ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Νετανιάχου: Αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων (BINTEO)

03/09/2025

Για πρώτη φορά αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων και, παράλληλα, των Ελλήνων και Ασσυρίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, πράγμα που προσφέρει μια σημαντική στροφή στην επίσημη θέση του Ισραήλ.

 

Για πρώτη φορά αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων και, παράλληλα, των Ελλήνων και Ασσυρίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, πράγμα που προσφέρει μια σημαντική στροφή στην επίσημη θέση του Ισραήλ.

Μιλώντας στον Αρμένιο παρουσιαστή Patrick Bet-David, ο Νετανιάχου υπογράμμισε ότι προσωπικά αναγνωρίζει τη γενοκτονία από το 1915 έως το 1917.

Η αναγνώριση αυτή έρχεται μετά από δεκαετίες που το Ισραήλ απέφευγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» λόγω πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία, διάδοχο κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί γενοκτονίας. Ωστόσο, η πρόσφατη επιδείνωση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας και η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ Νετανιάχου και Ερντογάν φαίνεται να έχουν αλλάξει αυτό το τοπίο.

Πέραν από την αναγνώριση της Αρμενιακής γενοκτονίας, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε επίσης στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσυρίων, γεγονός που σηματοδοτεί μια ευρύτερη αποδοχή των ιστορικών γεγονότων που προκάλεσαν τεράστια ανθρώπινη καταστροφή στις χριστιανικές μειονότητες της περιοχής. Αυτή η πρωτοβουλία αναμένεται να έχει πολιτικές και διπλωματικές επιπτώσεις στην περιοχή, καθώς αναζητούνται ισχυρότερες σχέσεις με τις κοινότητες της διασποράς και χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της ΕΕ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

04/06/2026

Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

02/06/2026

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

02/06/2026

Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ