ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Γαλλία: Σχεδιάζει απαγόρευση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 15 ετών

08/01/2026

Η Γαλλία θα κάνει μια νέα προσπάθεια να προστατεύσει τα παιδιά από τον υπερβολικό χρόνο μπροστά σε οθόνες, προτείνοντας την απαγόρευση της πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 15 ετών έως τον επόμενο Σεπτέμβριο.

 

Η Γαλλία θα κάνει μια νέα προσπάθεια να προστατεύσει τα παιδιά από τον υπερβολικό χρόνο μπροστά σε οθόνες, προτείνοντας την απαγόρευση της πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 15 ετών έως τον επόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ένα σχέδιο νόμου που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να ξεκινήσει τη συζήτηση για μια τέτοια πρόταση τον Ιανουάριο.

Η Αυστραλία επέβαλε αυτόν τον μήνα απαγόρευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 16 ετών, σε μια παγκόσμια πρωτιά.

«Πολλές μελέτες και εκθέσεις επιβεβαιώνουν πλέον τους διάφορους κινδύνους που προκαλούνται από την υπερβολική χρήση ψηφιακών οθονών από εφήβους», αναφέρει το γαλλικό σχέδιο.

Τα παιδιά με απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο εκτέθηκαν σε «ακατάλληλο περιεχόμενο» και θα μπορούσαν να υποστούν κυβερνοπαρενόχληση ή να βιώσουν αλλαγές στα πρότυπα ύπνου τους, δήλωσε η κυβέρνηση.

Το σχέδιο νόμου έχει δύο άρθρα. Το ένα θα καθιστούσε παράνομη «την παροχή από μια διαδικτυακή πλατφόρμα μιας διαδικτυακής υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης σε ανήλικο κάτω των 15 ετών». Το δεύτερο ζητά την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων σε νηπιαγωγεία και γυμνάσια τέθηκε σε ισχύ το 2018, αλλά σπάνια εφαρμόζεται.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στο τραπέζι του Υπουργικού οι επόμενες κινήσεις – Ανοικτό το σενάριο για ποινικούς ανακριτές

20/04/2026

Για το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει πως το θέμα «θα το δούμε μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «ψυγείο» τα επίμαχα νομοσχέδια για την ΑΤΑ στα κατεχόμενα: Νίκη των συνδικάτων και πολιτική αναδίπλωση

20/04/2026

Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσωρινή υποχώρηση μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια, η τ/κ «κυβέρνηση» απέσυρε τα 11 αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), στέλνοντάς τα πίσω στις επιτροπές για διάλογο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φρίκη στην Ονδούρα: Απήγαγαν και αποκεφάλισαν 17χρονη influencer

20/04/2026

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης El Heraldo , το σώμα της Argueta ανακαλύφθηκε την Παρασκευή σε μια φυτεία αφρικανικών φοινίκων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ορόσημο ο Ιούλιος για το Κυπριακό: Προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουφάν Έρχιουρμαν

20/04/2026

Τον Ιούλιο αναμένεται η νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες 2026: Κλείδωσε ο "χάρτης" των εξεταστικών κέντρων – Πού θα δώσουν τη μάχη οι υποψήφιοι

20/04/2026

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε σήμερα τα εξεταστικά κέντρα, ανά επαρχία, που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλωματικό «τάκλιν» Κόμπου στην Άγκυρα: Οι εικόνες που διαψεύδουν τα αφηγήματα Φιντάν

20/04/2026

Με ένα βίντεο γεμάτο νόημα και «άρωμα» Μέσης Ανατολής, η Λευκωσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αποδομώντας τους ισχυρισμούς περί δήθεν στρατιωτικών συμμαχιών κατά του μουσουλμανικού κόσμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΤΕπ: Κρίσιμη αξιολόγηση για τη διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου

20/04/2026

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εξετάσει την οικονομική βιωσιμότητα, τους τεχνικούς κινδύνους, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη γεωπολιτική διάσταση για να αποφασίσει εάν θα χρηματοδοτήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου (GSI)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θλίψη στον Αρακαπά: «Έφυγε» για τη "γειτονιά" των Αγγέλων ο πατήρ Αντρέας Κωνσταντίνου

20/04/2026

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20 Απριλίου, ο πάτερ Αντρέας Κωνσταντίνου από τον Αρακαπά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

20/04/2026

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε τη χώρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ στη Λεμεσό: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από βιασμό – Χειροπέδες σε 19χρονο

20/04/2026

Μια υπόθεση που προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να γεννήσει, ύστερα από τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια 19χρονου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ