ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεσίτρια από την Ολλανδία διοργανώνει εκδρομές για αγοραστές ακινήτων στα κατεχόμενα
Παρά τις έννομες συνέπειες που αντιμετωπίζουν αλλοδαποί που πουλούν ή αγοράζουν ακίνητα σε ελληνοκυπριακή γη στα κατεχόμενα, μεσίτες εξακολουθούν μεμονωμένα να προωθούν αγοραπωλησίες στο ψευδοκράτος. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μεσίτριας που δραστηριοποιείται στην Ολλανδία, η οποία διοργανώνει εκδρομές στα κατεχόμενα για υποψήφιους αγοραστές.

Παρά τις έννομες συνέπειες που αντιμετωπίζουν αλλοδαποί που πουλούν ή αγοράζουν ακίνητα σε ελληνοκυπριακή γη στα κατεχόμενα, μεσίτες εξακολουθούν μεμονωμένα να προωθούν αγοραπωλησίες στο ψευδοκράτος. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μεσίτριας που δραστηριοποιείται στην Ολλανδία, η οποία διοργανώνει εκδρομές στα κατεχόμενα για υποψήφιους αγοραστές.
Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της, οι υποψήφιοι αγοραστές κλείνουν μόνοι τους τα εισιτήρια και η ίδια αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα.
Τους παραλαμβάνει από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, διευθετεί τη διαμονή τους και οργανώνει εκδρομές που περιλαμβάνουν ξενάγηση τόσο σε οικοδομές όσο και σε αξιοθέατα.
Η εταιρεία της εδρεύει στην Ουτρέχτη και σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, διαθέτει προς πώληση υπερπολυτελή ακίνητα σε υπό ανέγερση συγκροτήματα στην Κερύνεια, τον Άγιο Αμβρόσιο, το Τρίκωμο και το Μπογάζι.
Οι αγοραστές καλούνται να καταβάλουν ως προκαταβολή το 35% της αξίας του ακινήτου και το υπόλοιπο ποσοστό σε μηνιαίες, διμηνιαίες οι τριμηνιαίες δόσεις μέχρι την παράδοση του κλειδιού.
Πρόκειται για μόνο μία από τις περιπτώσεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο στο πλαίσιο της διερεύνησης υποθέσεων σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών.
Πέραν της άνεσης και της πολυτέλειας, η μεσίτρια υπόσχεται στους υποψήφιους αγοραστές μια… “προνομιακή εμπειρία διαβίωσης” σε ένα ηλιόλουστο μέρος με εξαιρετική ποιότητα ζωής, μια από τις… “δημοφιλέστερες τοποθεσίες της Μεσογείου”, με πολλές επενδυτικές ευκαιρίες.
Τι δεν λέει; Ότι όλα αυτά βρίσκονται σε ένα παράνομο μόρφωμα, μια μη αναγνωρισμένη οντότητα που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της Τουρκικής Εισβολής στο νησί.
Πηγή: sigmalive
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας
Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους
Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους
Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες
Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;
Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;
Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα
Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).