ΔΗΜΟΙ



Ο Δήμος Λάρνακας στην καρδιά του Ευρωπαϊκού έργου InclusiveSpaces

07/07/2025

Ο Δήμος Λάρνακας συμμετείχε ενεργά στη διήμερη συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου InclusiveSpaces, που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Ιουνίου στο Αμβούργο, με επίκεντρο τη συνεργασία, την καινοτομία και την προσβασιμότητα.

 

Το InclusiveSpaces υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon Europe και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του είναι ο σχεδιασμός, η παρακολούθηση και η αξιολόγηση αστικών χώρων, ώστε να διασφαλίζεται ότι παραμένουν συμπεριληπτικοί, προσβάσιμοι και ανθεκτικοί σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κινητικών ικανοτήτων ή κοινωνικο-οικονομικού υπόβαθρου.

Μέσα από τη συνεργασία τοπικών αρχών, πανεπιστημίων, ερευνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων, το έργο αναπτύσσει λύσεις που προάγουν τον σχεδιασμό-για-όλους, την
ισότητα, την προσβασιμότητα και τη βιώσιμη κινητικότητα στον αστικό ιστό.

Ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει σε συνεργασία με το MaaSLab, ερευνητικό και τεχνολογικό οργανισμό που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και
υπηρεσιών για τη βελτίωση της κινητικότητας, με έμφαση στη βιωσιμότητα, την τεχνολογική πρόοδο και την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Δράσεις της διήμερης συνάντησης

Πρώτη ημέρα – Πρακτικές δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες
Οι εταίροι δοκίμασαν καινοτόμα εργαλεία σε πραγματικό περιβάλλον. Πραγματοποιήθηκαν πρακτικές δοκιμές εργαλείων και τεχνολογιών, καθώς και διαδραστικές συνεδρίες συν-σχεδιασμού, αναδεικνύοντας τη σημασία της άμεσης ανατροφοδότησης των χρηστών για τη διαμόρφωση πιο προσβάσιμων και συμπεριληπτικών αστικών λύσεων.

Δεύτερη ημέρα – Παρουσίαση Πακέτων Εργασίας (Work Packages)
Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα Πακέτα Εργασίας με έμφαση στην προσβασιμότητα στον αστικό σχεδιασμό. Παρουσιάστηκαν, επίσης, εργαλεία σχεδιασμού και αξιολόγησης άνεσης, ήδη σε πιλοτική εφαρμογή σε ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για την προσβασιμότητα.

Με επικεφαλής το MaaSLab, πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις των εργαλείων σε έξι πόλεις, ανάμεσά τους και η Λάρνακα. Στη Λάρνακα θα εφαρμοστούν πέντε εργαλεία που διευκολύνουν την ανεμπόδιστη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία σε εξωτερικούς χώρους, στο εσωτερικό κτηρίων και για αυτόνομη πρόσβαση σε παραλίες.

Η ενεργός συμμετοχή του Δήμου Λάρνακας ενισχύεται από τις πιλοτικές δράσεις που υλοποιούνται τοπικά, οι οποίες αξιολογούν την άνεση, την προσαρμοστικότητα και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των νέων εργαλείων και τεχνολογιών.

Η συμμετοχή στο InclusiveSpaces ενδυναμώνει τη δέσμευση του Δήμου για μια πιο προσβάσιμη, φιλική και βιώσιμη πόλη, αξιοποιώντας την καινοτομία, την τεχνολογία και τη συμμετοχή των πολιτών ώστε να ευθυγραμμιστούμε με τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρότυπα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΔΗΜΟΙ'

ΔΗΜΟΙ
Λευκωσία: Κλείσιμο τμήματος της Λεωφόρου Μακαρίου λόγω χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

02/12/2025

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, η Λεωφόρος Μακαρίου θα κλείσει προσωρινά για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια των πολιτών.

ΔΗΜΟΙ
75 Χρόνια Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός - Φυτεύτηκαν 75 δέντρα στη Λεμεσό

02/12/2025

Με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων δράσης, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός πραγματοποίησε στις 28 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δεντροφύτευση 75 δέντρων στη Λεμεσό, με τη συνεργασία του Δήμου και τη στήριξη της IC Markets CY.

ΔΗΜΟΙ
Πανδημοτική συγκέντρωση για την ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα Στροβόλου

02/12/2025

 Ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου σας προσκαλούν σε Πανδημοτική Συγκέντρωση για το Έργο «Ανάπλαση ιστορικού πυρήνα Στροβόλου» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.  

ΔΗΜΟΙ
Λάρνακα: Σε εφαρμογή από σήμερα 1η Δεκεμβρίου η τροποποίηση των τελών στάθμευσης σε Δημοτικούς Χώρους

01/12/2025

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν αναθεωρημένα τέλη, ειδικές ρυθμίσεις για ΑμεΑ, κατοίκους και εργαζομένους συγκεκριμένων περιοχών, καθώς και διευκρινίσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα.

ΔΗΜΟΙ
Λεμεσός: Γιορτινή διάθεση και πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

01/12/2025

Με λάμψη, χαμόγελα, παιδικές φωνούλες και ιδιαίτερα γιορτινή διάθεση πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγενιάτικου δέντρου στο Δήμο Λεμεσού.

ΔΗΜΟΙ
Με λάμψη και πλήθος κόσμου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Λεμεσού

01/12/2025

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Νοεμβρίου, στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Λεμεσού, παρουσία πλήθους δημοτών, οικογενειών και παιδιών.

ΔΗΜΟΙ
Ο Δήμος Λευκωσίας ενισχύει τις υπηρεσίες μεταφοράς αποβλήτων στα πράσινα σημεία

28/11/2025

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης στις 22/10/2024, ο Δήμος Λευκωσίας επεκτείνει τον θεσμό των αδειούχων βοηθών μεταφορέων και απευθύνει ξανά πρόσκληση ενδιαφέροντος μέχρι τις 31/12/2025 για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών που αδυνατούν να μεταφέρουν τα απόβλητά τους στα Πράσινα Σημεία.

ΔΗΜΟΙ
Ο Δήμος Λευκωσίας και το Mall of Engomi παρουσιάζουν το Engomi Christmas Fest 2025 - Δείτε όλο το πρόγραμμα

28/11/2025

Ο Δήμος Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Mall of Engomi, διοργανώνουν και φέτος το «Engomi Christmas Fest», μία από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης. 

ΔΗΜΟΙ
Πρόσληψη Λειτουργού Τεχνικής Υπηρεσίας στον Δήμο Λεμεσού

26/11/2025

Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, 2025.

ΔΗΜΟΙ
Δήμος Αμαθούντας: Σε τροχιά σταθεροποίησης και ανάπτυξης - Απολογισμός 2024 - 2025

25/11/2025

Σε ανοιχτή εκδήλωση με τη συμμετοχή πλήθους δημοτών, τοπικών φορέων και εκπροσώπων αρχών, ο Δήμαρχος Αμαθούντας, κ. Κυριάκος Ξυδιάς, παρουσίασε απολογισμό έργων και δράσεων για το 2024 -2025 του νέου ενιαίου Δήμου, επιλέγοντας την οδό της διαφάνειας και του άμεσου διαλόγου με την κοινωνία.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΔΗΜΟΙ')

Διαφημιστείτε εδώ