ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ: “Βάζει τέλος στο παράνομο εμπόριο σκύλων και γάτων”

21/11/2025

Μέσα στον Φεβρουάριο του 2026 και κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψήφιση των ευρωπαϊκών νομοθεσιών που απαγορεύουν και ποινικοποιούν το παράνομο εμπόριο σκύλων και γάτων.

 

Μέσα στον Φεβρουάριο του 2026 και κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψήφιση των ευρωπαϊκών νομοθεσιών που απαγορεύουν και ποινικοποιούν το παράνομο εμπόριο σκύλων και γάτων.

O Πρόεδρος του Παγκύπριου Κτηνιατρικού Συλλόγου, κ. Δημήτρης Επαμεινώνδας εξήγησε ότι οι ευρωπαϊκές νομοθεσίες προνοούν την εγκατάσταση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων που θα εντοπίζουν και θα καταργούν διαφημιστικά μηνύματα στο διαδίκτυο, που αφορούν στην αγοραπωλησία ζώων.

Επιπρόσθετα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κτηνιάτρων ασκεί πιέσεις για να σταματήσουν οι εκτροφές ζώων για παραγωγή γούνας, ενώ στοχεύει στην έναρξη διαλόγου κατά την κυπριακή Προεδρία για το ζήτημα του κανονισμού που θα θεσπίζει πρόνοιες για τη μεταφορά ζώων.

Ο κ. Επαμεινώνδας αναγνώρισε ταυτόχρονα τις δυσκολίες αναφορικά με τη λήψη αυστηρότερων μέτρων σε ζωολογικούς κήπους, εξηγώντας ότι «αντιλαμβάνομαι τα συμφέροντα, αντιλαμβάνομαι το εμπόριο αλλά πρέπει να έχουμε πάνω απ’όλα  την υγεία των ζώων.»

Τα θέματα τέθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2025 στην Κύπρο, με συμμετοχή εκπροσώπων από 40 χώρες.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στο τραπέζι του Υπουργικού οι επόμενες κινήσεις – Ανοικτό το σενάριο για ποινικούς ανακριτές

20/04/2026

Για το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει πως το θέμα «θα το δούμε μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «ψυγείο» τα επίμαχα νομοσχέδια για την ΑΤΑ στα κατεχόμενα: Νίκη των συνδικάτων και πολιτική αναδίπλωση

20/04/2026

Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσωρινή υποχώρηση μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια, η τ/κ «κυβέρνηση» απέσυρε τα 11 αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), στέλνοντάς τα πίσω στις επιτροπές για διάλογο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φρίκη στην Ονδούρα: Απήγαγαν και αποκεφάλισαν 17χρονη influencer

20/04/2026

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης El Heraldo , το σώμα της Argueta ανακαλύφθηκε την Παρασκευή σε μια φυτεία αφρικανικών φοινίκων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ορόσημο ο Ιούλιος για το Κυπριακό: Προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουφάν Έρχιουρμαν

20/04/2026

Τον Ιούλιο αναμένεται η νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες 2026: Κλείδωσε ο "χάρτης" των εξεταστικών κέντρων – Πού θα δώσουν τη μάχη οι υποψήφιοι

20/04/2026

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε σήμερα τα εξεταστικά κέντρα, ανά επαρχία, που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλωματικό «τάκλιν» Κόμπου στην Άγκυρα: Οι εικόνες που διαψεύδουν τα αφηγήματα Φιντάν

20/04/2026

Με ένα βίντεο γεμάτο νόημα και «άρωμα» Μέσης Ανατολής, η Λευκωσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αποδομώντας τους ισχυρισμούς περί δήθεν στρατιωτικών συμμαχιών κατά του μουσουλμανικού κόσμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΤΕπ: Κρίσιμη αξιολόγηση για τη διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου

20/04/2026

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εξετάσει την οικονομική βιωσιμότητα, τους τεχνικούς κινδύνους, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη γεωπολιτική διάσταση για να αποφασίσει εάν θα χρηματοδοτήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου (GSI)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θλίψη στον Αρακαπά: «Έφυγε» για τη "γειτονιά" των Αγγέλων ο πατήρ Αντρέας Κωνσταντίνου

20/04/2026

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20 Απριλίου, ο πάτερ Αντρέας Κωνσταντίνου από τον Αρακαπά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

20/04/2026

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε τη χώρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ στη Λεμεσό: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από βιασμό – Χειροπέδες σε 19χρονο

20/04/2026

Μια υπόθεση που προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να γεννήσει, ύστερα από τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια 19χρονου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ