ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

27/03/2026

Ο λογαριασμός στην πλατφόρμα «Χ» του Ματζίντ Μουσαβί, διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), ανήρτησε μήνυμα μετά τις επιθέσεις σε ιρανικές υποδομές, τονίζοντας πως «δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού περιμένετε και θα δείτε».

 

Νέα ένταση καταγράφεται στο ήδη επιβαρυμένο μέτωπο της σύγκρουσης, καθώς μετά τις επιθέσεις σε ιρανικές υποδομές, δημόσιες τοποθετήσεις από ιρανικής πλευράς προϊδεάζουν για σκληρή απάντηση.

Ο λογαριασμός στην πλατφόρμα «Χ» του Ματζίντ Μουσαβί, διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), ανήρτησε μήνυμα μετά τις επιθέσεις, υιοθετώντας ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα και διαμηνύοντας πως «δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού· περιμένετε και θα δείτε».

Στην ίδια ανάρτηση απευθύνεται και προειδοποίηση προς εργαζομένους σε βιομηχανικές εταιρείες που σχετίζονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, με τον λογαριασμό να αναφέρει ότι θα πρέπει «να εγκαταλείψουν γρήγορα τους χώρους εργασίας τους για να μη θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Το μήνυμα συνεχίστηκε σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους, με τον ίδιο λογαριασμό να σημειώνει: «Μας δοκιμάσατε ήδη μία φορά· ο κόσμος είδε ξανά ότι εσείς οι ίδιοι ξεκινήσατε να παίζετε με τη φωτιά και να επιτίθεστε σε υποδομές».

Σε ξεχωριστή παρέμβαση, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Σεγιέντ Αμπάς Αραγτσί, έστειλε επίσης σαφές μήνυμα αντιποίνων, δηλώνοντας ότι «το Ιράν θα επιβάλει βαρύ τίμημα για τα ισραηλινά εγκλήματα».

Την ίδια ώρα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Παρασκευή 27/03 ότι η μεγάλη χαλυβουργία Μομπαρακέ, στο κεντρικό Ισφαχάν, αποτέλεσε στόχο επίθεσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τον αναπληρωτή υπεύθυνο ασφαλείας και επιβολής του νόμου του Κυβερνείου του Ισφαχάν, από το συγκεκριμένο πλήγμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν.

Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές και για επίθεση στη χαλυβουργία του Χουζεστάν, στο νότιο Ιράν. Για το περιστατικό αυτό, ο αναπληρωτής υπεύθυνος ασφαλείας και επιβολής του νόμου του Κυβερνείου του Χουζεστάν δήλωσε ότι 16 άτομα τραυματίστηκαν.

Οι εξελίξεις αυτές προστίθενται σε ένα ήδη εξαιρετικά τεταμένο περιβάλλον, όπου η πολεμική και διπλωματική πίεση κλιμακώνεται, ενώ τα πλήγματα σε βιομηχανικές και στρατηγικές εγκαταστάσεις εντείνουν την αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα.

Το νέο αυτό επεισόδιο έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η σύγκρουση βαθαίνει, με το Ιράν να διαμηνύει ότι η απάντησή του δεν θα κινηθεί πλέον στη λογική της συμμετρικής ανταπόδοσης, αλλά με τρόπο που –όπως αφήνεται να εννοηθεί– θα έχει μεγαλύτερη ένταση και βαρύτητα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

04/06/2026

Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

02/06/2026

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

02/06/2026

Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ