ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υποτίμηση ανασύνταξης Ιράν μετά το θάνατο υψηλόβαθμων στρατιωτικών από Ισραήλ: Τι λέει αναλυτής
Το Ισραήλ πίστευε πως είχε «διαταράξει την ιρανική διοίκηση», αλλά αυτή η ιδέα «αναδιαμορφώθηκε γρήγορα».

Το Ισραήλ πίστευε πως είχε «διαταράξει την ιρανική διοίκηση», αλλά αυτή η ιδέα «αναδιαμορφώθηκε γρήγορα».
Μπορεί το Ισραήλ να εξουδετέρωσε πολλούς στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων πολλών διοικητών στην αρχική του επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, ωστόσο οι συνεχείς πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν δείχνουν ότι οι δυνάμεις της Τεχεράνης μπορούν να ανασυνταχθούν, όπως δήλωσε αναλυτής στο CNN.
«Οι Ισραηλινοί υποτίμησαν την ικανότητα του Ιράν να ανασυνταχθεί, μετά το πολύ επιτυχημένο χτύπημα της ισραηλινής πλευράς στην κορυφαία ηγεσία του ιρανικού στρατού, όπου κατάφεραν να σκοτώσουν αρκετούς από αυτούς», είπε ο Τρίτα Πάρσι, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κουίνσι για Υπεύθυνη Πολιτική.
Ο Πάρσι ανέφερε, σύμφωνα με το CNN, ότι το Ισραήλ πίστευε πως είχε «διαταράξει την ιρανική διοίκηση και έλεγχο», αλλά αυτή η ιδέα «αναδιαμορφώθηκε γρήγορα».
Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι «οι ιρανικοί πύραυλοι έχουν επιτυχία στο να διαπερνούν όλα τα επίπεδα των ισραηλινών συστημάτων αεράμυνας», πρόσθεσε ο Πάρσι.
Την ώρα που ο Πάρσι μιλούσε στο CNN, νέες ορδές ιρανικών πυραύλων έπεφταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και χτυπούσαν πολλαπλές τοποθεσίες σε όλο το Ισραήλ.
Οι απώλειες αυξάνονται και από τις δύο πλευρές, καθώς το Ιράν και το Ισραήλ διευρύνουν τις επιθέσεις τους. Οι κάτοικοι της Τεχεράνης προσπαθούν να διαφύγουν από την πρωτεύουσα αναζητώντας ασφάλεια, ενώ στο Ισραήλ καταγράφηκαν εκρήξεις και πυρκαγιές τη νύχτα, με χτυπημένες κατοικίες.
Πηγή: newsbeast.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας
Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους
Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους
Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες
Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;
Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;
Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα
Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).