ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ένοχος κρίθηκε δικηγόρος στα Χανιά: Υπεξαίρεσε €140.000 από το Γεν. Νοσοκομείο

12/12/2025

Την ενοχή του 75χρονου πρώην δικηγόρου του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων, για την υπόθεση υπεξαίρεσης συνολικού ποσού άνω των 140.000 ευρώ από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

 

Την ενοχή του 75χρονου πρώην δικηγόρου του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων, για την υπόθεση υπεξαίρεσης συνολικού ποσού άνω των 140.000 ευρώ από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρώην νομικός σύμβουλος κρίθηκε ένοχος καθώς, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, εισέπραττε επί 10 χρόνια το μίσθωμα από δύο καταστήματα, ιδιοκτησίας του νοσοκομείου Χανίων, χωρίς να τα αποδίδει πίσω, κάτι που ανακάλυψε το 2020, η παρούσα διοίκηση του ιδρύματος και προχώρησε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο 75χρονος αποδέχθηκε την κατηγορία, αναφέροντας ότι έχει ήδη επιστρέψει 20.000 ευρώ από το συνολικό ποσό που εισέπραττε για 10 χρόνια, ενώ δήλωσε ότι προτίθεται να πουλήσει ακίνητο ιδιοκτησίας του, ώστε να συμπληρώσει το ποσό της υπεξαίρεσης.

«Παραδέχτηκε ότι εισέπραττε τα ενοίκια για τον εαυτό του»

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας κατέθεσε ως μάρτυρας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αντιληφθήκαμε ότι δύο ακίνητα ενοικιάζονται από επιχείρηση και ενημερωθήκαμε ότι από το 2010 μέχρι και το 2020, η εν λόγω επιχείρηση κατέθετε 1.200€ τον μήνα στον νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου. Οταν ρωτήσαμε τον ίδιο, εκείνος παραδέχτηκε ότι εισέπραττε τα ενοίκια για τον εαυτό του».

Παράλληλα ο κ. Μπέας συμπλήρωσε, ότι έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ώστε να εξακριβωθεί εάν ο κατηγορούμενος είχε κάποια συνεννόηση με εσωτερικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, ώστε να παραμένουν στο παρασκήνιο τα δύο ακίνητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόκληση από τον επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων για την επέτειο της τουρκικής εισβολής

22/07/2026

Με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ülkü Ocakları (Γκρίζοι Λύκοι), Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, πραγματοποίησε συμβολική δράση στη Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για το ψευδοκράτος και την τουρκική παρουσία στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σίγησε η «μούσα» του Χιώτη: Το τελευταίο αντίο στην εμβληματική Μαίρη Λίντα

22/07/2026

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Μαίρη Λίντα. Η σπουδαία ερμηνεύτρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο ελληνικό τραγούδι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σειρά παρατυπιών στη διαχείριση προσωπικού του Δήμου Λεμεσού – Στο επίκεντρο υπερωρίες, μετατάξεις και προσλήψεις

22/07/2026

Διαχρονικές αποκλίσεις από το νομοθετικό πλαίσιο εντόπισε ο Γ. Ελεγκτής στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεωπολιτικά παιχνίδια στην Ουάσιγκτον: Η πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ - Ριάντ και ο εμπλουτισμός ουρανίου

22/07/2026

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοινώνει ευρεία πυρηνική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, επιτρέποντας τον εγχώριο εμπλουτισμό ουρανίου. Η απόφαση προκαλεί αντιδράσεις στο Κογκρέσο, αναδιατάσσοντας τις περιφερειακές ισορροπίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για ακραία ζέστη – Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία στο εσωτερικό

22/07/2026

Πορτοκαλί προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία τίθεται σε ισχύ σήμερα από το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2026 – Πάνω από 3.100 θέσεις σε ΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας

22/07/2026

Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2026 έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ