ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Η Λεμεσός αλλάζει πρόσωπο: Νέα ζωή στην οδό Σπάρτης μέσα από το Street Life Festival 2025

02/05/2025

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Μαΐου 2025, στις 10:30 το πρωί, η προγραμματισμένη δημοσιογραφική διάσκεψη του Δήμου Λεμεσού και της οργανωτικής ομάδας του Street Life Festival, σε ένα νέο διαμορφωμένο χώρο στην οδό Σπάρτης.

 

Στη δημοσιογραφική παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Γιάννης Αρμεύτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Λειτουργοί του Δήμου και οι διοργανωτές του φεστιβάλ. Στο χαιρετισμό του ο κ.
Αρμεύτης ανέφερε ότι «Το Street Life Festival είναι μια μορφή έκφρασης, μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να δουν την πόλη με άλλα μάτια. Μέσα από το graffiti, τη μουσική, τη
street art, τις χειροτεχνίες, η Λεμεσός αποκτά φωνή, χρώμα και ρυθμό.


Επισήμανε δε ότι είναι σημαντικό να τονίσουμε τη διαφορά ανάμεσα στο αυθεντικό, εκφραστικό και καλαίσθητο graffiti και τις μουτζούρες που πολλές φορές παραμορφώνουν
δημόσιους χώρους. Το σωστό graffiti μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο αστικής αναβάθμισης, να προσφέρει έμπνευση και να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας. Με τέτοιες δράσεις, καλλιεργούμε το σεβασμό στον δημόσιο χώρο και προωθούμε την αγάπη για την πόλη μας.

Ο κ. Αρμεύτης έκανε ειδική αναφορά στους βασικούς συντελεστές του φεστιβάλ: Γιώτης Κυριακού (The Copy Shop) και Χρίστος Κυριάκου Έντμον (Project 2C), τονίζοντας τη
σημαντική συμβολή τους στη διαμόρφωση της αστικής ταυτότητας της Λεμεσού μέσα από τη τέχνη του δρόμου.

Παράλληλα, ανέδειξε τη σημασία της αξιοποίησης των δημόσιων χώρων και της μετατροπής αδρανών σημείων της πόλης σε χώρους ζωής, αναψυχής και δημιουργικότητας για όλους
τους πολίτες. Ο χώρος στην οδό Σπάρτης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας: από χώρος στάθμευσης δημοτικών οχημάτων, μετατράπηκε — με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού και την υποστήριξη της ομάδας του Street Life Festival — σε έναν πολύχρωμο, ανοιχτό χώρο για τους κατοίκους.

Στο χώρο έχει ήδη τοποθετηθεί μπασκέτα για street basketball, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν δέντρα, παγκάκια, όργανα γυμναστικής και άλλες αστικές παρεμβάσεις. Το
σημείο αυτό φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε πυρήνα συνάντησης, έκφρασης και χαλάρωσης για τη γειτονιά.

18ο Street Life Festival – Σάββατο 3 Μαΐου 2025

Η δημοσιογραφική διάσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που προετοιμάζουν το έδαφος για το 18ο Street Life Festival, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαΐου 2025,
από τις 09:00 έως τις 20:00, στις οδούς Σαριπόλου και Αθηνών στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού.

Το Street Life Festival, που ξεκίνησε το 2007, έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την πολιτιστική και αστική ταυτότητα της πόλης. Για 18 συνεχόμενα χρόνια, δίνει φωνή σε
καλλιτέχνες, εμπνέει νέους ανθρώπους και φέρνει κοντά χιλιάδες επισκέπτες, επιχειρήσεις και δημιουργούς. Το φεστιβάλ είναι μη κερδοσκοπικό, με τα έσοδα να στηρίζουν το Ίδρυμα
Θεοτόκος, ενώ πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού.

Συνδιοργανωτές είναι οι: Γιώτης Κυριακού (The Copy Shop) και Χρίστος Κυριακου Έντμον (Project 2C)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Live Street Art & Murals
- DIY Skatepark
- Street Basketball
- Workshops & Handmade Market
- Ζωντανή Μουσική & DJ sets
- Το νέο “Splashroom” by Aphi

Και το πιο σημαντικό: το φεστιβάλ πραγματοποιείται με κλειστούς δρόμους για τα αυτοκίνητα, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να κινηθούν με τα πόδια, το ποδήλατο ή τα μέσα
μεταφοράς.

Ο Δήμος Λεμεσού και η ομάδα του Street Life Festival καλούν το κοινό να συμμετάσχει σε αυτή τη μεγάλη πολιτιστική και αστική γιορτή. Το κέντρο της Λεμεσού ανήκει στους πολίτες
του – και για μία ακόμη χρονιά, γεμίζει ζωή, χρώμα και δημιουργία!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ'

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ξεκινά και επίσημα το 40ο Φεστιβάλ Λάρνακας - Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού

03/07/2025

Η πόλη της Λάρνακας γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Φεστιβάλ Λάρνακας, ενός θεσμού που έχει καταστεί σημείο αναφοράς για το πολιτιστικό καλοκαίρι της Κύπρου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το "Παλίμψηστο" ζωντανεύει για τρίτη χρονιά στη Λεμεσό

03/07/2025

Η έκθεση η οποία επιχορηγείται απο τον Δήμο Λεμεσού διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Η συνεργασία αυτή σφραγίζει την πολύχρονη σχέση του Δήμου Λεμεσού με το Ε.ΚΑ.ΤΕ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το CMMI ενισχύει τον Θαλάσσιο Γραμματισμό των μαθητών μέσα από την κατασκήνωση ‘Blue Youth Camps 2025’

02/07/2025

Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI), ως κύριος συντονιστής του προγράμματος ‘Blue Youth Camps’ και με τη στήριξη των ΜΚΟ CYMEPA και Active Zone Outdoor, ολοκλήρωσε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη θερινή κατασκήνωση με τίτλο «Εξερευνητές και Φύλακες της Θάλασσάς μας σε Δράση».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τα Young Makers Summer Workshops επιστρέφουν δυναμικά στη Λάρνακα

01/07/2025

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα Young Makers Summer Workshops επιστρέφουν στο MakerSpace Larnaka του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία δημιουργικότητας, τεχνολογίας και καινοτομίας για παιδιά και εφήβους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Ο Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά»: Νέος θεσμός εκδηλώσεων στον Στρόβολο

27/06/2025

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου θεσμού εκδηλώσεων, με τίτλο «Ο Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου», με στόχο να φέρει την πολιτιστική δημιουργία κοντά σε όλους τους δημότες.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Άρχισε με μεγάλη επιτυχία το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 του Δήμου Πολεμιδιών

24/06/2025

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2025 του Δήμου Πολεμιδιών προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία τέχνης, πολιτισμού και διασκέδασης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Νύχτες Καλοκαιριού» 2025: Η Λευκωσία γεμίζει μουσική, θέατρο και πολιτισμό

23/06/2025

Για ακόμη μία χρονιά, οι «Νύχτες Καλοκαιριού» επιστρέφουν, μετατρέποντας την πρωτεύουσα σε ένα μεγάλο ανοιχτό πολιτιστικό χάρτη. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, πλατείες, γειτονιές, πυρήνες και πάρκα των δημοτικών διαμερισμάτων Λευκωσίας, Έγκωμης, Αγίου Δομετίου και Αγλαντζιάς φιλοξενούν ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ανδρέας Γρηγορίου στο Φεστιβάλ της Παρεκκλησιάς: "Η ντομάτα είναι κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης"

23/06/2025

Το 4ο Φεστιβάλ Ντομάτας στην Παρεκκλησιά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στους επισκέπτες πλούσιες γευστικές γαστρονομικές εμπειρίες, αλλά ήταν και μια ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην παράδοση και στους τοπικούς παραγωγούς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πάχνα και Δωρός: Οι γεύσεις της Λεμεσού που ξεχώρισαν στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας

17/06/2025

Τα χωριά Πάχνα και Δωρός της επαρχίας Λεμεσού έδωσαν δυναμικό παρών στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων, που πραγματοποιήθηκε στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας της επαρχίας Λευκωσίας, παρουσιάζοντας αυθεντικές συνταγές και γεύσεις από την κυπριακή παράδοση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Δημοτικό Φωνητικό Σύνολο Λάρνακας τιμά τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς

17/06/2025

Ο Δήμος Λάρνακας με χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας ξεχωριστής μουσικής βραδιάς με τίτλο «Χρώματα κι Αρώματα», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025 και ώρα 8:15 μ.μ., στην Πλατεία Ζουχουρί.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ')

Διαφημιστείτε εδώ