ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υφ. Πολιτισμού: Οικονομική στήριξη στις πυρόπληκτες κοινότητες για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων

Σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πυρκαγιάς του περασμένου Ιουλίου, το Υφυπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε την παραχώρηση εφάπαξ ποσού ύψους €3.000 σε κάθε μια από τις 16 πυρόπληκτες κοινότητες της Ορεινής Λεμεσού για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων της επιλογής τους όποτε το επιθυμούν μέσα στο 2025. Μέσα από το συγκεκριμένο μέτρο παρέχεται η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ κοινοτήτων, ώστε να συνδιοργανωθούν εκδηλώσεις, εισχύοντας έτσι τον αντίκτυπο των δράσεων τους.
Η στόχος της έμπρακτης αυτής στήριξης είναι να δοθεί επιπλέον ώθηση στις τοπικές κοινωνίες για επαναφορά στην κανονικότητα και δημιουργία ευκαιριών πολιτιστικής και κοινωνικής συνεύρεσης. Στοχεύει επίσης στη προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή από όλη την Κύπρο – κάτι για το οποίο έχουν κάνει έκκληση και οι ίδιες οι κοινότητες.
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού εκφράζει για μια ακόμη φορά τη συμπαράστασή του προς τις πυρόπληκτες κοινότητες και την ετοιμότητά του να ενισχύσει την πολιτιστική ζωή της ορεινής Λεμεσού ώστε να ανακτήσει τη ζωντάνια και την επισκεψιμότητα της. Μέσα από τον πολιτισμό στοχεύουμε στο να βοηθήσουμε, στο μέτρο του δυνατού και με όλες μας τις δυνάμεις, στην ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής από τις συνέπειες της πυρκαγιάς, έτσι ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπ. Εργασίας: Απορρίπτει τα περί απόδοσης ΑΤΑ κάθε τρία χρόνια
Θέση της κυβέρνησης είναι πως η ΑΤΑ πρέπει να καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους για να μην επιτείνονται επιβαρυντικές ανισότητες δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβείο Ειρήνης στον Δρ. Παύλο Μ. Παύλου - Συγχαίρει ο ΟΠΕΚ
Ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ) εκφράζει τη μεγάλη του χαρά και υπερηφάνεια για την τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε στον πρώην Πρόεδρο του, Δρ. Παύλο Μ. Παύλου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα με θέμα: «Κυκλική Οικονομία και Δωρεά Τροφίμων: Από τη Θεωρία στην Πράξη».
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και τη ΜΚΟ «Φίλοι της Γης», σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην Ημερίδα με θέμα: «Κυκλική Οικονομία και Δωρεά Τροφίμων: Από τη Θεωρία στην Πράξη».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητροπολίτης Ταμασού: Αρνείται κατηγορίες κλοπής €32.000 - «Απουσία τεκμηρίων για τις συκοφαντίες»
Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας απέρριψε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τις κατηγορίες για κλοπή των οικονομικών ωφελημάτων συμβολαίου, συνολικού ύψους 32.000 ευρώ, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠτΔ: Έρχονται 75 έργα στην Πάφο με προϋπολογισμό €230 εκατομμύρια
Σε ευρεία σύσκεψη με φορείς της Πάφου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε σε 75 έργα για την Πάφο, με προϋπολογισμό άνω των €230 εκατομμυρίων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠτΔ: Προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους - Έρχεται νέα εποχή στην αγορά
Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για τα 26 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη
Με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη, ο ΟΠΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας σε ανασύνταξη της στρατηγικής για το Κυπριακό και αξιοποίηση της ευρωπαϊκής προοπτικής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κύπρος - Παιδική πoρνoγραφία: 30χρονος ανέβασε δεκάδες αρχεία με υλικό κακοποίησης ανηλίκων
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΚΔΗΕ) Αρχηγείου, δέχθηκε μέσω της Europol, πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι τον Μάιο του 2025, χρήστης διαδικτυακής πλατφόρμας ανήρτησε στον λογαριασμό του συνολικά 140 αρχεία βίντεο και εικόνας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλέγεται η Γάζα: Σε εξέλιξη η χερσαία ισραηλινή επιχείρηση κατάληψης
Ο στρατός του Ισραήλ άρχισε χθες Δευτέρα χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης της Γάζας, αναφέρει ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, επικαλούμενο πηγές του στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.