ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΥΠΑΜ: Υπάρχουν άποροι στρατιώτες αλλά υπάρχει δόση υπερβολής- Ποια τα μέτρα στήριξης;

31/12/2025

Ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, αναγνώρισε ότι στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς υπάρχουν στρατιώτες που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, όπως συμβαίνει και με μαθητές ή φοιτητές. «Όπως υπάρχουν άποροι μαθητές και φοιτητές, ασφαλώς υπάρχουν και κάποιοι άποροι στρατιώτες».

 

Ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, αναγνώρισε ότι στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς υπάρχουν στρατιώτες που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, όπως συμβαίνει και με μαθητές ή φοιτητές. «Όπως υπάρχουν άποροι μαθητές και φοιτητές, ασφαλώς υπάρχουν και κάποιοι άποροι στρατιώτες».

Ο υπουργός τόνισε ότι τόσο το Υπουργείο Άμυνας όσο και η Εθνική Φρουρά παρακολουθούν στενά τους στρατεύσιμους που δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θητείας. Όπως εξήγησε, έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους διοικητές μονάδων, ενώ το ζήτημα επιλαμβάνεται με θεσμικό τρόπο η Επιτροπή Κοινωνικών Προβλημάτων της Εθνικής Φρουράς, υπό την προεδρία του Υπαρχηγού. Κάθε περίπτωση, όπως είπε, αξιολογείται ξεχωριστά, καθώς «δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες», φέρνοντας ως παραδείγματα ορφανά παιδιά ή στρατιώτες με ανέργους γονείς και χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα.

Ο Βασίλης Πάλμας ανέφερε ότι τα μέτρα στήριξης δεν περιορίζονται στην οικονομική ενίσχυση μέσω επιδομάτων –τα οποία, όπως είπε, «δεν διαφημίζονται και ούτε πρέπει να διαφημίζονται»– αλλά επεκτείνονται και σε πρακτικές διευκολύνσεις. Ενδεικτικά, στρατιώτες με κοινωνικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες τοποθετούνται σε μονάδες κοντά στο σπίτι τους, ώστε να έχουν συχνότερη επαφή με τις οικογένειές τους, να μπορούν να λαμβάνουν εξόδους για εργασία και να εξασφαλίζουν ένα ημερομίσθιο που θα τους επιτρέψει να καλύπτουν προσωπικές ανάγκες. Όπως υπογράμμισε, οι παλιές αντιλήψεις σκληραγώγησης μέσω ταλαιπωρίας «έχουν ξεπεραστεί», καθώς προτεραιότητα πλέον είναι το υψηλό ηθικό, που αποτελεί προϋπόθεση για έναν καλό και σωστά εκπαιδευμένο στρατιώτη.

Αναφερόμενος στην έκταση που λαμβάνουν τέτοια θέματα, ο υπουργός έκανε λόγο για «δόση υπερβολής» που προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι αυτή «δεν προκύπτει από τους δημοσιογράφους ή τις εκπομπές». Όπως σημείωσε, στην ψηφιακή εποχή «ο καθένας έχει τη δυνατότητα να πει ό,τι θέλει και να δημιουργήσει εντυπώσεις σε απεριόριστο βαθμό», υπογραμμίζοντας την ανάγκη υπεύθυνης ανάγνωσης των πληροφοριών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Πηγή: Sigma Live

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους

05/09/2026

Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών

05/09/2026

Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών

04/09/2026

Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών

04/09/2026

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»

04/09/2026

Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»

04/09/2026

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό

03/09/2026

Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

03/09/2026

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο

03/09/2026

Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου

03/09/2026

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ