ΔΗΜΟΙ



Επίσκεψη Δήμου Λεμεσού στην Αθήνα: Νέες συνεργασίες στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό

27/06/2025

Με απόλυτη επιτυχία, στέφθηκε η επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Λεμεσού και του Παττίχειου Μουσείου Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών στην Αθήνα, που είχε ως στόχο την ενίσχυση και την εμβάθυνση συνεργασιών με αθηναϊκούς φορείς του πολιτισμού, της παιδείας και του αθλητισμού.

 

Η αποστολή του Δήμου, είχε επικεφαλής τον Δήμαρχο Λεμεσού, Γιάννη Αρμεύτη, τον οποίο συνόδευαν ο Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Αρχείου, Μίμης Σοφοκλέους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κώστας Γιάλλουρος, Μιχάλης Μιχαήλ, Χάρης Νικολάου, Πρόδρομος Ττοπούζης και Νικόλ Αβραάμ καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παττίχειου Δημοτικού Αρχείου, Μαρία Ψάλτη.


Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, από τις 22 μέχρι τις 24 Ιουνίου, η αντιπροσωπεία του Δήμου, συμμετείχε με μια σειρά συναντήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων,υπογράφηκαν πολλαπλά πρωτόκολλα και μνημόνια συνεργασίας με σημαντικούς φορείς, όπωςΠανεπιστήμια, Μουσεία, Πολιτιστικά και Αθλητικά Ιδρύματα.


Επιπλέον, τροχοδρομήθηκε η δημιουργία νέων πλατφορμών συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα, κυρίως της επιστήμης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Τέλος καθιερώθηκε το θεσμικό πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, σεμιναρίων, ημερίδων και κοινών εκθέσεων.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος, Γιάννης Αρμεύτης σημείωσε πως, «ενώνουμε την ιστορική μνήμη και τη γνώση του Παττίχειου Αρχείου με τη δυναμική των αθηναϊκών θεσμών – ανοίγουμε σημαντικές προοπτικές για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές συνεργασίες».


Το επόμενο διάστημα αναμένεται η υλοποίηση των υπογεγραμμένων πρωτοκόλλων και μνημονίων καθώς και ο προγραμματισμών των κοινών δράσεων που συμφωνήθηκαν, όπως εκθέσεις, ημερίδες, συναυλίες και σεμινάρια, ενώ αποφασίστηκε πως θα υπάρχει αξιολόγηση και απολογισμός των δράσεων σε ετήσια βάση.

Οι επισκέψεις της αποστολής του Δήμου
Ειδικότερα η αποστολή της Λεμεσού, επισκέφθηκε το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή, Διομήδη Νικήτα και τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Σταύρο Αυγουστίδη.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης, έγινε παρουσίαση και παράδοση των εκθέσεων του Δήμου, ενώ έγινε μια διερευνητική συζήτηση για συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις.

Ακολούθησε επίσκεψη της αποστολής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου τους υποδέχθηκε η Πρύτανης Χριστίνα Κουλούρη, με την οποία συνυπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας και αποφασίσθηκε η συμμετοχή στις εκδηλώσεις των 100 ετών για την έκθεση που θα είναι αφιερωμένη στον Γεώργιο Φραγκούδη.

Η τρίτη συνάντηση της αποστολής, έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου συναντήθηκαν με τον Αλέξανδρο Χαρκιολάκη, Διευθυντή του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο για τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα τον Κύπριο μουσικό, Σόλωνα Μιχαηλίδη.

Ακολούθησε συνάντηση στην Αθηναϊκή Μαντολινάτα, όπου με τον μαέστρο της Γιώργο Γουμενάκη, αποφασίστηκε η συνεργασία για θεματικά μουσικά προγράμματα. Η αποστολή επισκέφθηκε και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε στον Ευάγγελο Καραμανωλάκη, Πρόεδρο της Διοικούσας
Επιτροπής του Αρχείου, το έργο του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου – Αρχείου Λεμεσού και συζητήθηκε η πιθανότητα για διοργάνωση κοινής ημερίδας ιστορικής έρευνας.

Στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο η αποστολή του Δήμου Λεμεσού, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Αλέξη Αλεξόπουλο, με τον οποίο υπογράφηκε αναθεωρημένο Μνημόνιο Συνεργασίας ενώ έγινε η προετοιμασία για την παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Σοφοκλέους.

Ακολούθησε συνάντηση και στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, όπου υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας για κοινές εκθέσεις/δράσεις μεταξύ του δημάρχου, Γιάννη Αρμεύτη και του προέδρου του Μουσείου Αντώνιου Γ. Βογιατζή.

Τέλος η αποστολή του Δήμου συναντήθηκε με την κα. Ελένη Ζωντήρου, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στην οποία παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Οργανισμού, έγινε ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νεολαίας ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο για την υπογραφή ενός νέου Μνημόνιο Συνεργασίας.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΔΗΜΟΙ'

ΔΗΜΟΙ
Αγία Φύλα: Σε τροχιά υλοποίησης η Β’ Φάση ανάπλασης του ιστορικού κέντρου – Έρχεται και Γ’ Φάση

02/03/2026

Με ενεργή συμμετοχή κατοίκων πραγματοποιήθηκε η δημόσια διαβούλευση για τη Β’ Φάση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Αγίας Φύλας, σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Ιερός Ναός Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας.

ΔΗΜΟΙ
Λάρνακα: Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνέδριο για την Αναπηρία, την Τέχνη και τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό

02/03/2026

Στη Λάρνακα θα πραγματοποιηθεί στις 23–24 Μαΐου 2026 το Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «DisAbility Culture: Art, Inclusion and Social Transformation», φιλοξενούμενο στις εγκαταστάσεις του UCLan Cyprus.

ΔΗΜΟΙ
Λάρνακα: Σε λειτουργία το νέο «έξυπνο» πάρκινγκ στον χώρο Δ.Ι.ΠΑ.

02/03/2026

Από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 τίθεται σε εφαρμογή το νέο έξυπνο σύστημα στάθμευσης στον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης Δ.Ι.ΠΑ., όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λάρνακας.

ΔΗΜΟΙ
Σε τροχιά λειτουργίας οι Εστίες – Το ΤΕΠΑΚ προκηρύσσει διαγωνισμό διαχείρισης

27/02/2026

Ανοικτό διαγωνισμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση και λειτουργία των νέων Φοιτητικών Εστιών στην περιοχή Βερεγγάρια, στα Κάτω Πολεμίδια, προκήρυξε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του για ενίσχυση της φοιτητικής στέγασης.

ΔΗΜΟΙ
Λεμεσός: Τελευταία ημέρα σήμερα για τα αποχετευτικά τέλη – Επιβάρυνση 10% από αύριο

27/02/2026

Σήμερα, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026, είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή των αποχετευτικών τελών για το έτος 2025, όπως υπενθυμίζει ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λεμεσού.

ΔΗΜΟΙ
Γραμμές στήριξης για κτηνοτρόφους: Ψυχολογική βοήθεια μετά τα κρούσματα αφθώδους

26/02/2026

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Διεύθυνση Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥπΥ, προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε κτηνοτρόφους που έχουν επηρεαστεί από την έξαρση του αφθώδους πυρετού.

ΔΗΜΟΙ
Πανδημοτική συγκέντρωση για Λιμάνι και Μαρίνα – Στο τραπέζι οι εξελίξεις στη Λάρνακα

26/02/2026

Ανοιχτό κάλεσμα προς τους δημότες απευθύνει ο Δήμος Λάρνακας, διοργανώνοντας Πανδημοτική Συγκέντρωση για ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας της πόλης.

ΔΗΜΟΙ
Σε δημόσια διαβούλευση η μετεξέλιξη του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού – Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι απόψεις των πολιτών

26/02/2026

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση για τη Μελέτη Μετεξέλιξης του χώρου του Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού σε «Κέντρο Βιοποικιλότητας και Αστικού Περιβάλλοντος Λεμεσού – ΦΥΣΗ».

ΔΗΜΟΙ
Δήμος Αγίας Νάπας: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα Φεστιβάλ 2026 – Όλες οι ημερομηνίες

25/02/2026

Ο Δήμος Αγίας Νάπας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των φεστιβάλ και εκδηλώσεων για το 2026 και καλεί επαγγελματίες διοργανωτές, καλλιτέχνες, μουσικά και χορευτικά σχήματα να υποβάλουν προτάσεις συμμετοχής.

ΔΗΜΟΙ
Ο ΟΠΕΚ παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Eddy’s War για τον πόλεμο στην Ουκρανία

25/02/2026

O Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ), σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας και τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στην Κύπρο, διοργανώνει εκδήλωση με σκοπό την προβολή του ντοκιμαντέρ Eddy’s War, παρουσία του διακεκριμένου Ολλανδού πολεμικού φωτογράφου Eddy van Wessel.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΔΗΜΟΙ')

Διαφημιστείτε εδώ