ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καταγγελία για ακτινοδιαγνωστικό κέντρο του ΓεΣΥ. Την ημέρα εξετάζουν ανθρώπους και το βράδυ ζώα
Μια πολύ σοβαρή καταγγελία σχετικά με τη λειτουργία ακτινοδιαγνωστικού κέντρου του ΓεΣΥ, το οποίο κατά τη διάρκεια της ημέρας φέρεται να εξετάζει κανονικά τους πολίτες και το βράδυ κατοικίδια ζώα.
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει καταγγελία που προβλήθηκε από τον Alpha Κύπρου, σύμφωνα με την οποία ακτινοδιαγνωστικό κέντρο ενταγμένο στο ΓεΣΥ φέρεται να λειτουργεί κανονικά για πολίτες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις βραδινές ώρες εξυπηρετεί κατοικίδια ζώα για διαγνωστικές εξετάσεις, σε συνεργασία με κτηνιάτρους. Στο ρεπορτάζ μεταδόθηκε και συνομιλία για κλείσιμο ραντεβού, ενώ από πλευράς ΟΑΥ αναφέρθηκε πως πρόκειται για περιστατικό που τίθεται για πρώτη φορά ενώπιόν τους.
Μια καταγγελία με ιδιαίτερα σοβαρό χαρακτήρα ήρθε στο φως μέσω ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου και αφορά τη λειτουργία ακτινοδιαγνωστικού κέντρου που συμμετέχει στο ΓεΣΥ. Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν, το συγκεκριμένο κέντρο φέρεται να πραγματοποιεί κανονικά εξετάσεις σε πολίτες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύχτα να διενεργεί διαγνωστικές εξετάσεις σε κατοικίδια ζώα.
Όπως μεταδόθηκε, το ακτινοδιαγνωστικό φέρεται να συνεργάζεται με κτηνιάτρους, οι οποίοι κανονίζουν να μεταφέρουν ζώα στο κέντρο για εξετάσεις. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, προβλήθηκε και συνομιλία που έγινε για διευθέτηση ραντεβού, κατά την οποία –όπως αναφέρθηκε– ζητήθηκε από τον ενδιαφερόμενο να μεταφέρει το ζώο του από την πίσω είσοδο, ώστε να μη γίνει αντιληπτή η παρουσία του από πιθανούς επισκέπτες.
Στην ίδια συνομιλία, ο ιδιοκτήτης ρωτήθηκε αν ο σκύλος θα έχει λουρί, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινείται ελεύθερα εντός του χώρου. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε, το κόστος της εξέτασης ανήλθε στα 410 ευρώ, ποσό που –όπως υποστήριξε– καταβλήθηκε αποκλειστικά σε μετρητά, για να του αποκοπεί και το ΦΠΑ.
Το θέμα συζητήθηκε και σε μεσημβρινή εκπομπή, όπου φιλοξενήθηκε η Χριστιάνα Μιχαήλ από το Νομικό Τμήμα του ΟΑΥ. Όπως ανέφερε, είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό τίθεται ενώπιον του Οργανισμού. Ερωτηθείσα κατά πόσο είναι εφικτό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, απάντησε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να ερωτηθεί το Υπουργείο Υγείας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους
Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών
Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών
Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών
Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»
Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό
Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο
Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.