ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Σύσκεψη στο Προεδρικό για τον τουρισμό – Χριστοδουλίδης: Στόχος η αντιμετώπιση της λανθασμένης εικόνας στο εξωτερικό

11/03/2026

Σε συντονισμό κινήσεων για τη διαχείριση των ζητημάτων που επηρεάζουν τον τουρισμό προχωρεί η Κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να προεδρεύει ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Με βασικό στόχο τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών κράτους και ιδιωτικού τομέα απέναντι στις προκλήσεις που επηρεάζουν τον τουρισμό, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουριστικού κλάδου.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να υπάρξει κοινός βηματισμός απέναντι στην εικόνα που διαμορφώνεται για την Κύπρο, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θεώρησα σκόπιμο να κάνουμε αυτή τη σύσκεψη για να συντονίσουμε τις δράσεις μας για να αντιμετωπίσουμε την εντελώς λανθασμένη εικόνα που δημιουργούν κάποιοι ειδικότερα στο εξωτερικό.»

Ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι ήδη από πλευράς Κυβέρνησης έχουν γίνει ορισμένες συγκεκριμένες κινήσεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Όπως είπε, «Έχουμε, ήδη, προβεί ως Κυβέρνηση σε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. Είναι σημαντικό να συντονιστούμε όπως πάντα, η Κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας, για να αντιμετωπίσουμε το θέμα που προανέφερα, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε από πλευράς Κυβέρνησης, έτσι ώστε οι όποιες επιπτώσεις να αντιμετωπιστούν.»

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στη σημασία του τουρισμού για την κυπριακή οικονομία, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη χρονιά, όπως και το 2024, αποτέλεσαν περίοδο ρεκόρ τόσο σε αφίξεις τουριστών όσο και σε έσοδα. Τόνισε ότι ο τουριστικός τομέας έχει καθοριστική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας και επηρεάζει ένα ευρύ φάσμα κυβερνητικών αρμοδιοτήτων, γεγονός που εξηγεί και τη συμμετοχή τεσσάρων Υπουργών στη σύσκεψη.

Όπως ανέφερε, «Ήταν σημαντικό ότι η προηγούμενη χρονιά, καθώς και το 2024 ήταν ρεκόρ σεζόν για τις αφίξεις τουριστών αλλά και από πλευράς εσόδων. Γνωρίζετε καλά τη σημασία του τουριστικού τομέα στο ΑΕΠ της χώρας, στην οικονομία μας, αγγίζει πολλά Υπουργεία, για αυτό έχουμε μαζί μας και τέσσερις Υπουργούς, και θα δούμε πρώτα τα δεδομένα ως έχουν αυτή τη στιγμή, καθώς και τις κινήσεις που θα κάνουμε άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αν προκύψει ανάγκη».

Η σύσκεψη εντάσσεται στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να αξιολογήσει την παρούσα κατάσταση, να χαρτογραφήσει με ακρίβεια τα δεδομένα που επηρεάζουν τον τουρισμό και να προχωρήσει σε παρεμβάσεις τόσο άμεσου όσο και πιο μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η Λευκωσία επιχειρεί να προστατεύσει έναν από τους πιο κρίσιμους πυλώνες της οικονομίας, δίνοντας έμφαση τόσο στη διεθνή εικόνα της χώρας όσο και στην έγκαιρη λήψη μέτρων που θα περιορίσουν πιθανές επιπτώσεις στον τομέα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόκληση από τον επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων για την επέτειο της τουρκικής εισβολής

22/07/2026

Με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ülkü Ocakları (Γκρίζοι Λύκοι), Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, πραγματοποίησε συμβολική δράση στη Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για το ψευδοκράτος και την τουρκική παρουσία στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σίγησε η «μούσα» του Χιώτη: Το τελευταίο αντίο στην εμβληματική Μαίρη Λίντα

22/07/2026

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Μαίρη Λίντα. Η σπουδαία ερμηνεύτρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο ελληνικό τραγούδι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σειρά παρατυπιών στη διαχείριση προσωπικού του Δήμου Λεμεσού – Στο επίκεντρο υπερωρίες, μετατάξεις και προσλήψεις

22/07/2026

Διαχρονικές αποκλίσεις από το νομοθετικό πλαίσιο εντόπισε ο Γ. Ελεγκτής στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεωπολιτικά παιχνίδια στην Ουάσιγκτον: Η πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ - Ριάντ και ο εμπλουτισμός ουρανίου

22/07/2026

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοινώνει ευρεία πυρηνική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, επιτρέποντας τον εγχώριο εμπλουτισμό ουρανίου. Η απόφαση προκαλεί αντιδράσεις στο Κογκρέσο, αναδιατάσσοντας τις περιφερειακές ισορροπίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για ακραία ζέστη – Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία στο εσωτερικό

22/07/2026

Πορτοκαλί προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία τίθεται σε ισχύ σήμερα από το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2026 – Πάνω από 3.100 θέσεις σε ΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας

22/07/2026

Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2026 έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ