ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Παγκόσμιος τρόμος: Το Ιράν άρχισε να χρησιμοποιεί υπερηχητικούς πυραύλους ακριβείας

17/06/2025

Συγκλονισμένος παρακολουθεί ο πλανήτης τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, με τη σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν ολοένα να κλιμακώνεται.

 

Συγκλονισμένος παρακολουθεί ο πλανήτης τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, με τη σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν ολοένα να κλιμακώνεται. Πλέον, η Τεχεράνη έχει επιστρατεύσει υπερηχητικούς πυραύλους ακριβείας, που έπληξαν το Τελ Αβίβ, πυροδοτώντας περαιτέρω ανησυχία στον παγκόσμιο χάρτη. Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν αναφέρει μέχρι τώρα ότι το Ιράν πιστεύεται πως διαθέτει περίπου 1.500 έως 2.000 πυραύλους.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζάτσι Χανέγκμπι δήλωσε στο Ραδιόφωνο του Στρατού ότι το Ιράν εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή του «χιλιάδες βαλλιστικούς πυραύλους», κάνοντας λόγο για έναν υψηλότερο αριθμό από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνέχισε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε διάφορους τομείς του Ιράν, για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα, τονίζοντας πως στο στόχαστρό του βρίσκονται πλέον εγκαταστάσεις και συστήματα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων, αφού βομβάρδισε την ιρανική πρωτεύουσα, την ιερή πόλη Μασχάντ, το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα δυτικά, με την Τεχεράνη να ανταποδίδει εξαπολύοντας νέες ομοβροντίες πυραύλων και drones.

Παράλληλα, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων διαβεβαίωσε πως έπληξε «επιτυχώς» το Ισραήλ με ομοβροντία πυραύλων εναντίον διαφόρων πόλεων τη νύχτα, υποσχόμενο ακόμα «πιο καταστροφικά» πλήγματα «εναντίον ζωτικής σημασίας στόχων».

Στις 4.15 (ώρα Ελλάδος) τα ξημερώματα της Δευτέρας, περίπου 100 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, με αρκετούς από αυτούς να διαπερνούν την ισραηλινή αεράμυνα και να χτυπούν το Τελ Αβίβ και άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ.

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή (15/6) ότι από τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν άρχισαν οι μαζικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 224 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 1000.

Σε υπόγειο καταφύγιο ο Αλί Χαμενέι – Το «βέτο» του Τραμπ
Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Χαμενεΐ δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα βγει αλώβητο, ότι η απάντηση δεν θα είναι με ημίμετρα και ότι στο τέλος το Ισραήλ θα μείνει αβοήθητο.

Σε υπόγειο καταφύγιο στη βορειοανατολική Τεχεράνη μεταφέρθηκε ο Αλί Χαμενεΐ, λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ άρχισε τα πλήγματά του την Παρασκευή, αναφέρει το Iran International, επικαλούμενο δύο ενημερωμένες πηγές στο εσωτερικό της χώρας. Ο Χαμενεΐ βρίσκεται μαζί με όλη την οικογένειά του στο καταφύγιο στο Λαβιζάν, λένε οι πηγές. Είχε μεταβεί στο καταφύγιο όταν το Ιράν εξαπέλυσε τις επιθέσεις του στο Ισραήλ τον Απρίλιο του 2024 και τον Οκτώβριο, επίσης.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, το Ισραήλ δεν δολοφόνησε τον Χαμενεΐ την πρώτη νύχτα της επιχείρησης για να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία να υπαναχωρήσει και να εγκαταλείψει εντελώς το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματική πηγή στη Μέση Ανατολή,

Σημειώνεται πως στο Χ υπάρχουν ήδη αναρτήσεις που διακινούν την είδηση ότι είναι νεκρός χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί. Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters την Κυριακή πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άσκησε βέτο σε σχέδιο του Ισραήλ για τη δολοφονία του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ζημιές στην Αμερικανική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ
Ο αμερικανός πρέσβης, Μάικ Χάκαμπι, με ανάρτησή του έκανε γνωστό ότι το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ υπέστη μικρές ζημιές που προκλήθηκαν από ωστικό κύμα μετά από πυραυλικό χτύπημα.

Το Ιράν χτύπησε με «νέα μέθοδο» το Ισραήλ και μπέρδεψε το Iron Dome
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στην τελευταία επίθεση το Ιράν χρησιμοποίησε νέα μέθοδο που ανάγκασε τα αμυντικά συστήματα του Ισραήλ να στοχεύουν το ένα το άλλο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters, «οι πρωτοβουλίες και οι δυνατότητες που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την επιχείρηση, παρά την ολοκληρωμένη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών δυνάμεων και την κατοχή της πιο σύγχρονης αμυντικής τεχνολογίας, οδήγησαν στα επιτυχή και μέγιστα πυραυλικά πλήγματα στους στόχους στα κατεχόμενα εδάφη» αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει τοποθετηθεί στις συγκεκριμένες πληροφορίες.
Ωστόσο, όπως έχουν διαμηνύσει στο παρελθόν Ισραηλινοί αξιωματούχοι, το αμυντικό σύστημα δεν λειτουργεί διαρκώς με 100% επιτυχία.

Αυξάνονται οι νεκροί στο Ισραήλ από τις νυχτερινές επιθέσεις
Ο αριθμός των νεκρών από την πυραυλική επιδρομή που έπληξε το κεντρικό Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξήθηκε σε πέντε, σύμφωνα με την υπηρεσία διάσωσης Magen David Adom.

Σύμφωνα με αναφορές, το τελευταίο θύμα βρέθηκε κατά την αναζήτηση ερειπίων ενός πολυώροφου κτιρίου κατοικιών στην Πέταχ Τίκβα που υπέστη ζημιές από την επίθεση.

Τρεις άλλοι σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο και ένας άνδρας σκοτώθηκε στο Μπνέι Μπρακ, όπου ένας πύραυλος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κατοικημένη περιοχή.

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης αναφέρει ότι 92 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ελαφρά τραύματα.

Εκτελέστηκε Ιρανός κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ
Το Ιράν εκτέλεσε έναν άνδρα που κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία υπέρ της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, το οποίο κατονομάζει τον άνδρα ως Εσμαήλ Φεκρί.

Η εκτέλεση είναι η τρίτη τις τελευταίες εβδομάδες που σχετίζεται με τη διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό του Ισραήλ.

Πηγή: athensmagazine.gr

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»

19/01/2026

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί

19/01/2026

Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»

19/01/2026

«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση

19/01/2026

Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό

19/01/2026

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

19/01/2026

Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή

19/01/2026

Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»

19/01/2026

Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας

19/01/2026

«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000

19/01/2026

Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ