ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τμ. Δασών: Παίρνει παράταση μέχρι 28 Νοέμβρη η υποβολή παραχώρησης δενδρυλλίων
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων για δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων από το Τμήμα Δασών σε δημόσιους φορείς και οργανωμένα σύνολα, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής υπουργικής απόφασης.
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων για δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων από το Τμήμα Δασών σε δημόσιους φορείς και οργανωμένα σύνολα, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής υπουργικής απόφασης.
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στους κατά τόπους δασικούς σταθμούς σε έντυπο μορφή ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Έντυπα αιτήσεων είναι διαθέσιμα στους κατά τόπους δασικούς σταθμούς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών (www.moa.gov.cy/forest).
Δικαιούχοι δωρεάν δενδρυλλίων είναι μόνο δημόσιοι φορείς και οργανωμένα σύνολα, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Κοινότητες), το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Σχολικές Μονάδες), άλλες Κυβερνητικές Υπηρεσίες (Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αστυνομία, Εθνική Φρουρά, Νοσοκομεία, κτλ), εκκλησιαστικές αρχές (Εκκλησίες, Εξωκλήσια, Μοναστήρια), άλλα οργανωμένα σύνολα και πρωτοβουλίες πολιτών που αποδεδειγμένα έχουν εξασφαλίσει κατάλληλη γη για δενδροφύτευση.
Με την Τροποποιητική Απόφαση (Αρ. 94.019 και 211/25), το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δωρεάν ετήσια παραχώρηση μέχρι 100.000 δενδρυλλίων, αξίας €250.000 περίπου, από τα φυτώρια του Τμήματος Δασών, εντός της φυτευτικής περιόδου (Νοέμβριος – Φεβρουάριος), σε ετήσια βάση.
Επίσης, ενέκρινε τη συμπερίληψη, στους δικαιούχους για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» και απλών πολιτών, που θα αξιοποιούν τα φυτά για ιδία χρήση εντός της περιουσίας τους. Τα φυτά, θα διατίθενται στους πολίτες κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας του Δέντρου» και ο συνολικός τους αριθμός δεν θα ξεπερνά τα 50.000 φυτά, από το σύνολο των 100.000 φυτών.
Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι οι Δήμοι θα πρέπει να συνεργάζονται με οργανωμένα σύνολα, προκειμένου να μπορούν να αιτηθούν τη δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πότε θα καταβληθεί ο 12ος και ο 13ος μισθός;
Στις 29/12/2025 θα καταβληθούν οι 13οι μισθοί μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Υπόμνημα της FDA συνδέει θανάτους παιδιών με τα εμβόλια COVID-19
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει σε εσωτερικό υπόμνημα ότι τουλάχιστον 10 παιδιά είναι πιθανόν να πέθαναν λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο και στις φορολογικές κλίμακες
Περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις €21.500 που προτείνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και αλλαγή των φορολογικών κλιμάκων, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ορισμένα κόμματα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ για κάτοικο Λάρνακας: Εντόπισε στη βαλίτσα νεκρού συγγενή του πιστόλι και χειροβομβίδες
Χειροβομβίδες, εκρηκτικά, πυρομαχικά και ένα πιστόλι εντόπισε ανάμεσα σε άλλα, πολίτης της Λάρνακας σε βαλίτσα νεκρού συγγενή του και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θύμα διαφημιστικής απάτης 71χρονη στην Πάφο - Της άδειασαν τον τραπεζικό της λογαριασμό
Κάτοικος Πάφου, προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο αφού ακολούθησε διαδικτυακή διαφήμιση, μέσω της οποίας εμφανιζόταν πρόσωπο να προωθεί δήθεν κρατική επενδυτική πλατφόρμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια εγκατάσταση έξυπνων μετρητών τον Δεκέμβριο
Συνεχίζεται για όλο τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε Παγκύπρια βάση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού και Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή σύσκεψη για καίρια ζητήματα
O Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Διευθυντικά Στελέχη του Οργανισμού, είχαν την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπο Χριστοφίνα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων – Aυτή είναι η λίστα με τα ονόματα
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αιτήματα Αρμεύτη: Κάμερες σε πάρκα και αύξηση αστυνόμευσης στη Λεμεσό
Θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών απασχόλησαν πρωινή σύσκεψη μεταξύ των δημοτικών αρχών της Λεμεσού και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στην πόλη, Στέλιου Αριστείδου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι πότε θα παραμείνει βροχερό το σκηνικό του καιρού;
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.