ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αισιοδοξία πνέει στη Λεμεσό - Υπαρκτός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Αισιοδοξία πνέει στη Λεμεσό, αφού η πυρκαγιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ύφεση. Όμως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπηρώσεων.
Αισιοδοξία πνέει στη Λεμεσό, αφού η πυρκαγιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ύφεση. Όμως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπηρώσεων.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας αντιμετωπίστηκαν μικρές αναζωπυρώσεις στις κοινότητες Πάνω Κυβίδων, Άλασσας, Ζανακιάς και Ομόδους.
Σύμφωνα με τις αρχές καθοριστική υπήρξε η συμβολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ε.Φ. που περιπολούσαν και χαρτογραφούσαν την πυρκαγιά.
Τις πρώτες πρωινές απογειώθηκαν πέντε πτητικά μέσα αεροπυρόσβεσης και προβαίνουν σε περιμετρικές ρίψεις στην πυρκαγιά για καλύτερη οριοθέτηση ή εκεί που κρίνεται αναγκαίο κατόπιν αξιολόγησης.
Το περασμένο βράδυ δύο Ισραηλινά C130 προχώρησαν με ρίψεις επιβραδυντικού υλικού για σταθερότητα στην οριοθέτηση. Σήμερα ωστόσο, προβλέπεται να αυξηθούν σταδιακά και πάλι οι άνεμοι και ως εκ τούτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν όλες στις θέσεις τους και μετακινούνται αναλόγως.
Επιπρόσθετα, η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό, ότι όλοι οι δρόμοι στην επαρχία Λεμεσού είναι ανοικτοί, σημειώνοντας ότι στο πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο, δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε πρόβλημα ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες.
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις διακινήσεις τους, ειδικά στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»
Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί
Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»
«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση
Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό
Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή
Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»
Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας
«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000
Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.