ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανδριάνα Νικολάου: “Η ΝΥ στηρίζει τους κατηγορουμένους”
Στις 21/11/2025 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρχαγγέλου Κύκκου, στον Αρχάγγελο Λακατάμειας, θα διεξαχθεί η εκδήλωση «Μάνα μου και Παναγιά» αφιερωμένη στη μνήμη του Θανάση Νικολάου. Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα σχετικά με εκδήλωση και το μέλλον της υπόθεσης του γιού της.
Στις 21/11/2025 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρχαγγέλου Κύκκου, στον Αρχάγγελο Λακατάμειας, θα διεξαχθεί η εκδήλωση «Μάνα μου και Παναγιά» αφιερωμένη στη μνήμη του Θανάση Νικολάου. Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα σχετικά με εκδήλωση και το μέλλον της υπόθεσης του γιού της.
Αρχικά ανέφερε ότι «Κάναμε αυτό το ίδρυμα για να βοηθήσει ο κόσμος όπως μπορεί, διότι είναι παρά πολλά τα έξοδα για να συνεχίσουμε»
Συνέχισε λέγοντας ότι παίρνει θάρρος και υποστήριξη από τον κόσμο για να συνεχίσει «σ’ αυτήν την υπόθεση που μας αφορά όλους. Θα πρέπει όλος ο κόσμος να στηρίξει αυτό τον αγώνα για αυτό το αδίκημα που κατέστρεψε τη ζωή μας. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα».
Όσο αφορά τις ιδιωτικές ποινικές διώξεις, στις 9 Δεκεμβρίου θα εμφανιστούν οι 5 κατηγορούμενοι στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λεμεσού. Σχετικά με ενδεχόμενες αντιδράσεις και ενδεχόμενη καταφυγή στη ΝΥ, η κ. Ανδριάνα απάντησε πως «θα καταφύγουν εκεί που του στηρίζουν εκεί που έγινε το κακό από την αρχή, από εκεί ξεκινούν όλα, εδώ και 20 χρόνια. Δεν είναι ούτε 2, ούτε 5, ούτε 10, είναι 20 ολόκληρα χρόνια γεμάτα δάκρυα, πόνο, οργή, αδικία, αγανάκτηση, ψυχοφθόρο και δαπανηρό αγώνα. Που βρίσκεται; Ποιοι είναι οι υπαίτιοι της τραγωδίας; Ποιοι φταίνε για αυτό τον μακροχρόνιο αγώνα μας; Το πιο σημαντικό για ένα γονέα είναι να βλέπει το παιδί του να μεγαλώνει και να το καμαρώνει, όχι να τρέχουμε σε κηδείες και κοιμητήρια».
Επισήμανε την ευθύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν μπορεί και δεν γίνεται όταν ένα κράτος καταδικάζεται από το ΕΔΑΔ και αποφασίζουν ότι είναι φόνος. Όταν οι ανεξάρτητοι ποινικές ανακριτές που διορίζονται από το ίδιο το κράτος. Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο ίδιος επέλεξε να μην ασκήσει ποινικές διώξεις στους δολοφόνους του παιδιού μου. Τον έκαναν ανεξάρτητο υποτίθεται για να υπηρετεί τη δικαιοσύνη. Στην πράξη όμως έγινε ανεξέλεγκτος».
Καταλήγοντας είπε πώς «φθάνουμε στο αδιανόητο σημείο ως χαροκαμένοι γονείς να κάνουμε αυτά που έπρεπε να κάνει ο Γενικός Εισαγγελέας και οι βοηθοί του για να καλύψουν το εξόφθαλμο έγκλημα».
Πηγή: Sigma Live
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»
Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί
Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»
«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση
Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό
Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή
Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»
Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας
«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000
Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.