ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Παριστάνουν τους τραπεζικούς και αποσπούν χρήματα - Έτσι ξεγελούν τους πολίτες

08/12/2025

Για νέα απάτη εφιστά την προσοχή του κοινού η αστυνομία.

 

Για νέα απάτη εφιστά την προσοχή του κοινού η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία εφιστά την προσοχή του κοινού για νέα απάτη κατά την οποία επιτήδειοι καλούν ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας τους τραπεζικούς υπαλλήλους και αποσπούν χρήματα.

Με βάση την Αστυνομία, όπως διαπιστώθηκε μέσα από νέες καταγγελίες που έγιναν, οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικώς με πολίτες, παριστάνοντας τους εαυτούς τους ως τραπεζικούς λειτουργούς, και ζητούν από τους πολίτες στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, προφασιζόμενοι ότι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι απενεργοποιημένοι και χρειάζεται να καταχωρήσουν τηλεφωνικώς τα στοιχεία τους, με σκοπό την δήθεν ενεργοποίηση τους ξανά.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, οι δράστες αποστέλλουν γραπτά μηνύματα σε πρόσωπα τα οποία έχουν αναρτημένα για πώληση διάφορα αντικείμενα σε πλατφόρμες του διαδικτύου, και αφού τους πείθουν ότι προτίθενται να αγοράσουν τα αντικείμενα τα οποία έχουν προς πώληση, τους αποστέλλουν διαδικτυακό σύνδεσμο με σκοπό να καταχωρήσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία για δήθεν πληρωμή τους.

Οι αστυνομικές εξετάσεις έδειξαν ότι και οι δύο πιο πάνω περιπτώσεις σχετίζονται με απάτη και ως τούτου το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά σε πολυτελή αυτοκίνητα στη Λεμεσό – Εξετάζεται εμπρησμός

08/12/2025

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία και οι αρχές τα ξημερώματα στη Λεμεσό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών

08/12/2025

Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών ολοκληρώθηκε.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Εντοπίστηκαν πάνω από 23kg ναρκωτικών

08/12/2025

Εντόπισαν πάνω από 23 κιλά ναρκωτικών στη Λεμεσό μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κακοποίησε 8χρονο αγοράκι μέσα σε θρησκευτικό χώρο και παρακαλούσε τον πατέρα να μην τον καταγγείλει

08/12/2025

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού σε θρησκευτικό χώρο.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλειστό το Μονοπάτι «Φαράγγι του Άβακα» - Ποιός ο λόγος;

08/12/2025

Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι του Άβακα μέχρι νεοτέρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου

06/12/2025

Με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατία αποκαλύπτει τα νέα ονόματα που διαμορφώνουν το Υπουργικό σώμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός-Βήχας: «Μπλέξατε τα καρναβάλια με τα Χριστούγεννα» - Η θέση του Δήμου

05/12/2025

Την αντίδραση του ηθοποιού Κώστα Βήχα, έχει προκαλέσει ο φετινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος του Δημαρχείου Λεμεσού. Με δημόσια τοποθέτησή του στο διαδίκτυο ασκεί έντονη κριτική στους εμπλεκόμενους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φοιτητής σχεδίαζε ένοπλη επίθεση με αιματοχυσία σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

05/12/2025

Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι σκόπευε να κάνει ένοπλη επίθεση μέσα στις εγκαταστάσεις του αμερικανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος σκοτώνοντας όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανεργία: Μηναία αύξηση τον Νοέμβριο - Σταθερή η ετήσια τάση μείωσης

05/12/2025

Μικρή άνοδο κατέγραψε η ανεργία στην Κύπρο τον Νοέμβριο 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας ανήλθε σε 10.924 άτομα, έναντι 7.099 τον Οκτώβριο, με την αύξηση να σχετίζεται –όπως κάθε χρόνο– με το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ