ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ανακοίνωση Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας για την ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών

29/01/2025

Η Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, στην παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2025, εξέτασε το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημιακών Σχολών στη Λάρνακα και επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό και να προβεί στις ακόλουθες δηλώσεις:

 


  • Όσον αφορά τη δημιουργία της Σχολής Θαλάσσιας Τεχνολογίας, Επιστημών και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, τα μέλη ενημερώθηκαν ότι η μελέτη βιωσιμότητας έχει ήδη εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης. Τα δεδομένα της μελέτης δείχνουν ότι το όφελος για τη Λάρνακα και ευρύτερα για την Κύπρο είναι τεράστιο από τη δημιουργία αυτής της Σχολής. Αναμένουμε το συντομότερο, τόσο την τελική οριστικοποίηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και την ένταξη της Σχολής στον κρατικό προϋπολογισμό. Όπως είχε ανακοινωθεί, η Σχολή του ΤΕΠΑΚ θα στεγαστεί δίπλα από το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI), στην περιοχή Μακένζι και η ωρίμανση του κτιρίου βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Δεδομένου ότι θα αξιοποιηθεί η δουλειά που έχει ήδη γίνει, το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο για προσφοροδότηση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

  • Όσον αφορά τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, η Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας συμφωνεί με τη θέση ότι οι σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν και πρέπει να αναπτυχθούν σε διάφορες επαρχίες, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνες που μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν πανεπιστημιακές σχολές. Για εμάς, ως Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα ανταγωνισμού με οποιαδήποτε άλλη πόλη. Η επιτροπή θέλει να δηλώσει ξεκάθαρα και ρητώς ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί αποκλεισμό από τυχόν απόφαση για το πού θα στεγαστούν αυτές οι σχολές από την κυβέρνηση και αναμένει από όλους ότι θα σεβαστούν την πολύ μεγάλη προεργασία που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τις αρχές της πόλης για το σκοπό αυτό.


Η Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί την πόλη και επαρχία Λάρνακας για οριστικοποίηση όλων των πιο πάνω θεμάτων.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας

17/10/2025

Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους

17/10/2025

Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους

17/10/2025

Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες

17/10/2025

Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;

16/10/2025

Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;

16/10/2025

Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα

16/10/2025

Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων

16/10/2025

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ