ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Εγκαινιάστηκε το νέο μεγαλεπήβολο έργο της VEDLAR Developments Ltd στον Άγιο Τύχωνα

13/01/2025

Το νέο αναπτυξιακό έργο σχεδιάστηκε με βάση την ανάγκη μιας ισορροπημένης και ολοκληρωμένης ανάπτυξης της Λεμεσού ως μια ενιαία οντότητα, που αποτελεί φάρο ποιότητας και καινοτομίας στον τομέα ανάπτυξης γης και αναμένεται να αλλάξει τις ζωές των κατοίκων, των επισκεπτών και να ενισχύσει την τοπική οικονομία.

 

Σύνταξη Έφη Μέφερη 

Με φόντο μία από τις ομορφότερες και πιο ειδυλλιακές περιοχές της Λεμεσού και συγκεκριμένα στον Άγιο Τύχωνα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου έργου της VEDLAR Developments Ltd.


Σε σεμνή τελετή που έγινε το περασμένο Σάββατο 11 Ιανουαρίου, η εταιρεία παρουσίασε το μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό της έργο, το οποίο θα αποτελέσει έργο πνοής και αναβάθμισης για την περιοχή.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και στο πλαίσιο των αρχών και των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης και αισθητικής αναβάθμισης, το έργο της VEDLAR Developments Ltd περιλαμβάνει την πλήρη αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής με τη δημιουργία πολυτελών ανεξάρτητων κατοικιών, τη βελτίωση προσβασιμότητας της περιοχής με την κατασκευή ασφαλούς οδικού δικτύου και ομβρίων υδάτων, τη δημιουργία χώρων πρασίνου, καθώς και άλλων σύγχρονων εγκαταστάσεων σε ένα ειδυλλιακό και ήσυχο περιβάλλον με εύκολη πρόσβαση στον αστικό ιστό, σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με αγιασμό, ενώ στη συνέχεια πήραν τον λόγο και χαιρέτισαν κατά σειρά ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας και ο Δήμαρχος Αμαθούντας κ. Κυριάκος Ξυδιάς. 

Παρευρέθηκαν ακόμα, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Αθανασίου κ. Μαρίνος Κυριάκου και ο τέως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Τη σημασία του έργου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος της περιοχής, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει από τον επιχειρηματικό κόσμο. Χαρακτηριστικά είπε ότι «είναι μια άρτια ανάπτυξη με όλες τις απαιτούμενες υποδομές, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους επιχειρηματίες στον τομέα της ανάπτυξης γης». Υπογράμμισε επίσης ότι η παρουσία του ΕΟΑ σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντική χαρακτηρίζοντάς την ως «ύψιστης σημασίας για την προαγωγή και επιτάχυνση της ανάπτυξης και της παραγωγής του εθνικού μας πλούτου». Χωρίς χρονοτριβές και με σχέδιο, ο κ. Τσουλόφτας έδωσε υπόσχεση ότι ο ΕΟΑ Λεμεσού θα εργαστεί με τον καλύτερο και πιο άρτιο τρόπο για το κοινό καλό.

Ο Δήμαρχος Αμαθούντας, κ. Κυριάκος Ξυδιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη του έργου, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα «έργο που θα δώσει πρόσθετη αξία στην περιοχή και στην κοινότητα του Αγίου Τύχωνα». Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρξαν για την ευόδωση των εργασιών του συγκεκριμένου πρότζεκ, ο κ. Ξυδιάς τόνισε την σημαντικότητα της συνεργασίας όλων των φορέων με τον ιδιωτικό τομέα, της οποίας τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και επωφελή για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της γύρω περιοχής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα στο «The Garden Restaurant» στη Γερμασόγεια, προσφέροντας την ευκαιρία για περαιτέρω συζητήσεις και πεδία συνεργασίας.

Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ εδώ

Φωτογραφίες Έφη Μέφερη

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας

17/10/2025

Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους

17/10/2025

Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους

17/10/2025

Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες

17/10/2025

Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;

16/10/2025

Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;

16/10/2025

Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα

16/10/2025

Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων

16/10/2025

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ