ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανέγερση νέου γυμνασίου 15 εκ. στο Παραλίμνι - Έπεσαν οι υπογραφές
Την υπογραφή συμβολαίων για την ανέγερση νέου γυμνασίου στο Παραλίμνι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Την υπογραφή συμβολαίων για την ανέγερση νέου γυμνασίου στο Παραλίμνι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
“Επισκέπτομαι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα γυμνάσια της Κύπρου, σε μια περιοχή που η Κυβέρνηση προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία, μια περιοχή που είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας. Ήταν ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο που όχι μόνο επενδύσαμε ένα σημαντικό ποσό για αναβάθμιση του συγκεκριμένου γυμνασίου, περίπου €5,5 εκ., αλλά, όπως υποσχέθηκα στην επαρχιακή που έγινε στο Παραλίμνι, σήμερα θα υπογράψουμε και τα σχετικά συμβόλαια για την ανέγερση νέου γυμνασίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και αθλητικό γυμνάσιο, κόστους €15 εκ. περίπου”, είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του.
Ο Πρόεδρος επανέλαβε ότι ο τομέας της παιδείας και της υγείας είναι τομείς στους οποίους η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση. “Η παιδεία επηρεάζει οριζόντια όλους τους τομείς πολιτικής. Αυτά τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης έχουμε προχωρήσει με αρκετές καινοτομίες, που αφορούν τα αναλυτικά προγράμματα, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, το περίφημο θέμα των κλιματιστικών“, είπε, σημειώνοντας ότι όταν ανέλαβε το ποσοστό των τάξεων με κλιματιστικό ανερχόταν στο 10%, ενώ σήμερα βρίσκεται στο 45%.
Σημείωσε ότι η επαρχία ελεύθερης Αμμοχώστου έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά όσον αφορά τα κλιματιστικά. “Γίνεται πολύ καλή δουλειά και θέλω να ευχαριστήσω τις σχολικές εφορείες και τους γονείς γιατί υπάρχει πολύ καλή συνεργασία”, είπε, επαναλαμβάνοντας την επένδυση της Κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας, αφού “είναι ο πιο σημαντικός τομέας διακυβέρνησης”.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι “είμαι σήμερα εδώ για να συζητήσω και με τα παιδιά, να δούμε πώς προχωρούμε περισσότερο, τι πρέπει να κάνουμε άλλο για να αναβαθμίσουμε περισσότερο τα σχολεία μας”.
Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για την ανέγερση της πράσινης τεχνικής σχολής στο Δάλι, είπε ότι η Κυβέρνηση επενδύει και στην τεχνική εκπαίδευση. “Φέτος για πρώτη φορά λειτουργούν δύο τεχνικά γυμνάσια σε πιλοτική βάση. Έχουμε ρεκόρ εγγραφών στην τεχνική εκπαίδευση, που ξεπερνά και τα ποσοστά του 2013″, είπε. Πρόσθεσε ότι η ανέγερση τεχνικών σχολών θα συνεχιστεί εκεί όπου προκύπτουν ανάγκες. “Αν μπορούσε να υπάρχει σε κάθε δήμο, σε κάθε κοινότητα τεχνική σχολή θα το κάναμε”, είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει να κινηθούν στη βάση σχεδιασμού.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στο τραπέζι του Υπουργικού οι επόμενες κινήσεις – Ανοικτό το σενάριο για ποινικούς ανακριτές
Για το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει πως το θέμα «θα το δούμε μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «ψυγείο» τα επίμαχα νομοσχέδια για την ΑΤΑ στα κατεχόμενα: Νίκη των συνδικάτων και πολιτική αναδίπλωση
Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσωρινή υποχώρηση μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια, η τ/κ «κυβέρνηση» απέσυρε τα 11 αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), στέλνοντάς τα πίσω στις επιτροπές για διάλογο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φρίκη στην Ονδούρα: Απήγαγαν και αποκεφάλισαν 17χρονη influencer
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης El Heraldo , το σώμα της Argueta ανακαλύφθηκε την Παρασκευή σε μια φυτεία αφρικανικών φοινίκων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ορόσημο ο Ιούλιος για το Κυπριακό: Προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουφάν Έρχιουρμαν
Τον Ιούλιο αναμένεται η νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες 2026: Κλείδωσε ο "χάρτης" των εξεταστικών κέντρων – Πού θα δώσουν τη μάχη οι υποψήφιοι
Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε σήμερα τα εξεταστικά κέντρα, ανά επαρχία, που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλωματικό «τάκλιν» Κόμπου στην Άγκυρα: Οι εικόνες που διαψεύδουν τα αφηγήματα Φιντάν
Με ένα βίντεο γεμάτο νόημα και «άρωμα» Μέσης Ανατολής, η Λευκωσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αποδομώντας τους ισχυρισμούς περί δήθεν στρατιωτικών συμμαχιών κατά του μουσουλμανικού κόσμου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΤΕπ: Κρίσιμη αξιολόγηση για τη διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εξετάσει την οικονομική βιωσιμότητα, τους τεχνικούς κινδύνους, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη γεωπολιτική διάσταση για να αποφασίσει εάν θα χρηματοδοτήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου (GSI)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θλίψη στον Αρακαπά: «Έφυγε» για τη "γειτονιά" των Αγγέλων ο πατήρ Αντρέας Κωνσταντίνου
Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20 Απριλίου, ο πάτερ Αντρέας Κωνσταντίνου από τον Αρακαπά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε τη χώρα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ στη Λεμεσό: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από βιασμό – Χειροπέδες σε 19χρονο
Μια υπόθεση που προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να γεννήσει, ύστερα από τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια 19χρονου.