ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Δρ. Γιαννέλου εκπροσώπησε το ΤΕΠΑΚ στο διεθνές συνέδριο ESICM LIVES 2025
Η Δρ Γιαννέλου, διδάκτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ, εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο στο ESICM LIVES 2025
Η Δρ Γιαννέλου, διδάκτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο και το Τμήμα στο 38ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ESICM LIVES 2025), που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο στις 25–29 Οκτωβρίου 2025.
Η Δρ Γιαννέλου παρουσίασε ερευνητική εργασία που αποτελεί μέρος της διδακτορικής της διατριβής, η οποία εκπονήθηκε στο πλαίσιο του διδακτορικού προγράμματος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητική ομάδα που περιλαμβάνει την ίδια (κύρια ερευνήτρια), την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ Μερόπη Μπουζίκα (συντονίστρια μελέτης), την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ Μαρία Καρανικόλα, την Καθηγήτρια Δρ Ελισάβετ Παπαθανάσογλου (Πανεπιστήμιο Αλμπέρτα, Καναδάς) και την Καθηγήτρια
Δρ Μαργαρίτα Γιαννακοπούλου (ΕΚΠΑ).
Η εργασία διερεύνησε διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών ως προς την εκδήλωση πόνου, τη χορήγηση αναλγητικών και κατασταλτικών φαρμάκων και τη μεταξύ τους συσχέτιση τους κατά τη διάρκεια τυπικών νοσηλευτικών χειρισμών σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Το ESICM LIVES αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό συνέδριο στον τομέα της Εντατικής Θεραπείας, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επαγγελματίες υγείας και ερευνητές από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή της Δρ Γιαννέλου στο συνέδριο αναδεικνύει τη δυναμική διεθνή ερευνητική παρουσία και το κύρος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ στον χώρο της Εντατικής και Επείγουσας Νοσηλευτικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»
Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί
Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»
«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση
Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό
Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή
Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»
Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας
«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000
Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.