ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμαρχος Μόρφου σε Τατάρ: Η «Μόρφου δεν παζερεύεται και ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της»
Ο Δήμαρχος Μόρφου, Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, απαντά με έντονο ύφος στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του λεγόμενου «Προέδρου της Βουλής» του ψευδοκράτους, τονίζοντας πως η Μόρφου δεν παζαρεύεται και ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια τη γραπτή δήλωση του Δημάρχου Μόρφου.
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του λεγόμενου «Προέδρου της Βουλής» του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, στο πλαίσιο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου, αισθανόμαστε την υποχρέωση να απαντήσουμε με ξεκάθαρο και αποφασιστικό τρόπο.
Οι δηλώσεις του ότι «η Μόρφου δεν θα αποτελέσει ξανά αντικείμενο παζαρέματος» και ότι «δεν θα δώσουν ούτε ένα πετραδάκι της Μόρφου στους Ελληνοκύπριους», συνιστούν όχι μόνο προσβολή προς τον εκτοπισμένο λαό της Μόρφου, αλλά και ωμή παραδοχή της επιδίωξης της κατοχής και του εποικισμού.
Τους απαντούμε απλά και ξεκάθαρα: Η Μόρφου δεν ανήκει σε εσάς για να τη «δίνετε» ή να την «κρατάτε». Η Μόρφου είναι κυπριακή, είναι ευρωπαϊκή. Ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της, που εκδιώχθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες, και που εδώ και μισό αιώνα κρατούν ζωντανή τη μνήμη και τον αγώνα για επιστροφή.
Όσοι νομίζουν πως μπορούν να χτίσουν μέλλον πάνω σε σφετερισμό και κατοχή, πλανώνται. Καμία αυθαίρετη δήλωση, καμία γιορτή σε κατεχόμενα εδάφη, κανένα φεστιβάλ σε κλεμμένες αυλές δεν μπορεί να σβήσει την αλήθεια: η Μόρφου είναι κατεχόμενη και θα ελευθερωθεί.
Η εμμονή στην πολιτική των τετελεσμένων, η άρνηση και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και η προκλητική αδιαλλαξία, μόνο εμπόδιο αποτελούν σε κάθε προσπάθεια για ειρήνη και επανένωση της πατρίδας μας.
Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση: Ούτε η Μόρφου, ούτε «ούτε ένα πετραδάκι» της χαρίζεται στην κατοχή. Ο αγώνας για την επιστροφή συνεχίζεται αμείωτος – ειρηνικά, νόμιμα και με το δίκαιο με το μέρος μας.
Η Μόρφου δεν παζαρεύεται.
Βίκτωρας Χατζηαβραάμ
Δήμαρχος Μόρφου
19/6/2025
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας
Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους
Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους
Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες
Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;
Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;
Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα
Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).