ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπ. Εργασίας: Απορρίπτει τα περί απόδοσης ΑΤΑ κάθε τρία χρόνια
Θέση της κυβέρνησης είναι πως η ΑΤΑ πρέπει να καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους για να μην επιτείνονται επιβαρυντικές ανισότητες δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
Θέση της κυβέρνησης είναι πως η ΑΤΑ πρέπει να καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους για να μην επιτείνονται επιβαρυντικές ανισότητες δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Γιάννης Παναγιώτου επισημαίνοντας πως η ΑΤΑ πρέπει να καταβάλλεται με δικαιότερο τρόπο με έμφαση προς τους χαμηλόμισθους και τους εργαζόμενους της μεσαίας τάξης.
Την ίδια ώρα στάθηκε στην ανάγκη προϋποθέσεων οι οποίες να διασφαλίζουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας αλλά και ασφαλιστικών δικλείδων ώστε να μην ανατροφοδοτείται ο πληθωρισμός από την καθολική εφαρμογή της ΑΤΑ.
Ο κ. Παναγιώτου δήλωσε επίσης κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν πληροφορίες περί απόδοσης της ΑΤΑ κάθε τρία χρόνια ή ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέφουν μέρος της ΑΤΑ με βάση τον πληθωρισμό.
Την ίδια ώρα σημείωσε πως αναμένεται νέα συνάντηση με τις συντεχνίες στο τέλος της εβδομάδας και πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια για διευθέτηση ημερομηνίας συνάντησης και με τους εργοδότες.
Ο Υπουργός Εργασίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, διευκρινίζοντας πως αν η διαδικασία δεν τελεσφορήσει, έχει την ευθύνη να πράξει μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες για τα επόμενα βήματα.
Τέλος υπογράμμισε πως όσο σωστές και να θεωρούν οι δύο πλευρές τις θέσεις τους, εάν δεν μετακινηθούν έστω και κατ’ ελάχιστον δεν θα μπορέσει να γεφυρωθεί η διαφορά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο
Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού
Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση
Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων
Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο
Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»
Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής
Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.