ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζητά αλλαγές η Χαμάς στο σχέδιο Τραμπ – Δέχεται αφοπλισμό, αλλά θέλει αμυντικά όπλα
Η Χαμάς έχει ζητήσει διευκρινίσεις για βασικές πτυχές του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γάζα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το σαουδαραβικό κανάλι Al-Hadath, επικαλούμενο πηγή της οργάνωσης.

Η Χαμάς έχει ζητήσει διευκρινίσεις για βασικές πτυχές του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γάζα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το σαουδαραβικό κανάλι Al-Hadath, επικαλούμενο πηγή της οργάνωσης.
Η ίδια πηγή τόνισε ότι η Χαμάς θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να προτείνει αλλαγές στο αμερικανικό σχέδιο, όπως ακριβώς έκανε και το Ισραήλ.
Κεντρικό σημείο της διαφωνίας αφορά τη διάταξη για αφοπλισμό. Όπως διευκρινίστηκε, η Χαμάς ζητά διάκριση μεταξύ αμυντικών και επιθετικών όπλων, υπογραμμίζοντας ότι «τα αμυντικά όπλα αποτελούν δικαίωμα της Χαμάς».
Παράλληλα, η οργάνωση απορρίπτει την ιδέα διεθνούς διοίκησης στη Λωρίδα της Γάζας,επιμένοντας ότι η διακυβέρνηση πρέπει να παραμείνει σε παλαιστινιακά χέρια, ακόμη κι αν πρόκειται για μη πολιτικά πρόσωπα.
Η Χαμάς αξιώνει επίσης ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, συνοδευόμενο από εγγυήσεις για τον οριστικό τερματισμό του πολέμου. Το αμερικανικό σχέδιο, πάντως, προβλέπει σταδιακή αποχώρηση «βασισμένη στην απόδοση», ανάλογα με την τήρηση των όρων.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με Αμερικανίδα αναλύτρια και πρώην αξιωματούχο, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου πέτυχε «αλλαγές της τελευταίας στιγμής» στο σχέδιο, γεγονός που ώθησε τον Αλ-Θάνι του Κατάρ να μιλήσει για την ανάγκη περαιτέρω διευκρινίσεων.
Πηγή:iefimerida.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας
Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους
Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους
Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες
Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;
Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;
Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα
Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).