ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Αποτελέσματα Επίσκεψης της Υφυπουργού Ναυτιλίας κας Μαρίνας Χατζημανώλη στη Νέα Υόρκη

07/04/2025

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νέα Υόρκη μεταξύ 3 και 5 Απριλίου 2025, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της κυπριακής ναυτιλίας.

 

Η κ. Χατζημανώλη, ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών στο 3ο Capital Link Cyprus Business Forum, το οποίο διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών και την υποστήριξη του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του Invest Cyprus, στις 4 Απριλίου. Η Υφυπουργός Ναυτιλίας στην ομιλία της, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του κυπριακού νηολογίου πλοίων και του ναυτιλιακού συπλέγματος και ανέπτυξε τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχει η εγκατάσταση ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του κυπριακού συστήματος φόρου χωρητικότητας. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κυπριακού νηολογίου κατά 18% τους τελευταίους δεκαέξι μήνες και την αύξηση 15% στις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα φόρου χωρητικότητας.

Κύριος ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά την παραμονή της στη Νέα Υόρκη, η Υφυπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με πλοιοκτήτες ναυτιλιακών εταιρειών που είναι εγκατεστημένες στις ΗΠΑ, αλλά και με εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ασία και στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν οι προοπτικές νηολόγησης πλοίων του στόλου των εταιρειών με Κυπριακή σημαία, καθώς και η ένταξη δραστηριοτήτων των εταιρειών στο Κυπριακό σύστημα φόρου χωρητικότητας, με τις εταιρείες να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσουν θετικά τη συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, συμμετείχε επίσης στη ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) προς τιμήν της Κύπρου, στις 4 Απριλίου, η οποία διοργανώθηκε με τη συνεργασία της ναυτιλιακής εταιρείας Safe Bulkers Inc, που είναι εισηγμένη στο NYSE.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, χτύπησε το καμπανάκι λήξης των εργασιών του NYSE, σε μια συμβολική τελετή προβολής της Κύπρου διεθνώς.




 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

04/06/2026

Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

02/06/2026

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

02/06/2026

Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ