ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΗΠΑ: Πυρομανής έβαλε φωτιά, δολοφόνησε δύο πυροσβέστες και αυτοκτόνησε
Νεαρός πυρομανής που οπλοφορούσε, ο οποίος στην αρχή έβαλε φωτιά σε δασική περιοχή και στη συνέχεια έστησε ενέδρα και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δύο πυροσβέστες εν ώρα καθήκοντος, ταυτοποιήθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες επισήμαναν πως το κίνητρό του παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο.
Νεαρός πυρομανής που οπλοφορούσε, ο οποίος στην αρχή έβαλε φωτιά σε δασική περιοχή και στη συνέχεια έστησε ενέδρα και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δύο πυροσβέστες εν ώρα καθήκοντος, ταυτοποιήθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες επισήμαναν πως το κίνητρό του παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο.
Επρόκειτο για τον 20χρονο Γουές Ρόλι, που βρέθηκε νεκρός στο Άινταχο, διευκρίνισε ο σερίφης της κομητείας Κουτενάι, ο Ρόμπερτ Νόρις. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου “φαίνεται πως αυτοκτόνησε, αλλά δεν έχουμε αυτή τη στιγμή καμιά ένδειξη όσον αφορά το κίνητρο”.
“Έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ήθελε, κάποια στιγμή, να γίνει πυροσβέστης”, πρόσθεσε, σημειώνοντας που οι αστυνομικοί που διενεργούν την έρευνα δεν γνωρίζουν ως αυτό το στάδιο “αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην επιθυμία κι αυτό που έγινε”.
Σύμφωνα με τον σερίφη Νόρις, ο Γουές Ρόλι καταγόταν από την Καλιφόρνια κι είχε ζήσει σε διάφορες περιοχές της αμερικανικής Δύσης. Είχε λευκό ποινικό μητρώο. Εκτός από τους πυροσβέστες που σκότωσε, τραυμάτισε τρίτο, που χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Οι αρχές θεωρούν ότι ο δράστης της επίθεσης έκανε εμπρησμό και έστησε ενέδρα, ενεργώντας “από πρόθεση”.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»
Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί
Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»
«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση
Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό
Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή
Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»
Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας
«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000
Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.