ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Χριστοδουλίδης: Ευελπιστώ σε ένα ειλικρινή διάλογο με τον Έρχιουρμαν

19/02/2026

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν.

 

Την ετοιμότητα και την πολιτική του βούληση για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό εξέφρασε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, λέγοντας πως δεν αποπροσανατολίζεται από τον στόχο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση της Κυπριακής Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και ερωτηθείς αν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, την προσεχή Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «φυσικά, η συνάντηση είναι προγραμματισμένη, θα γίνει κανονικά στις 24 Φεβρουαρίου».

«Διαβάζω τις δηλώσεις που γίνονται, ακούω όλα όσα λέγονται αλλά σε καμία απολύτως περίπτωση από δικής μου πλευράς δεν αποπροσανατολίζομαι από τον στόχο», επεσήμανε. «Ξέρω τι θέλουμε, ξέρω τι επιδιώκουμε, ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, έχουμε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα την ισχυρή πολιτική μας βούληση και ευελπιστώ, με αυτή τη διάθεση θα πάω στις 24 Φεβρουαρίου, να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα επανέλαβε ότι «πηγαίνω σε αυτή τη συνάντηση ευελπιστώντας ότι μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο, γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανέναρξη των συνομιλιών».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν εξελίξεις σε σχέση με το θέμα των ΜΟΕ μέσα από τις συναντήσεις των διαπραγματευτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «σε κάθε συνάντηση των διαπραγματευτών γίνεται μια αξιολόγηση της προόδου στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Σε κάποια υπάρχει πρόοδος, σε κάποια άλλα όχι, αλλά αυτά είναι πολιτικές αποφάσεις και εγώ είμαι έτοιμος από δικής μας πλευράς να πάρω τις όποιες αποφάσεις είναι αναγκαίες για να έχουμε θετικές εξελίξεις», κατέληξε.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

20/07/2026

Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων

20/07/2026

Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»

20/07/2026

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο

20/07/2026

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»

20/07/2026

Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής

20/07/2026

Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ