ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεταβαίνει σε Γαλλία και Βέλγιο ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.
Στο Παρίσι μεταβαίνει την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να εγκαινιάσει δύο εκθέσεις που προβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Ακολούθως, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Βέλγιο, όπου θα συμμετάσχει στις 12 Φεβρουαρίου στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα.
Δύο εκθέσεις με κυπριακό αποτύπωμα σε BnF και Λούβρο
Οι δύο εκθέσεις υλοποιούνται μέσα από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Μουσείο του Λούβρου και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, με συμμετοχή κυπριακών φορέων. Το περιεχόμενό τους περιλαμβάνει επιλεγμένα αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια, καθώς και σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές που αναδεικνύουν τη διαχρονική πολιτιστική παρουσία της Κύπρου.
Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BnF):
Το απόγευμα της 10ης Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης στην BnF, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και επισήμων. Την έκθεση συνεπιμελήθηκαν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου και η BnF και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 14 Ιουνίου 2026.
Μουσείο του Λούβρου:
Αργότερα την ίδια ημέρα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση κυπριακών εκθεμάτων στο Λούβρο, η οποία θα είναι προσβάσιμη στο κοινό μέχρι τις 22 Ιουνίου 2026. Για την υλοποίησή της συνεργάστηκαν το Υφυπουργείο Πολιτισμού και το Λούβρο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κέντρο Αριστείας CYENS.
Τον Πρόεδρο θα συνοδεύσει στο Παρίσι και η σύζυγός του, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη. Επίσης, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας θα τον συνοδεύει και η Υφυπουργός Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου.
Βέλγιο: Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με επίκεντρο την ανταγωνιστικότητα
Την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος θα μεταβεί σε περιοχή πλησίον του Κάστρου Alden Biesen, όπου στις 12 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει στην ολοήμερη άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα.
Πριν από την άτυπη Σύνοδο, θα λάβει μέρος και σε συνάντηση ομάδας Ευρωπαίων ηγετών, την οποία συγκαλούν ο Γερμανός Καγκελάριος και οι Πρωθυπουργοί της Ιταλίας και του Βελγίου, επίσης με αντικείμενο την ανταγωνιστικότητα.
Η Σύνοδος θα ξεκινήσει με την καθιερωμένη ανταλλαγή απόψεων των ηγετών με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις των πρώην Πρωθυπουργών της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι και Ενρίκο Λέτα σε χωριστές συνόδους εργασίας, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και την εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς αντίστοιχα, σε συνέχεια των εκθέσεων που είχαν υποβάλει το 2024.
Στην αποστολή συμμετέχουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λάρνακα: Ταυτοποιήθηκαν 4 θύματα από τα βίντεο των φρικτών βασανιστηρίων
Συνεχίζονται οι έρευνες για τα βίντεο που αποκάλυψαν φρικτά βασανιστήρια διαφόρων προσώπων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πρώτο όροφο καζίνο στην Πύλα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ - Μωράκι 1,5 έτους ψάχνει συμβατό δότη μυελού των οστών
Έκκληση για δότη μυελού των οστών για βρέφος 1,5 έτους – Πώς γίνεται η εγγραφή και ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεταβαίνει σε Γαλλία και Βέλγιο ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ: Θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας την Χαραλαμπίδου
Τίτλοι τέλους στη συνεργασία Ειρήνης Χαραλαμπίδου με ΑΚΕΛ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Για επανέναρξη διαπραγματεύσεων συζήτησαν Χριστοδουλίδης - Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ευσταθίου για υπόθεση Μονής Αββακούμ: «Το Ανώτατο αναγνώρισε σοβαρά ζητήματα νομιμότητας»
Ο δικηγόρος των μοναχών της Μονής Αββακούμ, Ευστάθιος Ευσταθίου, σχολιάζει την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μετά την συννεφιά έρχονται βροχές από αύριο...!
Από αύριο τοπικές βροχές – Έρχεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος: Νιγηριανός επιδοτήθηκε με €1500 για να φύγει, αλλά επανήλθε μέσω κατεχομένων
Το Δικαστήριο έκρινε ότι η πολύμηνη κράτηση αλλοδαπού για σκοπούς απέλασης παραμένει νόμιμη και εντός ευλόγου χρόνου, καθώς η καθυστέρηση οφείλεται στις ίδιες τις δικαστικές ενέργειες του αιτητή και όχι σε αδράνεια των αρχών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης για «Annie Alexui»: Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το καθεστώς της στη Ρωσία
Σε χειρισμό από τις αρμόδιες αρχές βρίσκεται η υπόθεση που αφορά την «Annie Alexui», σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίσκεψη εργασίας Υφυπουργού Ναυτιλίας σε Αθήνα και Αλεξάνδρεια
Διάλογος για «πράσινη» ναυτιλία, έμφαση στους ναυτικούς και ενίσχυση συνεργασιών με Αίγυπτο–Ιορδανία.