ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



20 χιλιάδες δενδρύλλια θα φυτευτούν στην ορεινή Λεμεσό

08/09/2025

Μέχρι και 20 χιλιάδες δενδρύλλια θα φυτευτούν σε κοινοτικούς, δημόσιους, εκκλησιαστικούς και άλλους κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις κοινότητες που έχουν πληγεί από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό αναφέρει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον για προσφορά εθελοντικής εργασίας / χορηγιών στα πλαίσια της αποκατάστασης της βλάστησης στις καμένες περιοχές της Ορεινής Λεμεσού.

 

Μέχρι και 20 χιλιάδες δενδρύλλια θα φυτευτούν σε κοινοτικούς, δημόσιους, εκκλησιαστικούς και άλλους κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις κοινότητες που έχουν πληγεί από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό αναφέρει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον για προσφορά εθελοντικής εργασίας / χορηγιών στα πλαίσια της αποκατάστασης της βλάστησης στις καμένες περιοχές της Ορεινής Λεμεσού.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δασών αναφέρει ότι, έχουν ολοκληρωθεί οι επιτόπιες συναντήσεις των λειτουργών του Τμήματος Δασών στις πληγείσες κοινότητες με τις οικείες κοινοτικές αρχές και προκαταρκτικά εκτιμάται ότι θα φυτευτούν μέχρι και 20.000 δενδρύλλια, τα οποία θα παραχωρηθούν δωρεάν από το Τμήμα Δασών, το οποίο θα αναλάβει τη φύτευση κατά την ερχόμενη φυτευτική περίοδο (Νοέμβριος, 2025 – Φεβρουάριος, 2026).

Εξάλλου, μέσα Σεπτεμβρίου το Τμήμα Δασών σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προγραμματίζει να προκηρύξει το πρόγραμμα «Φυτεύω για το Κλίμα», όπου μεταξύ άλλων δικαιούχοι για συμμετοχή είναι οι δήμοι και οι κοινότητες. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος οι εθελοντικές ομάδες και τα οργανωμένα σύνολα θα μπορούν σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές ή τους κατόχους/ιδιοκτήτες ιδιωτικής γης που έχει καεί να συμμετάσχουν στις δενδροφυτεύσεις που θα γίνουν σε αυτές τις περιοχές. Το Τμήμα Δασών θα παραχωρήσει δωρεάν τα δενδρύλλια και οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι θα αναλαμβάνουν τη φύτευση και συντήρηση τους.

Διευκρινίζεται ακόμα ότι στις ιδιωτικές και στις χαλίτικες περιοχές που έχουν καεί και δεν περιλαμβάνονται στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, πλείστες των οποίων βρίσκονται σε ημιορεινές περιοχές, αναμένεται ότι με την έναρξη των πρώτων βροχών η δενδρώδης, η θαμνώδης και η ποώδης βλάστηση που προϋπήρχε, θα αναγεννηθεί με φυσικό τρόπο, αφού διαθέτει τους φυσικούς μηχανισμούς είτε με αναβλάστηση, είτε με φύτρωση νέων φυτών από σπέρματα.

Το Τμήμα Δασών αναφέρει τέλος ότι ευαισθητοποιημένες εθελοντικές ομάδες και άτομα θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν στην αποκατάσταση και επαναφορά του τοπίου, μέσα από τις δενδροφυτεύσεις και άλλες δραστηριότητες που θα διοργανωθούν κατά την επερχόμενη φυτευτική περίοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους

05/09/2026

Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών

05/09/2026

Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών

04/09/2026

Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών

04/09/2026

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»

04/09/2026

Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»

04/09/2026

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό

03/09/2026

Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

03/09/2026

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο

03/09/2026

Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου

03/09/2026

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ