ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το 1ο Οικολογικό Συνέδριο Πολεμιδιών στέφθηκε με επιτυχία
Με μεγάλη επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον από μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες πραγματοποιήθηκε το 1ο Οικολογικό Συνέδριο του Δήμου Πολεμιδιών, το Σάββατο 10 Μαΐου 2025, στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Πολεμιδιών.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Δήμο Πολεμιδιών σε συνεργασία με τον Όμιλο Green Energy, με την ενεργή συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής.
Η διοργάνωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ Μαρίας Παναγιώτου και περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα με παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις.
Στο συνέδριο συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό:
- Ο Δήμαρχος Πολεμιδιών, κ. Ανδρέας Θεοδώρου
- Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πολεμιδιών, κ. Βασίλης Βασιλείου
Ακολούθησαν ομιλίες από:
- Την κα Σκεύη Παρασκευά, Υγειονομική Λειτουργό του Δήμου Πολεμιδιών
- Την κα Ιωάννα Κωνσταντινίδου, Ανώτερη Λειτουργό του Τμήματος Περιβάλλοντος
- Την κα Μαριέλλα Χριστοδουλίδου, Head of Quality & Operations του Ομίλου Green Energy
Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν τα βιωματικά εργαστήρια, στα οποία οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό, αναπτύσσοντας δημιουργικές ιδέες γύρω από την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βιώσιμη καθημερινότητα. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων παρουσιάστηκαν στο κλείσιμο του συνεδρίου, αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίηση και τη φαντασία των παιδιών.
Το συνέδριο αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και έθεσε τις βάσεις για περαιτέρω δράσεις και συνεργασίες στον τομέα της οικολογικής συνείδησης και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο Δήμος Πολεμιδιών ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές, τους ομιλητές, τα σχολεία, τους εθελοντές και τους υποστηρικτές Σχολική Εφορεία Πολεμιδιών και Sophie’s Music School που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πότε θα καταβληθεί ο 12ος και ο 13ος μισθός;
Στις 29/12/2025 θα καταβληθούν οι 13οι μισθοί μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Υπόμνημα της FDA συνδέει θανάτους παιδιών με τα εμβόλια COVID-19
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει σε εσωτερικό υπόμνημα ότι τουλάχιστον 10 παιδιά είναι πιθανόν να πέθαναν λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο και στις φορολογικές κλίμακες
Περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις €21.500 που προτείνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και αλλαγή των φορολογικών κλιμάκων, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ορισμένα κόμματα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ για κάτοικο Λάρνακας: Εντόπισε στη βαλίτσα νεκρού συγγενή του πιστόλι και χειροβομβίδες
Χειροβομβίδες, εκρηκτικά, πυρομαχικά και ένα πιστόλι εντόπισε ανάμεσα σε άλλα, πολίτης της Λάρνακας σε βαλίτσα νεκρού συγγενή του και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θύμα διαφημιστικής απάτης 71χρονη στην Πάφο - Της άδειασαν τον τραπεζικό της λογαριασμό
Κάτοικος Πάφου, προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο αφού ακολούθησε διαδικτυακή διαφήμιση, μέσω της οποίας εμφανιζόταν πρόσωπο να προωθεί δήθεν κρατική επενδυτική πλατφόρμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια εγκατάσταση έξυπνων μετρητών τον Δεκέμβριο
Συνεχίζεται για όλο τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε Παγκύπρια βάση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού και Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή σύσκεψη για καίρια ζητήματα
O Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Διευθυντικά Στελέχη του Οργανισμού, είχαν την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπο Χριστοφίνα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων – Aυτή είναι η λίστα με τα ονόματα
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αιτήματα Αρμεύτη: Κάμερες σε πάρκα και αύξηση αστυνόμευσης στη Λεμεσό
Θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών απασχόλησαν πρωινή σύσκεψη μεταξύ των δημοτικών αρχών της Λεμεσού και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στην πόλη, Στέλιου Αριστείδου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι πότε θα παραμείνει βροχερό το σκηνικό του καιρού;
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.