ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φρίκη: Παππούδες σκότωσαν τον δίχρονο εγγονό τους (ΦΩΤΟΣ)
Ένοχοι για τη δολοφονία ενός δίχρονου αγοριού στη Βόρεια Ουαλία κρίθηκαν οι παππούδες του, οι οποίοι κακοποιούσαν το παιδί συστηματικά, ενώ μάλιστα του στερούσαν επαρκή τροφή.
Ένοχοι για τη δολοφονία ενός δίχρονου αγοριού στη Βόρεια Ουαλία κρίθηκαν οι παππούδες του, οι οποίοι κακοποιούσαν το παιδί συστηματικά, ενώ μάλιστα του στερούσαν επαρκή τροφή.
Όπως αναφέρει το Sky News, ο 2χρονος Ίθαν Άιβς Γκρίφιθς έχασε τη ζωή του από ένα καταστροφικό τραύμα στο κεφάλι στο σπίτι των παππούδων του στις 14 Αυγούστου 2021. Όταν τον εντόπισαν οι Αρχές, ήταν σοβαρά αφυδατωμένος και λιποβαρής, ενώ έφερε πάνω από 40 εμφανή σημάδια κακοποίησης και μώλωπες.
Οι παππούδες του, Μάικλ Άιβς και Κέρι Άιβς – 47 και 46 ετών αντίστοιχα – καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του, αλλά και για την κακομεταχείρισή του, ενώ η μητέρα του 2χρονου παιδιού, Σάνον Άιβς (28 ετών), η οποία έμενε με τον γιο της στο σπίτι των γονιών της, κρίθηκε ένοχη για την αμέλεια του παιδιού της.
«Τον κρατούσαν σαν σακούλα σκουπιδιών»
Κατά τη διάρκεια της δίκης, στους ενόρκους παρουσιάστηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του σπιτιού της οικογένειας, στο οποίο ο Μάικλ Άιβς κρατούσε τον εγγονό του από τον ώμο και φαινόταν να τον χτυπάει, αφού τον έβαλε στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου.
Επιπλέον, οι παππούδες του αγοριού το ανάγκαζαν να στέκεται με τα χέρια στο κεφάλι ως τιμωρία όταν συμπεριφερόταν άσχημα, ενώ σε άλλα πλάνα από βίντεο φαινόταν ο 47χρονος να κρατά τον εγγονό του «σαν σακούλα σκουπιδιών», όπως περιέγραψε η εισαγγελέας Κάρολαϊν Ρις στο δικαστήριο.
Σε διαφορετικό βίντεο που παρουσιάστηκε στους ενόρκους, φαίνεται ο μικρός Ίθαν να είναι ξαπλωμένος στον κήπο του σπιτιού, ενώ άλλα παιδιά έπαιζαν σε τραμπολίνο ή να μην μπορεί να ισορροπήσει, καθώς ήταν αδύναμος και υποσιτισμένος. Διαφορετικό πλάνο έδειχνε τον Μάικλ Άιβς να λέει σε ένα άλλο παιδί να χτυπήσει τον 2χρονο εγγονό του.
Μάλιστα, ο Ίθαν είχε καταχωρηθεί στο μητρώο προστασίας παιδιών, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό κάθε 10 ημέρες. Ωστόσο σε κάθε επίσκεψη η μητέρα του αγοριού παρουσίαζε δικαιολογίες προκειμένου να μην επιτραπεί στον ειδικό να δει το αγόρι, λέγοντας πως ο Ίθαν είτε κοιμόταν είτε ήταν άρρωστος.
Οι κατηγορούμενοι θα καταδικαστούν στις 3 Οκτωβρίου, με τους παππούδες να αντιμετωπίζουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ενώ η μητέρα του αγοριού αντιμετωπίζει «σημαντική ποινή φυλάκισης».


Πηγή: protothema.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους
Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών
Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών
Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών
Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»
Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό
Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο
Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.