ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Γαλλία: Σχεδιάζει απαγόρευση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 15 ετών

08/01/2026

Η Γαλλία θα κάνει μια νέα προσπάθεια να προστατεύσει τα παιδιά από τον υπερβολικό χρόνο μπροστά σε οθόνες, προτείνοντας την απαγόρευση της πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 15 ετών έως τον επόμενο Σεπτέμβριο.

 

Η Γαλλία θα κάνει μια νέα προσπάθεια να προστατεύσει τα παιδιά από τον υπερβολικό χρόνο μπροστά σε οθόνες, προτείνοντας την απαγόρευση της πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 15 ετών έως τον επόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ένα σχέδιο νόμου που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να ξεκινήσει τη συζήτηση για μια τέτοια πρόταση τον Ιανουάριο.

Η Αυστραλία επέβαλε αυτόν τον μήνα απαγόρευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 16 ετών, σε μια παγκόσμια πρωτιά.

«Πολλές μελέτες και εκθέσεις επιβεβαιώνουν πλέον τους διάφορους κινδύνους που προκαλούνται από την υπερβολική χρήση ψηφιακών οθονών από εφήβους», αναφέρει το γαλλικό σχέδιο.

Τα παιδιά με απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο εκτέθηκαν σε «ακατάλληλο περιεχόμενο» και θα μπορούσαν να υποστούν κυβερνοπαρενόχληση ή να βιώσουν αλλαγές στα πρότυπα ύπνου τους, δήλωσε η κυβέρνηση.

Το σχέδιο νόμου έχει δύο άρθρα. Το ένα θα καθιστούσε παράνομη «την παροχή από μια διαδικτυακή πλατφόρμα μιας διαδικτυακής υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης σε ανήλικο κάτω των 15 ετών». Το δεύτερο ζητά την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων σε νηπιαγωγεία και γυμνάσια τέθηκε σε ισχύ το 2018, αλλά σπάνια εφαρμόζεται.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προεδρικό: Eξετάζεται υπόθεση υβριδικής δραστηριότητας κατά της ΚΔ

08/01/2026

Έχουν ενημερωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σφοδρές διαδηλώσεις στο Ιράν: 12η μέρα συγκρούσεων και πάνω από 40 νεκροί

08/01/2026

Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, λέει ΜΚΟ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τα πάνω κάτω στην πυραμίδα της διατροφής φέρνει ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

08/01/2026

Οι νέες οδηγίες, που παρουσιάστηκαν στις αρχές Ιανουαρίου 2026, αντιστέκονται στην καθιερωμένη σύσταση της πυραμίδας όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρώτη αντίδραση από Προεδρικό - Κακόβουλο και αποτελεί προϊόν μοντάζ

08/01/2026

«Κακόβουλο και αποτελεί προϊόν μοντάζ» – Τι λέει το Προεδρικό για το βίντεο που προκάλεσε σάλο – Πρώτη αντίδραση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καταγγελία στην Αστυνομία από Λακκοτρύπη για το βίντεο που προκάλεσε σάλο

08/01/2026

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές έγινε μία πρώτη ενημέρωση στις αρχές από τον πρώην Υπουργό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
"Σεισμός" στην Κύπρο! Βίντεο - Φωτιά ξεσκεπάζει το «μεγάλο φαγοπότι» στο Προεδρικό!

08/01/2026

Μίζες, επενδυτές-μαϊμού και η σκιά της χρηματοδότησης Χριστοδουλίδη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: «Η Ελλάδα προβαίνει σε μονομερείς κινήσεις στο Αιγαίο»

08/01/2026

Η τοποθέτηση αυτή εντάσσεται στο πάγιο αφήγημα της Άγκυρας, το οποίο αμφισβητεί ελληνικές δραστηριότητες στην περιοχή, παρά το ισχύον διεθνές πλαίσιο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο

08/01/2026

Πού έγινε αισθητός ο σεισμός.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γαλλία: Τα τρακτέρ που διαδηλώνουν έφθασαν στον Πύργο του Άιφελ

08/01/2026

«Σεργιανίζουν» μέσα στο Παρίσι και πέρασαν μάλιστα από τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, δήλωσε εκπρόσωπος του Αγροτικού Συντονισμού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

08/01/2026

Η Ιερά Σύνοδος θα ασχοληθεί με το ζήτημα του Επισκόπου Τυχικού, καταστατικές αλλαγές αλλά και με καταγγελίες σε σχέση με τους μοναχούς που διέμεναν στη Μονή Αββακούμ.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ