ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Σκύλοι βρέθηκαν νεκροί στη νεκρή ζώνη - Καταγγελία Πράσινου Κόμματος για απερίφρακτη δεξαμενή

24/02/2026

Σοκαριστικές εικόνες με νεκρούς σκύλους εντός της νεκρής ζώνης στον Αστρομερίτη έρχονται στο φως μέσα από βίντεο που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Πράσινο Κόμμα Κύπρου.

 

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί βίντεο που δημοσιοποίησε το Πράσινο Κόμμα Κύπρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο εμφανίζονται νεκροί σκύλοι εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή Αστρομερίτη. Το κόμμα καταγγέλλει ότι απερίφρακτη δεξαμενή νερού φέρεται να υπερχείλισε, παρασύροντας αδέσποτα ζώα που πνίγηκαν, και ζητά άμεση διερεύνηση, λογοδοσία και λήψη μέτρων ασφαλείας.

Σοβαρό ζήτημα για την ασφάλεια υποδομών και την προστασία των ζώων θέτει το Πράσινο Κόμμα Κύπρου, μετά τη δημοσιοποίηση οπτικού υλικού που καταγράφει νεκρούς σκύλους μέσα στη νεκρή ζώνη στον Αστρομερίτη. Σύμφωνα με την καταγγελία του κόμματος, το περιστατικό συνδέεται με δεξαμενή νερού η οποία, όπως αναφέρεται, δεν είχε στοιχειώδη περίφραξη και μέτρα ασφάλειας.

Όπως υποστηρίζεται, η δεξαμενή φέρεται να υπερχείλισε, με αποτέλεσμα αδέσποτα ζώα που βρίσκονταν στην περιοχή να παρασυρθούν και να χάσουν τη ζωή τους από πνιγμό. Το Πράσινο Κόμμα σημειώνει ότι επέλεξε να δημοσιοποιήσει το υλικό «αυτούσιο», υποστηρίζοντας πως η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει τι έχει συμβεί.

Στη δήλωσή του, το κόμμα χαρακτηρίζει την ύπαρξη δεξαμενής χωρίς περίφραξη ως «σοβαρότατη αμέλεια» και θέτει σειρά ερωτημάτων για το ποιος φέρει την ευθύνη, γιατί δεν υπήρχε προστασία και γιατί δεν εφαρμόστηκαν προληπτικά μέτρα. Παράλληλα, καλεί τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αστρομερίτη να μεριμνήσει άμεσα για τη διενέργεια «ενδελεχούς και πλήρως διαφανούς έρευνας», ώστε να διαπιστωθεί πώς και γιατί η δεξαμενή παρέμενε απροστάτευτη και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Επιπλέον, το Πράσινο Κόμμα ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρύχου να προχωρήσει αυτεπάγγελτα σε ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, με στόχο —όπως αναφέρει— να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όλοι οι υπεύθυνοι, χωρίς εξαιρέσεις.

Τέλος, σημειώνει ότι σε συνεργασία με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου απαιτεί: άμεση λήψη διορθωτικών μέτρων και πλήρη περίφραξη της δεξαμενής, έλεγχο όλων των αντίστοιχων υποδομών στην περιοχή, καθώς και απόδοση ευθυνών και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Όπως υπογραμμίζει, «η ανοχή στην αμέλεια τελείωσε», προσθέτοντας ότι η προστασία της ζωής —ανθρώπινης και ζωικής— αποτελεί υποχρέωση και ότι η κοινωνία ζητά λογοδοσία άμεσα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους

05/09/2026

Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών

05/09/2026

Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών

04/09/2026

Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών

04/09/2026

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»

04/09/2026

Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»

04/09/2026

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό

03/09/2026

Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

03/09/2026

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο

03/09/2026

Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου

03/09/2026

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ