ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Ανθεστήρια 2025: Η μακρόχρονη γιορτή της Άνοιξης ζωντανεύει στον Δήμο Αμαθούντας!

30/04/2025

Τα Ανθεστήρια 2025 δεν είναι απλώς μια εκδήλωση, είναι η καρδιά της Άνοιξης που χτυπά στον Δήμο Αμαθούντας. Είναι μια διαχρονική γιορτή που μεταφέρει μνήμες, τιμά την παράδοση και καλλιεργεί τον πολιτισμό. Μια ευκαιρία για όλους να νιώσουν τον παλμό της άνοιξης με όλες τις αισθήσεις.

 

Γράφει η Έφη Μέφερη

Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί σε ένα ανοιξιάτικο ταξίδι αισθήσεων, πολιτισμού και παράδοσης, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου 2025, στον χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, όπου τα Ανθεστήρια 2025 υπόσχονται να μεταμορφώσουν το τοπίο σε έναν πολύχρωμο, ζωντανό κήπο χαράς και δημιουργίας.

Με φόντο τη φύση και πρωταγωνιστές το λουλούδι, τη μουσική και την πολιτιστική κληρονομιά, η φετινή διοργάνωση ξεχωρίζει για την ποικιλία και την ποιότητα των εκδηλώσεων. Οι εορτασμοί ξεκινούν το Σάββατο στις 19:00 με τα επίσημα εγκαίνια από την Υφυπουργό Ναυτιλίας, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, και συνεχίζονται με παρέλαση Μαζορετών και τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαθούντας.

Η πρώτη βραδιά κορυφώνεται με μια ξεχωριστή συναυλία της Ορχήστρας Ρυθμός, με τη Μελίνα Ασλανίδου και τη Σάσα Γλυκή από το σχήμα «Εκείνη & Εκείνη», με τη συνοδεία της Χορωδίας του Δήμου Αμαθούντας. Μια μουσική εμπειρία που ενώνει την παράδοση με το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Η Κυριακή 4 Μαΐου ξεκινά με χαμόγελα για τους μικρούς επισκέπτες μέσα από παραστάσεις θεάτρου σκιών με τον Καραγκιόζη, ενώ το απόγευμα ακολουθούν καλλιτεχνικά δρώμενα. Το φινάλε της γιορτής κορυφώνεται με την παραδοσιακή συναυλία «Η Κύπρος μέσα στο πέρασμα των Αιώνων», με τους Μιχάλη Τερλικκά, Πέτρο Κουλουμή και Μιχάλη Κουλουμή, μας ταξιδεύει στις ρίζες του τόπου μέσα από ήχους και στίχους που συγκινούν."

Παράλληλα, στους χώρους της διοργάνωσης θα λειτουργούν ανθοπωλεία, φυτώρια, παιδότοπος και σημεία εστίασης, διαμορφώνοντας ένα φιλόξενο περιβάλλον για κάθε ηλικία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε όλους να φορέσουν τα ανοιξιάτικά τους και να συμμετάσχουν στη γιορτή της φύσης, της μουσικής και της χαράς. 




 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ'

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ξεκινά και επίσημα το 40ο Φεστιβάλ Λάρνακας - Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού

03/07/2025

Η πόλη της Λάρνακας γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Φεστιβάλ Λάρνακας, ενός θεσμού που έχει καταστεί σημείο αναφοράς για το πολιτιστικό καλοκαίρι της Κύπρου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το "Παλίμψηστο" ζωντανεύει για τρίτη χρονιά στη Λεμεσό

03/07/2025

Η έκθεση η οποία επιχορηγείται απο τον Δήμο Λεμεσού διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Η συνεργασία αυτή σφραγίζει την πολύχρονη σχέση του Δήμου Λεμεσού με το Ε.ΚΑ.ΤΕ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το CMMI ενισχύει τον Θαλάσσιο Γραμματισμό των μαθητών μέσα από την κατασκήνωση ‘Blue Youth Camps 2025’

02/07/2025

Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI), ως κύριος συντονιστής του προγράμματος ‘Blue Youth Camps’ και με τη στήριξη των ΜΚΟ CYMEPA και Active Zone Outdoor, ολοκλήρωσε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη θερινή κατασκήνωση με τίτλο «Εξερευνητές και Φύλακες της Θάλασσάς μας σε Δράση».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τα Young Makers Summer Workshops επιστρέφουν δυναμικά στη Λάρνακα

01/07/2025

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα Young Makers Summer Workshops επιστρέφουν στο MakerSpace Larnaka του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία δημιουργικότητας, τεχνολογίας και καινοτομίας για παιδιά και εφήβους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Ο Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά»: Νέος θεσμός εκδηλώσεων στον Στρόβολο

27/06/2025

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου θεσμού εκδηλώσεων, με τίτλο «Ο Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου», με στόχο να φέρει την πολιτιστική δημιουργία κοντά σε όλους τους δημότες.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Άρχισε με μεγάλη επιτυχία το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 του Δήμου Πολεμιδιών

24/06/2025

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2025 του Δήμου Πολεμιδιών προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία τέχνης, πολιτισμού και διασκέδασης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Νύχτες Καλοκαιριού» 2025: Η Λευκωσία γεμίζει μουσική, θέατρο και πολιτισμό

23/06/2025

Για ακόμη μία χρονιά, οι «Νύχτες Καλοκαιριού» επιστρέφουν, μετατρέποντας την πρωτεύουσα σε ένα μεγάλο ανοιχτό πολιτιστικό χάρτη. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, πλατείες, γειτονιές, πυρήνες και πάρκα των δημοτικών διαμερισμάτων Λευκωσίας, Έγκωμης, Αγίου Δομετίου και Αγλαντζιάς φιλοξενούν ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ανδρέας Γρηγορίου στο Φεστιβάλ της Παρεκκλησιάς: "Η ντομάτα είναι κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης"

23/06/2025

Το 4ο Φεστιβάλ Ντομάτας στην Παρεκκλησιά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στους επισκέπτες πλούσιες γευστικές γαστρονομικές εμπειρίες, αλλά ήταν και μια ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην παράδοση και στους τοπικούς παραγωγούς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πάχνα και Δωρός: Οι γεύσεις της Λεμεσού που ξεχώρισαν στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας

17/06/2025

Τα χωριά Πάχνα και Δωρός της επαρχίας Λεμεσού έδωσαν δυναμικό παρών στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων, που πραγματοποιήθηκε στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας της επαρχίας Λευκωσίας, παρουσιάζοντας αυθεντικές συνταγές και γεύσεις από την κυπριακή παράδοση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Δημοτικό Φωνητικό Σύνολο Λάρνακας τιμά τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς

17/06/2025

Ο Δήμος Λάρνακας με χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας ξεχωριστής μουσικής βραδιάς με τίτλο «Χρώματα κι Αρώματα», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025 και ώρα 8:15 μ.μ., στην Πλατεία Ζουχουρί.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ')

Διαφημιστείτε εδώ