ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο Αρχηγείο Αστυνομίας ο Φαίδωνας: Δύο υποθέσεις στο επίκεντρο και έλεγχοι στην Πάφο εντός εβδομάδας
Η κατάθεση του εν αργία Δημάρχου Πάφου διήρκησε περίπου δύο ώρες.
Στο Αρχηγείο Αστυνομίας κλήθηκε να δώσει ανακριτική κατάθεση ο εν αργία Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος μετέβη στο χώρο συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, σύμφωνα με πληροφορίες. Η κλήση του, όπως αναφέρεται, συνδέεται με δύο ξεχωριστές υποθέσεις, ενώ παράλληλα προχωρούν διαδικασίες και έλεγχοι που αφορούν τον Δήμο Πάφου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φαίδωνος κλήθηκε για κατάθεση αναφορικά με δύο υποθέσεις: η πρώτη αφορά αυτεπάγγελτη έρευνα που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σε σχέση με υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Η δεύτερη αφορά καταγγελία επιχειρηματία και του φερόμενου θύματος, για σοβαρό αδίκημα που φέρεται να διαπράχθηκε το 2014, πριν από 12 χρόνια, και συγκεκριμένα για φερόμενο βιασμό.
Για τη δεύτερη υπόθεση, όπως αναφέρεται, έχουν ήδη δώσει καταθέσεις περίπου 20 πρόσωπα.
Η ανακριτική κατάθεση του εν αργία Δημάρχου Πάφου φέρεται να διήρκησε περίπου δύο ώρες, ενώ, κατά τις πληροφορίες, η κλήση του στο Αρχηγείο έγινε μετά την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου.
Σε δηλώσεις που μεταφέρονται από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, επισημαίνεται ότι κάθε ύποπτος μπορεί να κληθεί για κατάθεση περισσότερες από μία φορές, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο στο πλαίσιο της διερεύνησης και ανάλογα με τις ανάγκες των ερευνών.
Την ίδια ώρα, σε επίπεδο Δήμου, αναφέρεται ότι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δεν έχουν αφιχθεί μέχρι στιγμής στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πάφου, Δρ. Χρίστος Χρίστου, ο Αντιδήμαρχος και δημαρχεύων της πόλης, Άγγελος Ονησιφόρου, έδωσε σαφείς οδηγίες προς τους επικεφαλής Τμημάτων του Δήμου να ανταποκρίνονται σε κάθε πρόσκληση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και να παραδίδουν οποιαδήποτε έγγραφα ή στοιχεία κατέχουν σε σχέση με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις που αφορούν τον εν αργία Δήμαρχο, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για υποχρέωσή τους.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργείο Εσωτερικών Κύπρου με τον Δήμο Πάφου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει μεταβεί κλιμάκιο του Υπουργείου στην Υπηρεσία Τουρκοκυπριακών Περιουσιών στην Πάφο. Όπως αναφέρεται, κλιμάκιο του ΥΠΕΣ αναμένεται να μεταβεί στην Πάφο εντός της εβδομάδας, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους σε μισθώσεις τουρκοκυπριακών περιουσιών, συμπεριλαμβανομένων και μισθώσεων που έγιναν προς τον Δήμο Πάφου.
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι η καταγγελία που αφορά φερόμενες παρατυπίες στον Δήμο Πάφου βρίσκεται ενώπιον της Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας για μελέτη και λήψη οδηγιών. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε υπάρξει δημόσια τοποθέτηση, μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τον πρώην Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει ότι απέστειλε σχετική έκθεση στην Αστυνομία για διερεύνηση. Έκτοτε, το θέμα παραμένει στη Νομική Υπηρεσία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΟΠΟΚ: Ανεπαρκής η διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Κύπρο
«Κρίσιμο περιβαλλοντικό μέτωπο» τα στερεά απόβλητα – Στο τραπέζι το “Πληρώνω Όσο Πετώ” και ο κίνδυνος κυρώσεων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εργατικό ατύχημα στην Πάφο: Σοβαρά τραυματισμένος 24χρονος από την Αίγυπτο
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο Αρχηγείο Αστυνομίας ο Φαίδωνας: Δύο υποθέσεις στο επίκεντρο και έλεγχοι στην Πάφο εντός εβδομάδας
Η κατάθεση του εν αργία Δημάρχου Πάφου διήρκησε περίπου δύο ώρες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ρέι Ντάλιο: Η παγκόσμια τάξη είναι επίσημα νεκρή – Επιστρέφουμε στον εφιάλτη του 1933
Ο Ρέι Ντάλιο δεν κρούει απλώς τον κώδωνα του κινδύνου· σημαίνει συναγερμό για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με επικείμενη απόφαση του Κύπριου προέδρου οι ΕΠΟΠ στην Κύπρο θα φτάνουν στον βαθμό του Αρχιλοχία
Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου αναβαθμίζει το καθεστώς των ΣΥΟΠ με αυξήσεις επιδομάτων, διεύρυνση των ηλικιακών ορίων και θεσμοθέτηση προοπτικών επαγγελματικής ανέλιξης, με στόχο την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τέλος των συνομιλιών στη Γενεύη - Ο Ζελένσκι καταγγέλλει τη Ρωσία για κωλυσιεργία στην ειρήνη
Θα διεξαχθούν επιπλέον συνομιλίες σύντομα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μιχαηλίδου: Σε λίγες εβδομάδες έτοιμο το νομοσχέδιο για την ειδική εκπαίδευση
Σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την Ειδική Εκπαίδευση, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γιατί αθωώθηκαν Συλλούρης και Τζιοβάννη – Τα κενά στην υπόθεση και η μειοψηφία
Αυλαία έπεσε χθες στην πολύκροτη υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων», πέντε χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ του Al Jazeera, με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας να αθωώνει τους κατηγορούμενους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει την Κύπρο: Δέντρα ξεριζώθηκαν – Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές
Σκηνικό έντονης κακοκαιρίας επικρατεί από τα ξημερώματα σε ολόκληρη την Κύπρο, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που προκαλούν σοβαρά προβλήματα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στη Λακατάμια: Πατέρας πέντε παιδιών σκοτώθηκε σε πτώση από σκαλωσιά
Σοκ και βαθιά θλίψη προκάλεσε ο θάνατος 43χρονου εργάτη αραβικής καταγωγής, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς, σε υπό ανέγερση πολυκατοικία στη Λακατάμια.