ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν
Ανοιχτός σε απευθείας συνάντηση με τον Πούτιν δηλώνει ο Ζελένσκι – Στο τραπέζι εδάφη και Ζαπορίζια
Την ετοιμότητα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σιμπίχα, ξεκαθαρίζοντας ότι μια τέτοια συνάντηση θα είχε αποκλειστικό στόχο την επίλυση των πιο κρίσιμων εκκρεμοτήτων των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Σε συνέντευξή του στην ουκρανική εφημερίδα European Pravda, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας ανέφερε ότι δύο ζητήματα παραμένουν «ανοιχτές πληγές» στη διαπραγματευτική διαδικασία: το εδαφικό ζήτημα και το καθεστώς του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια. Όπως σημείωσε, ακριβώς για αυτά τα θέματα ο Ουκρανός πρόεδρος είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε απευθείας συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του.
Την ίδια στιγμή, ο Σιμπίχα απέκλεισε το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησής του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος δημιουργίας παράλληλων διαύλων επικοινωνίας. «Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται από εξουσιοδοτημένες ομάδες, στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών. Η δημιουργία επιπλέον διαπραγματευτικών οδών δεν είναι αναγκαία ούτε ωφέλιμη», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, οι υπάρχουσες διαπραγματευτικές ομάδες έχουν ήδη σημειώσει πρόοδο σε τεχνικό επίπεδο, πραγματοποιώντας ουσιαστικές συζητήσεις για τους όρους ενδεχόμενης κατάπαυσης του πυρός, καθώς και για τους μηχανισμούς παρακολούθησης και επαλήθευσής της.
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιανουαρίου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε γνωστοποιήσει πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας προετοιμάζεται νέα συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων Ουκρανίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας. Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει τεθεί προσωρινά για την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας επανεκκίνησης της ειρηνευτικής διαδικασίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στο τραπέζι του Υπουργικού οι επόμενες κινήσεις – Ανοικτό το σενάριο για ποινικούς ανακριτές
Για το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει πως το θέμα «θα το δούμε μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «ψυγείο» τα επίμαχα νομοσχέδια για την ΑΤΑ στα κατεχόμενα: Νίκη των συνδικάτων και πολιτική αναδίπλωση
Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσωρινή υποχώρηση μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια, η τ/κ «κυβέρνηση» απέσυρε τα 11 αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), στέλνοντάς τα πίσω στις επιτροπές για διάλογο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φρίκη στην Ονδούρα: Απήγαγαν και αποκεφάλισαν 17χρονη influencer
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης El Heraldo , το σώμα της Argueta ανακαλύφθηκε την Παρασκευή σε μια φυτεία αφρικανικών φοινίκων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ορόσημο ο Ιούλιος για το Κυπριακό: Προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουφάν Έρχιουρμαν
Τον Ιούλιο αναμένεται η νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες 2026: Κλείδωσε ο "χάρτης" των εξεταστικών κέντρων – Πού θα δώσουν τη μάχη οι υποψήφιοι
Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε σήμερα τα εξεταστικά κέντρα, ανά επαρχία, που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλωματικό «τάκλιν» Κόμπου στην Άγκυρα: Οι εικόνες που διαψεύδουν τα αφηγήματα Φιντάν
Με ένα βίντεο γεμάτο νόημα και «άρωμα» Μέσης Ανατολής, η Λευκωσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αποδομώντας τους ισχυρισμούς περί δήθεν στρατιωτικών συμμαχιών κατά του μουσουλμανικού κόσμου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΤΕπ: Κρίσιμη αξιολόγηση για τη διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εξετάσει την οικονομική βιωσιμότητα, τους τεχνικούς κινδύνους, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη γεωπολιτική διάσταση για να αποφασίσει εάν θα χρηματοδοτήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου (GSI)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θλίψη στον Αρακαπά: «Έφυγε» για τη "γειτονιά" των Αγγέλων ο πατήρ Αντρέας Κωνσταντίνου
Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20 Απριλίου, ο πάτερ Αντρέας Κωνσταντίνου από τον Αρακαπά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε τη χώρα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ στη Λεμεσό: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από βιασμό – Χειροπέδες σε 19χρονο
Μια υπόθεση που προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να γεννήσει, ύστερα από τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια 19χρονου.