ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Μείωση στους θανάτους από πνιγμό στην ΕΕ: Ποια η θέση της Κύπρου;

08/08/2025

Η Κύπρος είναι ανάμεσα στις τέσσερις χώρες της ΕΕ που κατέγραψαν τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων από πνιγμό το 2022, ανέφερε η Eurostat, την Τρίτη, ενώ οι θάνατοι από πνιγμό στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 4% το 2022.

 

Η Κύπρος είναι ανάμεσα στις τέσσερις χώρες της ΕΕ που κατέγραψαν τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων από πνιγμό το 2022, ανέφερε η Eurostat, την Τρίτη, ενώ οι θάνατοι από πνιγμό στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 4% το 2022.

Με το καλοκαίρι περίοδο σε πλήρη εξέλιξη, αναφέρεται, «παραλίες και πισίνες σφύζουν από δραστηριότητα, ωστόσο, φέρουν και έναν αυξημένο κίνδυνο περιστατικών πνιγμού».

Το 2022, σημειώθηκαν 4.810 θάνατοι από πνιγμό και βύθιση στην ΕΕ, 194 λιγότεροι από το 2021 (5.004), υποδηλώνοντας μια μείωση της τάξης του 3,9%. Το ποσοστό θανάτων από πνιγμό και βύθιση σε σχέση με τους θανάτους από ατυχήματα επίσης μειώθηκε ελαφρώς, από 3,1% το 2021 στο 2,8% το 2022, κάνοντάς το το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων το 2011, όταν οι θάνατοι από πνιγμό και βύθιση αντιπροσώπευαν το 4,2% όλων των θανάτων από ατύχημα.

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, το 2022, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από πνιγμό και βύθιση αναφέρθηκε στη Γαλλία (784), που αντιστοιχεί στο 16,3% όλων των θανάτων από πνιγμό στην ΕΕ, ακολουθούμενη από τη Γερμανία (542), την Πολωνία (535), τη Ρουμανία (472) και την Ισπανία (449). Οι χαμηλότεροι αριθμοί στην ΕΕ καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (1), στη Μάλτα (3), στην Κύπρο (13) και στη Σλοβενία (25).

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι θάνατοι από πνιγμό ήταν πιο συχνοί μεταξύ των ανδρών παρά των γυναικών. Το 2022, αυτό ίσχυε σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ωστόσο, στη Σλοβενία (14 άνδρες, 11 γυναίκες), η διαφορά ήταν λιγότερο σημαντική σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Στο Λουξεμβούργο, το μοναδικό θύμα ήταν άνδρας.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πότε θα καταβληθεί ο 12ος και ο 13ος μισθός;

03/12/2025

Στις 29/12/2025 θα καταβληθούν οι 13οι μισθοί μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Υπόμνημα της FDA συνδέει θανάτους παιδιών με τα εμβόλια COVID-19

03/12/2025

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει σε εσωτερικό υπόμνημα ότι τουλάχιστον 10 παιδιά είναι πιθανόν να πέθαναν λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο και στις φορολογικές κλίμακες

03/12/2025

Περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις €21.500 που προτείνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και αλλαγή των φορολογικών κλιμάκων, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ορισμένα κόμματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ για κάτοικο Λάρνακας: Εντόπισε στη βαλίτσα νεκρού συγγενή του πιστόλι και χειροβομβίδες

03/12/2025

Χειροβομβίδες, εκρηκτικά, πυρομαχικά και ένα πιστόλι εντόπισε ανάμεσα σε άλλα, πολίτης της Λάρνακας σε βαλίτσα νεκρού συγγενή του και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θύμα διαφημιστικής απάτης 71χρονη στην Πάφο - Της άδειασαν τον τραπεζικό της λογαριασμό

03/12/2025

Κάτοικος Πάφου, προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο αφού ακολούθησε διαδικτυακή διαφήμιση, μέσω της οποίας εμφανιζόταν πρόσωπο να προωθεί δήθεν κρατική επενδυτική πλατφόρμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια εγκατάσταση έξυπνων μετρητών τον Δεκέμβριο

03/12/2025

Συνεχίζεται για όλο τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε Παγκύπρια βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού και Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή σύσκεψη για καίρια ζητήματα

02/12/2025

O Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Διευθυντικά Στελέχη του Οργανισμού, είχαν την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπο Χριστοφίνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων – Aυτή είναι η λίστα με τα ονόματα

02/12/2025

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αιτήματα Αρμεύτη: Κάμερες σε πάρκα και αύξηση αστυνόμευσης στη Λεμεσό

02/12/2025

Θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών απασχόλησαν πρωινή σύσκεψη μεταξύ των δημοτικών αρχών της Λεμεσού και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στην πόλη, Στέλιου Αριστείδου.


Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ