, ανεξαρτήτως του ποιος θα αναλάβει την έρευνα, αφήνοντας ωστόσο σαφείς αιχμές για πιθανές προθέσεις υποβάθμισης των στοιχείων.
Όπως σημειώνει: «Εάν η πρόθεσή τους είναι να απαξιώσουν τα στοιχεία, όταν τα πάρουν στα χέρια τους μπορεί και να το μετανιώσουν που τα έχουν ζητήσει».
Σε μια ακόμη πιο αιχμηρή τοποθέτηση, ο κ. Δρουσιώτης αναφέρεται σε, όπως υποστηρίζει, κοινή γραμμή μεταξύ Προεδρικού, Νομικής Υπηρεσίας και Αστυνομίας, περιγράφοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο, κατά την εκτίμησή του, θα κινηθεί η υπόθεση.
Όπως αναφέρει: «Δεν τον ξέρει κανένας τον Μιχάλη Χριστοδούλου. Η Αστυνομία θέλει άρον – άρον τα μηνύματα διότι ο χρόνος είναι κρίσιμος. (Την έρευνα του Τζο Λόου την κρατούν πέντε χρόνια, αλλά δεν υπάρχει καμιά βιασύνη…). Με διαρροές το ενδιαφέρον στρέφεται στη γνησιότητα των μηνυμάτων. Θα κάνουν άψε-σβήσε διερεύνηση και θα διαβιβάσουν φάκελο στη Νομική Υπηρεσία. Ο Γενικός και ο Βοηθός θα εξαιρεθούν και θα τον αξιολογήσουν υφιστάμενοι τους. Το συμπέρασμα θα είναι ότι δεν στοιχειοθετείται υπόθεση».
Και προσθέτει: «Θα προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν τη γραμμή Αναστασιάδη – Χριστοδούλου κ.λπ. ότι πρόκειται για φαντασιώσεις».
Ο δημοσιογράφος αναφέρει ακόμη ότι έχει ήδη καταθέσει γραπτώς τις επιφυλάξεις του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι οι εισηγήσεις για τον τρόπο διερεύνησης δεν περιορίζονται στον ίδιο.
Όπως υπογραμμίζει: «Εισηγηθήκαμε ποινικό ανακριτή, άλλοι έγκριτοι νομικοί εισηγούνται ξένους».
Κλείνοντας, επαναλαμβάνει τη θέση του για συνεργασία με τις Αρχές, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για την εξέλιξη της διαδικασίας: «Επαναλαμβάνω ότι παρά τις επιφυλάξεις που έχω, θα συνεργαστώ με όποια αρχή αναλάβει να κάνει αυτή την έρευνα. Εάν η πρόθεσή τους είναι να απαξιώσουν τα στοιχεία, μπορεί και να το μετανιώσουν που τα έχουν ζητήσει».
Η υπόθεση παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται πλέον τόσο στο περιεχόμενο των στοιχείων που αναμένεται να κατατεθούν όσο και στον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγεί να διερευνηθούν, σε ένα περιβάλλον αυξημένης πολιτικής και θεσμικής έντασης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Σε εφιάλτη κατέληξε γαμήλια δεξίωση - Στο νοσοκομείο 70 άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης
Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια του περιστατικού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου
Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης
Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών
Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών
Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI
Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο μικροσκόπιο του Al Jazeera η αγορά ακινήτων της Κύπρου: Οι ξένες επενδύσεις και η πίεση στις τιμές
«Πολλοί Κύπριοι ανησυχούν για τις τιμές των ακινήτων στη χώρα τους».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»
Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.