ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ο ΕΟΑ Λεμεσού μειώνει τα κόστη και ρυπαίνει λιγότερο με νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

03/07/2025

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (EOA) Λεμεσού ως ένας κατεξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός, έχει υιοθετήσει ενεργά τη χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού.

 

Επί του παρόντος στον ΕΟΑ Λεμεσού υπάρχουν εγκαταστημένα εννέα κύρια συστήματα ΑΠΕ εκ των οποίων τα επτά είναι φωτοβολταϊκά συστήματα και τα δύο γεννήτριες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (CHP) με τη χρήση του παραγόμενου βιοαερίου στις εγκαταστάσεις αναερόβιας χώνευσης των Εργοστασίων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) της πόλης της Λεμεσού.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς (ηλεκτρική) των συστημάτων ΑΠΕ το 2023 ανήλθε σε 1.224,1kW και η παραγόμενη ενέργεια σε 2.688.003 kWh el που αντιστοιχεί σε ποσοστό 23,06% της συνολικής καταναλισκόμενης ενέργειας του Οργανισμού. Επομένως, περίπου το 1/4 της καταναλισκόμενης ενέργειας του Οργανισμού παράγεται από συστήματα ΑΠΕ και η ενέργεια που εξοικονομήθηκε για το 2023 ήταν κοντά στο €1 εκ.

Στο πλαίσιο της δεδηλωμένης δέσμευσης του ΕΟΑ Λεμεσού για αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται οι ακόλουθες εργασίες:
- Εντός του έτους θα εγκατασταθούν ακόμη δύο συστήματα φωτοβολταϊκών ισχύος 10kW έκαστο σε δύο Αντλιοστάσια λυμάτων καθώς και επιπλέον φωτοβολταϊκά ισχύος 150kW
στο ΕΕΛ Δυτικής Λεμεσού.
- Έχει εκπονηθεί μελέτη αξιολόγησης της δυνατότητας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στους Βιολογικούς Σταθμούς των ορεινών κοινοτήτων της επαρχίας Λεμεσού.

Η μελέτη βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης για λήψη αποφάσεων.
- Θα αξιολογηθεί εντός του έτους το ενδεχόμενο εγκατάστασης συστημάτων φωτοβολταϊκών είτε αυτόνομων είτε με net-metering τόσο στις υφιστάμενες όσο και στις νέες δεξαμενές ύδρευσης.

Με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πότε θα καταβληθεί ο 12ος και ο 13ος μισθός;

03/12/2025

Στις 29/12/2025 θα καταβληθούν οι 13οι μισθοί μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Υπόμνημα της FDA συνδέει θανάτους παιδιών με τα εμβόλια COVID-19

03/12/2025

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει σε εσωτερικό υπόμνημα ότι τουλάχιστον 10 παιδιά είναι πιθανόν να πέθαναν λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο και στις φορολογικές κλίμακες

03/12/2025

Περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις €21.500 που προτείνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και αλλαγή των φορολογικών κλιμάκων, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ορισμένα κόμματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ για κάτοικο Λάρνακας: Εντόπισε στη βαλίτσα νεκρού συγγενή του πιστόλι και χειροβομβίδες

03/12/2025

Χειροβομβίδες, εκρηκτικά, πυρομαχικά και ένα πιστόλι εντόπισε ανάμεσα σε άλλα, πολίτης της Λάρνακας σε βαλίτσα νεκρού συγγενή του και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θύμα διαφημιστικής απάτης 71χρονη στην Πάφο - Της άδειασαν τον τραπεζικό της λογαριασμό

03/12/2025

Κάτοικος Πάφου, προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο αφού ακολούθησε διαδικτυακή διαφήμιση, μέσω της οποίας εμφανιζόταν πρόσωπο να προωθεί δήθεν κρατική επενδυτική πλατφόρμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια εγκατάσταση έξυπνων μετρητών τον Δεκέμβριο

03/12/2025

Συνεχίζεται για όλο τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε Παγκύπρια βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού και Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή σύσκεψη για καίρια ζητήματα

02/12/2025

O Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Διευθυντικά Στελέχη του Οργανισμού, είχαν την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπο Χριστοφίνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων – Aυτή είναι η λίστα με τα ονόματα

02/12/2025

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αιτήματα Αρμεύτη: Κάμερες σε πάρκα και αύξηση αστυνόμευσης στη Λεμεσό

02/12/2025

Θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών απασχόλησαν πρωινή σύσκεψη μεταξύ των δημοτικών αρχών της Λεμεσού και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στην πόλη, Στέλιου Αριστείδου.


Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ