ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Αρνείται το κολλάζ ο Δίπλαρος: Αυτή η σελίδα αναλαμβάνει την ευθύνη

15/12/2025

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η ιστορία που ξέσπασε για εικόνα που παρουσιάζεται ως έργο του Γιώργου Γαβριήλ και κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η ιστορία που ξέσπασε για εικόνα που παρουσιάζεται ως έργο του Γιώργου Γαβριήλ και κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Γιώργος Γαβριήλ σε ανάρτησή του για το ζήτημα ανέφερε ότι η επίμαχη φωτογραφία, δεν είναι δικό του δημιούργημα αλλά προϊόν κολλάζ του Ευθύμιου Δίπλαρου. «Έκοψε διάφορα έργα μου και τα ένωσε στην προσπάθειά του να δημιουργήσει εντυπώσεις», καταγγέλλει ο καλλιτέχνης.

Ο κ. Δίπλαρος από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες που του επισυνάπτει ο Γαβριήλ καταδικάζοντας την έκθεσή του στην Πάφο.

Την ίδια ώρα μια νέα ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ήρθε να ταράξει και πάλι τα νερά δίνοντας νέες διαστάσεις στην ιστορία, αφού η σελίδα «Κύπρος Πατρίδα μου» βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει την ευθύνη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της σελίδας «Το κολάζ που κυκλοφόρησε δημιουργήθηκε από τη σελίδα Κύπρος Πατρίδα μου και αποτελεί σύνοψη και συλλογή από δικά σου “έργα”, όπως αυτά έχουν παρουσιαστεί δημόσια από εσένα τον ίδιο. Δεν αποδίδεται σε εσένα ως “ένα ενιαίο έργο”, αλλά ως οπτική αποτύπωση του περιεχομένου που ο ίδιος έχεις επιλέξει να δημιουργείς και να εκθέτεις».

Στη συνέχεια, η σελίδα απευθυνόμενη στον καλλιτέχνη αναφέρει ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν παρουσίασε την Παναγία με βαμμένα νύχια σε ένα «έργο», τον Χριστό ως αρσενοκοίτη σε δεύτερο «έργο», γυμνό πρόσωπο να διαβάζει την Αγία Γραφή με τα γεννητικά όργανα εκτεθειμένα σε τρίτο «έργο» ή τον Χριστό να προχωρεί σε αισχρές πράξεις σε τέταρτο. Η ουσία παραμένει η ίδια”.

«Το κολάζ είναι μία σύνοψη των βλάσφημων δημιουργημάτων σου. Και υπάρχουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν ξεχωριστά και αυτοτελώς το καθένα από αυτά. Αν έσβησες τα συγκεκριμένα αποτελεί απόδειξη ότι καταπατάς τη νομοθεσία και το γνωρίζεις. Και αυτό φανερώνει τη δειλία σου», προστίθεται στην ανάρτηση και καταλήγει ζητώντας του να σταματήσει να παρουσιάζεται ως θύμα. «Ο μόνος θύτης εδώ είσαι ΕΣΥ. Έχεις τα μούτρα να παριστάνεις τον διωκόμενο. Οι μόνοι που διώκονται, χλευάζονται και υβρίζονται είναι ο Χριστός και η Παναγία μας. Αυτές είναι οι δύσκολες εποχές που ζούμε. Κανείς καλλιτέχνης δεν χρειάζεται φρούρηση της Αστυνομίας. Μόνο οι βλάσφημοι κακοτέχνες», σημειώνει καταληκτικά.

Η ανάρτηση συνεχίζει δημοσιεύοντας μεμονωμένα πίνακες που αποτέλεσαν μέρος του κολλάζ που δίχασε το κοινό.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

04/06/2026

Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

02/06/2026

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

02/06/2026

Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ