ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

27/03/2026

Ο λογαριασμός στην πλατφόρμα «Χ» του Ματζίντ Μουσαβί, διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), ανήρτησε μήνυμα μετά τις επιθέσεις σε ιρανικές υποδομές, τονίζοντας πως «δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού περιμένετε και θα δείτε».

 

Νέα ένταση καταγράφεται στο ήδη επιβαρυμένο μέτωπο της σύγκρουσης, καθώς μετά τις επιθέσεις σε ιρανικές υποδομές, δημόσιες τοποθετήσεις από ιρανικής πλευράς προϊδεάζουν για σκληρή απάντηση.

Ο λογαριασμός στην πλατφόρμα «Χ» του Ματζίντ Μουσαβί, διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), ανήρτησε μήνυμα μετά τις επιθέσεις, υιοθετώντας ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα και διαμηνύοντας πως «δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού· περιμένετε και θα δείτε».

Στην ίδια ανάρτηση απευθύνεται και προειδοποίηση προς εργαζομένους σε βιομηχανικές εταιρείες που σχετίζονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, με τον λογαριασμό να αναφέρει ότι θα πρέπει «να εγκαταλείψουν γρήγορα τους χώρους εργασίας τους για να μη θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Το μήνυμα συνεχίστηκε σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους, με τον ίδιο λογαριασμό να σημειώνει: «Μας δοκιμάσατε ήδη μία φορά· ο κόσμος είδε ξανά ότι εσείς οι ίδιοι ξεκινήσατε να παίζετε με τη φωτιά και να επιτίθεστε σε υποδομές».

Σε ξεχωριστή παρέμβαση, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Σεγιέντ Αμπάς Αραγτσί, έστειλε επίσης σαφές μήνυμα αντιποίνων, δηλώνοντας ότι «το Ιράν θα επιβάλει βαρύ τίμημα για τα ισραηλινά εγκλήματα».

Την ίδια ώρα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Παρασκευή 27/03 ότι η μεγάλη χαλυβουργία Μομπαρακέ, στο κεντρικό Ισφαχάν, αποτέλεσε στόχο επίθεσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τον αναπληρωτή υπεύθυνο ασφαλείας και επιβολής του νόμου του Κυβερνείου του Ισφαχάν, από το συγκεκριμένο πλήγμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν.

Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές και για επίθεση στη χαλυβουργία του Χουζεστάν, στο νότιο Ιράν. Για το περιστατικό αυτό, ο αναπληρωτής υπεύθυνος ασφαλείας και επιβολής του νόμου του Κυβερνείου του Χουζεστάν δήλωσε ότι 16 άτομα τραυματίστηκαν.

Οι εξελίξεις αυτές προστίθενται σε ένα ήδη εξαιρετικά τεταμένο περιβάλλον, όπου η πολεμική και διπλωματική πίεση κλιμακώνεται, ενώ τα πλήγματα σε βιομηχανικές και στρατηγικές εγκαταστάσεις εντείνουν την αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα.

Το νέο αυτό επεισόδιο έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η σύγκρουση βαθαίνει, με το Ιράν να διαμηνύει ότι η απάντησή του δεν θα κινηθεί πλέον στη λογική της συμμετρικής ανταπόδοσης, αλλά με τρόπο που –όπως αφήνεται να εννοηθεί– θα έχει μεγαλύτερη ένταση και βαρύτητα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ: Νέα επίθεση σε ΔΗΣΥ και Εισαγγελία για το ζήτημα των παρακολουθήσεων και τη μεταχείριση πρώην Ισραηλινών πρακτόρων

28/03/2026

Μετωπική επίθεση κατά του ΔΗΣΥ, της πρώην κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά και της Νομικής Υπηρεσίας εξαπολύει το ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων στην Κύπρο και τη διαχείριση εταιρειών που συνδέονται με πρώην Ισραηλινούς πράκτορες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Έγκωμη: Νεκρός σε τροχαίο ο 28χρονος αστυνομικός Αντρέας Αντωνίου

28/03/2026

Βαρύ πένθος σκορπά η θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε το βράδυ στην Έγκωμη, με θύμα τον 28χρονο Αντρέα Αντωνίου από τη Λευκωσία, μέλος της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της ΥΚΑΝ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η παγκόσμια οικονομία σε αναταραχή λόγω του πολέμου στο Ιράν

28/03/2026

Ο πόλεμος στο Ιράν οδηγεί σε ανατροπές, ενισχύει τον πληθωρισμό και δοκιμάζει τη σταθερότητα του διεθνούς συστήματος, με Ευρώπη και κεντρικές τράπεζες σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένταση σε κτηνοτροφική μονάδα στη Λάρνακα μετά από άρνηση ιδιοκτητών για θανάτωση ζώων

28/03/2026

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στην επαρχία Λάρνακας, όταν ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να επιτρέψουν την προγραμματισμένη θανάτωση ζώων που εντοπίστηκαν στον χώρο. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία παραμένει στην περιοχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος: Σε διαπραγματεύσεις για γαλλικά τεθωρακισμένα Griffon και Serval στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος SAFE

28/03/2026

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη δημόσια επιβεβαίωση από τη Λευκωσία για οριστικοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Περιμένουμε απάντηση για νέα συνάντηση με Ερχιουρμάν

28/03/2026

Μήνυμα σταθερότητας, ετοιμότητας και προσήλωσης στην επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας έστειλε η Κυβέρνηση μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, Κασίμ Ντιάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Καμπανάκι» από Κομισιόν σε Κύπρο για μη εφαρμογής νέας Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Εταιρικής Διαφάνειας

28/03/2026

Σε τροχιά ευρωπαϊκής συμμόρφωσης καλούνται να κινηθούν άμεσα 19 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI

28/03/2026

Χάκερ που φέρονται να συνδέονται με το Ιράν ανέλαβαν δημόσια την ευθύνη για την παραβίαση του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθυντή του FBI, Κας Πατέλ, αναρτώντας στο διαδίκτυο φωτογραφίες του επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών των ΗΠΑ, καθώς και άλλα έγγραφα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

27/03/2026

Ο λογαριασμός στην πλατφόρμα «Χ» του Ματζίντ Μουσαβί, διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), ανήρτησε μήνυμα μετά τις επιθέσεις σε ιρανικές υποδομές, τονίζοντας πως «δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού περιμένετε και θα δείτε».

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ