ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Λαβρόφ: Καμία προθεσμία για την ολοκλήρωση του πολέμου στην Ουκρανία

26/02/2026

Η Μόσχα δεν βιάζεται να καταλήξει σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

 

Η Μόσχα εμφανίζεται να μην βιάζεται για συμφωνία τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, με τον Σεργκέι Λαβρόφ και τον Ντμίτρι Πεσκόφ να ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθενται χρονικά ορόσημα και πως είναι πρόωρο να γίνονται εκτιμήσεις για το στάδιο των συνομιλιών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Axios, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα ήθελε ο πόλεμος να τελειώσει «σε έναν μήνα», λίγο πριν από συνάντηση απεσταλμένων του στη Γενεύη.

Η Ρωσία δεν δείχνει πρόθεση να κινηθεί με «ρολόι» προς μια ειρηνευτική συμφωνία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν την Πέμπτη (26/2) κορυφαίοι αξιωματούχοι της στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Μόσχα δεν θέτει προθεσμίες: «Δεν έχουμε προθεσμίες, έχουμε καθήκοντα. Τα ολοκληρώνουμε». Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι είναι «πολύ νωρίς» για προβλέψεις ή για να ειπωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ειρηνευτική διαδικασία, προειδοποιώντας ότι θα ήταν λάθος να επιχειρηθεί τώρα αξιολόγηση της πορείας της.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε επίσης ότι η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει σε σύνοδο κορυφής πριν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες και μόνο για να υπογραφεί μια συμφωνία που θα έχουν ήδη καταλήξει οι διαπραγματευτικές ομάδες.

Από την ουκρανική πλευρά, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επανειλημμένα πει ότι απαιτείται συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να κλειδώσουν τα βασικά σημεία τριβής, όπως η τύχη εδαφών στην ανατολική Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Axios, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Ζελένσκι σε τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας σχεδόν μισής ώρας ότι «θα ήθελε ο πόλεμος στην Ουκρανία να τελειώσει σε ένα μήνα». Η επικοινωνία έγινε μία ημέρα μετά την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής και μία ημέρα πριν από τη συνάντηση των απεσταλμένων του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ και Στιβ Γουίτκοφ με την ομάδα διαπραγμάτευσης του Ζελένσκι στη Γενεύη.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

20/07/2026

Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων

20/07/2026

Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»

20/07/2026

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο

20/07/2026

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»

20/07/2026

Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής

20/07/2026

Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ