ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος για καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης κατά του εν αργία Δημάρχου Πάφου

26/02/2026

Ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία – Στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας η απόφαση για ενδεχόμενη καταχώριση υπόθεσης

 

Στο στάδιο της νομικής αξιολόγησης περνά πλέον η πολύ σοβαρή υπόθεση καταγγελίας γυναίκας για σεξουαλική κακοποίηση, με φερόμενο θύτη τον εν αργία Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτικός φάκελος έχει ήδη διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία καλείται να αποφασίσει εάν τα στοιχεία επαρκούν για καταχώριση υπόθεσης στο Δικαστήριο ή αν χρειάζονται επιπρόσθετες ανακριτικές ενέργειες.

Στη Νομική Υπηρεσία βρίσκεται πλέον ο επόμενος καθοριστικός χειρισμός της υπόθεσης που αφορά καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική κακοποίηση, στην οποία ως φερόμενος θύτης κατονομάζεται ο εν αργία Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Όπως αναφέρεται, ο ανακριτικός φάκελος έχει ήδη διαβιβαστεί και περιλαμβάνει πολύωρη κατάθεση της παραπονούμενης, η οποία —σύμφωνα με πληροφορίες— αποδίδει συγκεκριμένες πράξεις στον Δήμαρχο. Στον ίδιο φάκελο περιλαμβάνονται και καταθέσεις άλλων προσώπων, που φέρεται να έχουν γνώση πτυχών της υπόθεσης.

Η εξέλιξη είχε μεταδοθεί αρχικά από τη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Omega, ενώ οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με τα δεδομένα που τέθηκαν υπόψη, και από άλλες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε από ειδική ανακριτική ομάδα, η οποία συστάθηκε για την εξέταση της συγκεκριμένης καταγγελίας, καθώς και για φερόμενη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Με την ολοκλήρωση της συλλογής μαρτυρικού υλικού και στοιχείων, ο φάκελος παραδόθηκε για νομική αξιολόγηση.

Πλέον, η Νομική Υπηρεσία καλείται να κρίνει εάν το υλικό που έχει συγκεντρωθεί είναι επαρκές ώστε να προχωρήσει καταχώριση της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου ή εάν απαιτείται να γίνουν συμπληρωματικές ανακριτικές ενέργειες πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

04/06/2026

Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

02/06/2026

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

02/06/2026

Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ